Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najurokliwsze miejsca Chorwacji.

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Galanda
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Galanda » 31.03.2006 10:26

I padł mit "Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma".
Niesamowite u Polaków.
Tak trzymać. Może nasza przypadłość narodowa o narzekaniu na wszystko zaniknie. :?:
sebak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sebak » 31.03.2006 11:03

rich72 napisał(a):Ale nic nie przebije jednej rzeczy - AD 1997 - (...) - w tym momencie szczyt przełęczy i widok jak na górskiej kolejce tyle że na końcu Adriatyk usiany wyspami (jakieś 500 - 600 m poniżej nas) kumpel mało mi w tył nie przydzwonił bo bez migacza zjechałem na pobocze wciskając hamulec i otwierajac gębę - ludzie wysiedli z aut bez jednego słowa - kumpel się pierwszy odezwał - ku.... m... co to je - jo śpia (gwara śląska + wzmocnienie :wink: ) - staliśmy dobre pół godziny wszyscy jak jeden mieliśmy łzy w oczach. Widok wszyskim wstrzymał oddechy i na pewno nie zapomnę go do końca życia.
I tak właśnie narodziła się miłość od pierwszego spojrzenia, która trwa do dziś i nigdy nie wygaśnie !!!

Mielismy bardzo podbnie tyle ze w 1999, wyjazd calkowicie w ciemno, studenckie czasy :D , gdy nagle wylonil sie Adriatyk, wszystkich zamorowalo, to bylo niesamowite i niepowtarzalne, zawsze bede to pamietal!
sebak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sebak » 31.03.2006 11:07

Nie wiem gdzie lezy Lokrum :oops: Poprosze o kilka wskazowek :D
hrabia

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrabia » 31.03.2006 14:12

sebak napisał(a):Nie wiem gdzie lezy Lokrum :oops: Poprosze o kilka wskazowek :D

To taka mała wysepka pomiędze Splitem a Molunatem 8)
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 31.03.2006 14:40

Parę km za Dubrownikiem, przed Cavtatem. Pzdr
sebak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sebak » 31.03.2006 15:17

No to przegapilem to :cry: Zrobilismy sobie oststnio wycieczke z Dubrownika do Cavtatu ale najwidoczniej Lokrum nam umknelo. Maja w tych okolicach dosc ciekawie usytuaowane lotniko :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 31.03.2006 17:08

sebak napisał(a):Nie wiem gdzie lezy Lokrum :oops: Poprosze o kilka wskazowek :D

wystarczyło przed zadaniem pytania użyć przegladarki np. "google"
i wszystko o Lokrum miałbyś jak na dłoni :wink: (a widać go z murów Dubrovnika)
http://www.laus.hr/tzgd/dubrovnik1/html ... viera.html
http://www.hrvatska.cz/region/place_pl. ... ent&ID=211
pozdrawiam
Grzegorzra
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Grzegorzra » 07.04.2006 06:29

Dla mnie na razie Trogir, ale może to się zmieni w tym roku bo jadę na Hvar.
Abak
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Abak » 30.06.2006 19:52

Daania,czy mogę prosić o adres w Drasnicach,bardzo chciałbym oglądać podobne widoki....
Mój adres;abak.serwis@poczta.fm
pozdrawiam Adam
RBK
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) RBK » 30.06.2006 20:05

Cała Chorwacja jest śliczna. Ale mnie najbardziej zapadł w pamięć wieczorny spacer po Splicie. Ta atmosfera, coś pięknego. Polecam!!
RBK
jzielona
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jzielona » 02.07.2006 22:20

Stara Baska, Plitwickie jeziora, wyspa Korcula i Dubrownik - po prostu raj na ziemi........ :roll:
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Najurokliwsze miejsca Chorwacji. - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone