Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najgorszy odcinek trasy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
aegiss
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) aegiss » 15.05.2008 18:08

moja trasa przez Słowacje i Wegry (1220km)- : start -Mikołów(woj.śląskie),Bielsko Biała,Zwardoń(granica POL-SLO),Cadca,Zlina,Povazska Bystrica,Bratislava,Rusovce(granica SLO-HU),Abda,,Enese,Szil,Szeleste,Szombatley,Zalaegrszeg,Letenye(granica HU-CRO),Zagrzeb,Hrisna,Jasenice,Sestanovac,Makarska - koniec
trasa wyznaczona za pomoca automapy 5.0.5(własne opracowanie)
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 15.05.2008 18:30

aegiss napisał(a):moja trasa przez Słowacje i Wegry (1220km)- : start -Mikołów(woj.śląskie),Bielsko Biała,Zwardoń(granica POL-SLO),Cadca,Zlina,Povazska Bystrica,Bratislava,Rusovce(granica SLO-HU),Abda,,Enese,Szil,Szeleste,Szombatley,Zalaegrszeg,Letenye(granica HU-CRO),Zagrzeb,Hrisna,Jasenice,Sestanovac,Makarska - koniec

Rozumiem, że zgodnie z tytułem całego wątku są to Twoje najgorsze odcinki trasy :D .
edo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) edo » 15.05.2008 18:41

najgorsze dla mnie to odcinek Cieszyn-Cadca-Żylina , granica slo/cro i w innej wersji trasy przejazd przez Budapeszt.
krzysio21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzysio21 » 15.05.2008 19:10

Jako numer jeden(na minus) to przejazd przez SLO :( . Nasz odcinek z Bielska do Cieszyna jest suuuper :lol: :P :P
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 15.05.2008 19:17

Dla mnie to najgorzej jest w PL do Chyznego,a potem Slowacja,ciezarowki w Donowalach pod gorke,te ich zony 40,Budapeszt juz nie,mam nawigacje...a dalej to juz bajka...
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 15.05.2008 20:31

Wątek mówi o najgorszych odcinkach drogi do Cro, ale ja odpowiadam na pytanie dwóch osób o mojej trasie. Nie najgorszej , ale atrakcyjnej widokowo. Gdańsk-Toruń-Łódź-Częstochowa-Bielsko Biała-Żywiec-Korbielów- Namestovo-Dolny Kubin-Rużomberok-Banska Bystrica-Zvolen-
Sahy-Budapest-Dunajvaros-Bataszek-Udvar-Bilje (W tej miejscowości jest ulica , na której jest całe mnóstwo domów z pokojami do wynajecia.Przy głównej ulicy stoi widoczny z daleka drogowskaz wskazujący kierunek , w którym należy się udać, żeby trafić do wielu pensjonatów.Miejsce zawsze się znajdzie) Osijek-Sarajevo-Hum i dalej do Czarnogóry kanionem Pivy, potem Niksic,w prawo do Trebinje i już blisko Dubrovnik. Jechalismy tą trasą dwa razy, w 2001 roku i za miesiąc pojedziemy z Budapesztu do Zagrzebia i do Plitvic. Trasa przeze mnie opisana jest dluższa i wymagająca może większego skupienia w Bośni czy Czarnogórze,ale widoki powalają.My zamykając mieszkanie uznajemy,że jesteśmy już na wakacjach i nigdzie się nie spiszymy.
be-ja
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) be-ja » 17.05.2008 18:18

Kaszubskiexpres dzięki Ci.

Pozdrawiam be-ja :D
Proszę o wybaczenie że pytanie nie w temacie
kafur
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kafur » 18.05.2008 10:35

krzysio21 napisał(a):Jako numer jeden(na minus) to przejazd przez SLO :( . Nasz odcinek z Bielska do Cieszyna jest suuuper :lol: :P :P
No baaaa :D
bartja
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartja » 19.05.2008 22:14

Witam, Ja zawsze jade przez Niemcy, Austrie, Słowenie i Zagrzeb, autostrada do Splitu .

Byłem dwa razy .

1. spaliśmy w plitvicach ( dziękuje wszystkim co polecali ) bardzo fajna opcja ze wzgędu na plitvice i sam nocleg po trasie .

2. dojechałem nad samo morze, na kwatere . Zrobiłem to w czasie w którym rok wcześniej dojechałem do plitvic - ale : jechałem sam, szybkim samochodem - no i dobrze się jechało, żadnych korków itp .

no i

w tym roku jade znowu, i planuje nocleg w plitvicach + powtórka zwiedzania jeziorek . czemu tak ? bo bezpieczniej, wygodniej, wolniej .

Polecam wszystkim kierowcą robić tą trase na dwa razy .

pozdrawiam
i do zobaczenia w cro ;-)
wlodek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wlodek » 28.05.2008 21:01

Niestety dla mnie to dwa odcinki A-10 i oczywiście sławne płatne tunele a potem w Słowenii odcinek budowanej autostrady Bled - Naklo a tak apropo czy ktoś już wie jak postępy uu Słoweńców na tej trasie. Może skończyli i nie będzie totalnych korków :cry:
Penelopa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Penelopa » 31.05.2008 11:47

Hey a jaka jest droga na Pag będziemy jechać A1 ale trzymać się raczej tych lepszych dróg czy one na prawdę są ok i jaka jest droga z Pag na wodospady KRK da się bez problemu dojechać? czy wszędzie zatankuję GAZ :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.05.2008 13:25

Penelopa napisał(a):....czy wszędzie zatankuję GAZ :)

Nie wszędzie :wink:
Wyszukiwarke LPG znajdziesz np. na: www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=17815
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 31.05.2008 14:18

krakuscity napisał(a):
aegiss napisał(a):moja trasa przez Słowacje i Wegry (1220km)- : start -Mikołów(woj.śląskie),Bielsko Biała,Zwardoń(granica POL-SLO),Cadca,Zlina,Povazska Bystrica,Bratislava,Rusovce(granica SLO-HU),Abda,,Enese,Szil,Szeleste,Szombatley,Zalaegrszeg,Letenye(granica HU-CRO),Zagrzeb,Hrisna,Jasenice,Sestanovac,Makarska - koniec

Rozumiem, że zgodnie z tytułem całego wątku są to Twoje najgorsze odcinki trasy :D .

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 24.06.2008 08:38

Dla mnie najgorszy odcinek drogi jest zawsze pomiędzy 4 a 6 rano...
o PL już nie wspominam (Gdańsk).
Jeszcze 10 dni.
mirr
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirr » 25.06.2008 17:41

Wygląda na to że ludzie tu zaglądają choć pytający już pewnie wrócił z wakacji . Ale powiem że na dzień dzisiejszy , najgorszy odcinek to Bielsko-Żywiec . Oczywiście dla jadących tą drogą. Przestrzegam przed jazdą w godzinach popołudniowych . To czasówka rzędu ok. 1,5h na odcinku 20km. W nocy jest ok. bo nie ma pomarańczowych . Pozdrav :?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Najgorszy odcinek trasy - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone