.png)
.png)
.png)
rich72 napisał(a):Ale nic nie przebije jednej rzeczy - AD 1997 - pierwszy wyjazd na Chorwację - ze znajomymi na 2 auta jechaliśmy - ja byłem prowokatorem wyjazdu - na chorwacji nie było jeszcze tylu autostrad - przejazd - przez górskie przełęcze -spalone domy (pogubiliśmy się ) znaki drogowe z dziurami popalone gdzieniegdzie auta i miny nam opadają - myślę co ja tu k.... robię - (chyba droga z Krasno Polja do Jurijewa) ale nie wiem czy nie jakaś jeszcze bardziej zad......a bo miejscami nie było asfaltu - w tym momencie szczyt przełęczy i widok jak na górskiej kolejce tyle że na końcu Adriatyk usiany wyspami (jakieś 500 - 600 m poniżej nas) kumpel mało mi w tył nie przydzwonił bo bez migacza zjechałem na pobocze wciskając hamulec i otwierajac gębę - ludzie wysiedli z aut bez jednego słowa - kumpel się pierwszy odezwał - ku.... m... co to je - jo śpia (gwara śląska + wzmocnienie) - staliśmy dobre pół godziny wszyscy jak jeden mieliśmy łzy w oczach. Widok wszyskim wstrzymał oddechy i na pewno nie zapomnę go do końca życia.
I tak właśnie narodziła się miłość od pierwszego spojrzenia, która trwa do dziś i nigdy nie wygaśnie !!!
.png)
.png)
.png)
bronka napisał(a):hej Petris!!!
mam wielka probe do Ciebie czytałam juz wiele Twoich wypowiedzi na tym forum ogladałam zdjecia i jestem pod wrazeniem a
jestem zainteresowana informacjami o miejscowisci ivan dolac wielkie dzieki
pozdrawiam
bronka
.png)
rynioo napisał(a):Jeśli jedno jedyne miejsce to ja oddam głos na miasteczko Motovun na Istrii.Niesamowity jest widok na miasto z drogi:duża dolina,po środku góra,a na czubku tej góry miasto.Co ważne gdy wjedzie się(a właściwie wejdzie) do miasta to nadal robi duże wrażenie.Jakby czas się zatrzymał.I jeszcze taka ciekawostka : w mieście nie ma chyba żadnej ulicy,która przebiegałaby poziomo.Zawsze albo się wspinamy w górę,albo schodzimy w dół.Naprawdę szczerze polecam to miasto.Warto tam wpaść chociaż na kilka godzin.
http://www.istrianet.org/istria/photos/m/motovun/
.png)
.png)
rynioo napisał(a):Jeśli jedno jedyne miejsce to ja oddam głos na miasteczko Motovun na Istrii.Niesamowity jest widok na miasto z drogi:duża dolina,po środku góra,a na czubku tej góry miasto.Co ważne gdy wjedzie się(a właściwie wejdzie) do miasta to nadal robi duże wrażenie.Jakby czas się zatrzymał.I jeszcze taka ciekawostka : w mieście nie ma chyba żadnej ulicy,która przebiegałaby poziomo.Zawsze albo się wspinamy w górę,albo schodzimy w dół.Naprawdę szczerze polecam to miasto.Warto tam wpaść chociaż na kilka godzin.
.png)
fokstrot napisał(a):rynioo napisał(a):Jeśli jedno jedyne miejsce to ja oddam głos na miasteczko Motovun na Istrii.Niesamowity jest widok na miasto z drogi:duża dolina,po środku góra,a na czubku tej góry miasto.Co ważne gdy wjedzie się(a właściwie wejdzie) do miasta to nadal robi duże wrażenie.Jakby czas się zatrzymał.I jeszcze taka ciekawostka : w mieście nie ma chyba żadnej ulicy,która przebiegałaby poziomo.Zawsze albo się wspinamy w górę,albo schodzimy w dół.Naprawdę szczerze polecam to miasto.Warto tam wpaść chociaż na kilka godzin.
rzeczywiscie niesamowite miejsce, jesli choc w polowie jest tak interesujace jak na zdjeciach naprawde warto zobaczyc
mimo, ze na istrii juz bylem to ww miejsca nie udalo mi sie odwiedzic
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne