Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Najgorszy odcinek trasy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 15.04.2008 06:03

A ja tam nie lubię jazdy w Słowenii, bo jak źle trafisz to i trzy godziny pojedziesz ten króciutki odcinek. Słowenia beeeeeeeeee
bietka1964
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bietka1964 » 15.04.2008 06:31

My mieszkamy w woj.warm-maz. przy granicy z Rosją /Bezledy/ w Bartoszycach.Muszę przejechać przez całą Polskę i mimo iż jadę pierwszy raz to wydaje mi się ze to będzie najgorszy odcinek do pokonania.Jednak dosyć mam wyjazdu nad nasze morze mimo odległości 150 km bo pogodę zazwyczaj mieliśmy fatalną.
fota
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fota » 15.04.2008 06:44

FUX napisał(a):
fota napisał(a):Dla mnie najgorszy jest powrót przez Wrocław... wiecznie rozkopane miasto...

To samo o Bydgoszczy mogę napisać....
Wrocław it's good! 8)

Tylko, że do Cro nie trzeba przejeżdżać przez środek miasta :)
Miałem wczoraj taką przegodę w drodze do domu. Na światłach podjechał do mnie ambulans, i facet błagalnym głasem pyta :"jak stąd wyjechać na Wrocław?". Byliśmy w takim miejscu, że naprawdę nie chciało mi się mu tłumaczyć... powiedziałem, że ma się mnie trzymać i go wywiozłem z miasta :)

Jeżdżę tą samą drogę co Jurek, przez Boboszów i staram się przejechać ją zawsze w nocy. Troszeczkę mniejszy ruch na drogach.
paolooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolooo » 15.04.2008 08:31

jak przez Zwardoń to w okolicach Żywca też nie jest ciekawie ..jak wyżej piszecie to także "POLSKIE DROGI"
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 15.04.2008 08:51

MTG napisał(a):Jaki jest wasz najgorszy odcinek trasy który pokonujecie jadąc do Cro?
Czy można jechać w nocy po serpentynach, czy lepiej tak ułożyć trasę żeby jechać w takich miejscach w dzień? Jakie macie spostrzeżenia?

Warszawa - Janki - Piotrków Tryb. - Częstochowa - Pszczyna. Ta pseudoautostrada jest dramatyczna.
W drugą stronę podobnie.
Ostatnio z tej grupy wypadł odcinek BB - Cieszyn. Bardzo fajna dróżka.

Pozdrawiam
Rafał
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 15.04.2008 09:33

:cry: Nasz najgorszy odcinek to było 70 km w 3 godziny w zeszły roku na lawecie podczas powrotu z Cro. Mieliśmy małą awarię na trasie za Kłodzkiem i do domu wracaliśmy z jakimiś partaczami na lawecie w upale 35stopni. Koszmar.
HeniekWit
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) HeniekWit » 15.04.2008 10:25

Kolego szaki17 - ostatnie kilometry to fakt. No ale przynajmniej dziury człowieka troszkę pobudzają i nie dają zasnąć, a koleiny doprowadza prosto do domu. :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.04.2008 12:02

HeniekWit napisał(a):Kolego szaki17 - ostatnie kilometry to fakt. No ale przynajmniej dziury człowieka troszkę pobudzają i nie dają zasnąć, a koleiny doprowadza prosto do domu. :D

I tylko to mnie wtedy trzyma przy życiu :!: :lol:
HeniekWit
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) HeniekWit » 15.04.2008 12:20

Najgorsze jest to, że w PL dopiero mamy mieć plany na budowę dróg. Kilka dni temu na mojej 61, którą jeżdżę do Teściowej znowu tir zmiażdżył 4 dziewczyny- uczennice jadące do szkoły. 3 siostry i ich koleżanka poniosły śmierć na miejscu. Kiedy to dotrze do decydentów? :cry:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 15.04.2008 12:25

Tam to chyba człowiek, a nie droga byla winna... :roll:

http://motoryzacja.interia.pl/hity_dnia/news/po-smierci-4-dziewczyn,1093283
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 15.04.2008 12:45

Jestem zawodowym kierowca,jezdze tzw tirami i uwierzcie mi, nie ma czegos takiego jak dobry kierowca ,sa tylko tacy,ktorzy tylko leza w rowie, bo akurat tam gdzie zasneli nie bylo na ich szczescie drzewa.

Ja z Gdanska do Dubrovnika,ktory zawsze jest poczatkowym punktem moich wakacji jade o jedna trzecia dluzej niz mieszkancy slaska np.
Wyjezdzam wczesnie rano, okolo 3-ej,ale juz poznym wieczorem leze w lozeczku,najczesciej w miejscowosci Bilje tuz za granica wegiersko-chorwacka.Jezdzic po Balkanach w nocy to jak myc glowe w czepku.............widoki.
HeniekWit
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) HeniekWit » 15.04.2008 13:01

Tak masz racje FUX. Tylko gdzie są zjazdy - poszerzenia i rozbiegówki do skrętu w prawo na każdym skrzyżowaniu. Ta droga niedawno była remontowana - 2007, ale nakłady poszły na obniżenie wzniesień o 0,5-1m :(
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 15.05.2008 08:38

kaszubskiexpress napisał(a):Jestem zawodowym kierowca,jezdze tzw tirami i uwierzcie mi, nie ma czegos takiego jak dobry kierowca ,sa tylko tacy,ktorzy tylko leza w rowie, bo akurat tam gdzie zasneli nie bylo na ich szczescie drzewa.

Ja z Gdanska do Dubrovnika,ktory zawsze jest poczatkowym punktem moich wakacji jade o jedna trzecia dluzej niz mieszkancy slaska np.
Wyjezdzam wczesnie rano, okolo 3-ej,ale juz poznym wieczorem leze w lozeczku,najczesciej w miejscowosci Bilje tuz za granica wegiersko-chorwacka.Jezdzic po Balkanach w nocy to jak myc glowe w czepku.............widoki.

Rozumiem że jedziesz przez Węgry,opisz krótko jazdę przez Węgry,oraz o noclegu w Bilje.dzięki
gslawek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gslawek » 15.05.2008 10:53

mój najgorszy odcinek to od Grazu do Zagrzebia 4 godzin w korku i jeszcze 4 godziny przed tunelami. Za rok tunele będą otwarte na max.
be-ja
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) be-ja » 15.05.2008 17:41

Witam. Kol Kaszubskiexpres podaj traskę do Dubrownika (przez HU)

Pozdrawiam be-ja
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Najgorszy odcinek trasy - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone