Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Na czym słuchaliście i słuchacie muzyki

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.11.2017 23:22

majeczka napisał(a):
romuald22 napisał(a):...Też czasami słucham muzyki przez słuchawki z kieszeni. Bo lubię słuchać muzyki.To proste jest słuchanie.
Martwi mnie jedna rzecz.
Gdzie jest poszukiwanie tej muzyki...?
Gdzie jest nowa muzyka..?

...i nowe, ciekawe, interesujące piosenki?

Ja mam taką muzykę i nowe interesujące piosenki :oczko_usmiech: :lol:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 04.11.2017 09:45

romuald22 napisał(a):Blueseman

Wreszcie założyłeś jakiś ciekawy i normalny wątek na forum.
Ostatnio Ci się nie udawało.

Ale do rzeczy.
Pytanie zasadnicze bo nie chce mi się "grzebać" po Waszych zdjęciach.

Kto wstawił zdjęcie starego sprzętu który faktycznie na dzień dzisiejszy posiada w domu???

Ja rozumiem, że są wspomnienia. Ale gdzie to jest prócz Waszej głowy? He?

Nie z internetu.
Jutro postaram się zrobić zdjęcia tego co jeszcze (w piwnicy) posiadam.

PS: Czy ten gość pod nickiem "fly" musi tu wstawiać te swoje prostackie "cze" i "pozdro"? Brakuje mu klawiatury, palców?

Możesz mnie pocaować ... :mrgreen: zakładam, że to było do mnie chociaz mój nick brzmi inaczej :mrgreen: :papa:

P.S.Pofatyguj się i uważnie przeczytaj tytuł wątku i nie wp .... się do tego co ktoś w MOIM wątku napisał :evil: Bo pisał nie do Ciebie :mrgreen:

majeczka napisał(a):
romuald22 napisał(a):...Też czasami słucham muzyki przez słuchawki z kieszeni. Bo lubię słuchać muzyki.To proste jest słuchanie.
Martwi mnie jedna rzecz.
Gdzie jest poszukiwanie tej muzyki...?
Gdzie jest nowa muzyka..?

...i nowe, ciekawe, interesujące piosenki?

Moze trzeba po prostu poszukać ? Muzyka dalej jest tworzona :)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 04.11.2017 14:54

greenrs napisał(a):O, jaki fajny wątek :D

Ja też swoje poważne słuchanie muzyki zaczynałem od tego.
bluesman napisał(a):Obrazek

Do dziś pamiętam słuchane na tym sprzęcie swoje pierwsze LP Trójki, MiniMaxy Kaczkowskiego czy nocne audycje Trójki Pod Księżycem prowadzone przez Tomka Beksińskiego.

I słuchaweczki i Nie tylko dla orłów...ehhh.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 04.11.2017 19:17

romuald22 napisał(a):Pytanie zasadnicze bo nie chce mi się "grzebać" po Waszych zdjęciach.

Kto wstawił zdjęcie starego sprzętu który faktycznie na dzień dzisiejszy posiada w domu???

Ja rozumiem, że są wspomnienia. Ale gdzie to jest prócz Waszej głowy? He?

Romek, wspomnienia są ważne, bo sprzęt może się rozpaść, ale nikt nie odbierze nam np. tego:
greenrs napisał(a):... pierwsze LP Trójki, MiniMaxy Kaczkowskiego czy nocne audycje Trójki Pod Księżycem prowadzone przez Tomka Beksińskiego

Specjalnie dla Ciebie odkopałem w garażu i uruchomiłem ZK 140 rodziców:

DSCN0069.JPG

DSCN0070.JPG

Musisz mi wierzyć na słowo, ciągle można posłuchać na nim "Una paloma blanca" w wykonaniu George Baker Selection. :wink:

Mojego "Amatora" niestety już nie mam.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 04.11.2017 20:30

walp napisał(a):Musisz mi wierzyć na słowo, ciągle można posłuchać na nim "Una paloma blanca" w wykonaniu George Baker Selection. :wink:

Powiedz mi jak chodzą taśmy po tylu latach ?
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 04.11.2017 21:00

bluesman napisał(a):
walp napisał(a):Musisz mi wierzyć na słowo, ciągle można posłuchać na nim "Una paloma blanca" w wykonaniu George Baker Selection. :wink:

Powiedz mi jak chodzą taśmy po tylu latach ?

No szału nie ma, kiedy ucho przywykło do dzisiejszej jakości dźwięku, ale byłem zaskoczony, że w ogóle gra. :D
Podczas przewijania, zacina się napęd szpuli, ale może jak się nasmaruje .... :lol:
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 05.11.2017 12:33

bluesman napisał(a):Możesz mnie pocaować ... :mrgreen: zakładam, że to było do mnie chociaz mój nick brzmi inaczej :mrgreen: :papa:

P.S.Pofatyguj się i uważnie przeczytaj tytuł wątku i nie wp .... się do tego co ktoś w MOIM wątku napisał :evil: Bo pisał nie do Ciebie :mrgreen:

Przepraszam za błąd literowy w Twoim nicku.

bluesman napisał(a):Moze trzeba po prostu poszukać ? Muzyka dalej jest tworzona :)

Cenna rada. Ale...nie przypominam sobie by w wątku muzycznym w którym się czasami udzielasz "puściłeś" jakąś nowość.

Widzę, że u Ciebie agresywność = 0. :roll: Nie po raz pierwszy.
Czyli z tego co wykrzyczałeś to TWÓJ wątek i nikt nie może sobie w nim napisać? Znaczy może - tylko wszystko musi być po Twojej myśli.
Wybacz, ale sobie znowu napiszę i nie wp... się w to co piszę. Z góry dziękuję.

PS: Skoro jesteś tak uważny pisowni to chociaż ma kropkę nad z.

walp napisał(a):Specjalnie dla Ciebie odkopałem w garażu i uruchomiłem ZK 140 rodziców:

Wzruszyłeś mnie.

walp napisał(a):Mojego "Amatora" niestety już nie mam.

A ja mam.
Kłamstwem byłoby stwierdzenie, że od niego wszystko się zaczęło. Ale było to dawno. Przynajmniej go odkurzyłem.

1.JPG
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 05.11.2017 18:59

romuald22 napisał(a):
bluesman napisał(a):Moze trzeba po prostu poszukać ? Muzyka dalej jest tworzona :)

Cenna rada. Ale...nie przypominam sobie by w wątku muzycznym w którym się czasami udzielasz "puściłeś" jakąś nowość.

Owszem zaprezentowałem kilka razy coś co dla mnie było nowe ;) Chyba, że za nowe uznajesz np. obecny rok i miesiąc :) Każdy ma swoją definicję nowości :)

romuald22 napisał(a):Widzę, że u Ciebie agresywność = 0. :roll: Nie po raz pierwszy.
Czyli z tego co wykrzyczałeś to TWÓJ wątek i nikt nie może sobie w nim napisać? Znaczy może - tylko wszystko musi być po Twojej myśli.
Wybacz, ale sobie znowu napiszę i nie wp... się w to co piszę. Z góry dziękuję.

Ostatnio nie jestem agresywny i cieszę się, że to dostrzegłeś (coś wykrzyczałem ? ) :mrgreen:
Doskonale wiesz o co mi chodziło i dziwię się, że tak do tego podszedłeś. Mnie nie przeszkadza nowomowa :)

romuald22 napisał(a):PS: Skoro jesteś tak uważny pisowni to chociaż ma kropkę nad z.

Słabe, vide cytat :) ale postaram się poprawić :mrgreen: :papa:
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 05.11.2017 20:18

bluesman napisał(a):Ostatnio nie jestem agresywny i cieszę się, że to dostrzegłeś (coś wykrzyczałem ? ) :mrgreen:

Pofatyguj się i sprawdź co sam wykrzyczałeś. Pomogę cytatem.

bluesman napisał(a):.Pofatyguj się i uważnie przeczytaj tytuł wątku i nie wp .... się do tego co ktoś w MOIM wątku napisał :evil: Bo pisał nie do Ciebie :mrgreen:

Sam piszesz.
bluesman napisał(a):Muzyka dalej jest tworzona

A potem

bluesman napisał(a):Owszem zaprezentowałem kilka razy coś co dla mnie było nowe ;) Chyba, że za nowe uznajesz np. obecny rok i miesiąc :) Każdy ma swoją definicję nowości :)

To właściwie co masz na myśli?
Jak wkleję tu utwór z lat 60 to będzie nowe? A z wczoraj to jakie będzie?
Nowe to jest to co Ty uznajesz?
Stajesz się mentorem nowości?
Kupy za przeproszeniem się to nie trzyma.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 05.11.2017 21:42

Dalsza dyskusja jest zbędna. Pozostaje mi się tylko uśmiechnąć :)
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 05.11.2017 21:49

Wróćmy do tematu wątku. Zaczęło się naprawdę dobrze. :wink:
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 06.11.2017 00:54

O fajny wątek.
W tym temacie to będę miał sporo do pisania. Ale za jakiś czas, bo mogę mieć utrudniony dostęp. :papa:
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 06.11.2017 08:08

krutom napisał(a):O fajny wątek.
W tym temacie to będę miał sporo do pisania. Ale za jakiś czas, bo mogę mieć utrudniony dostęp. :papa:

Sam się prosiłeś :) może to masochizm ?

Ciąg dalszy sprzętowej epopeji . Powolutku zacząłem odbudowywać swój system stereo. Najpierw kupiłem to
unitra-mds442-magnetofon-szuflada-slaskie-zabrze-371954112.jpg

Po dłuuuższym czasie oczywiście całość prezentowała się tak :
zestaw-wieza-diora-srebrna-cztery-segmenty-skarzysko-kamienna-338746472.jpg

natomiast kolumny to były bodajże f-my Loewe, fantastycznie chodziły i miały co ciekawe antymagnetycze ekranowanie i gumowe zawieszenie. Mam je do dzisiaj pięknie zapakowane u teściowej.
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 06.11.2017 09:17

krutom napisał(a):O fajny wątek.

Bedziesz miał zatem więcej do czytania po przerwie :)

No i znowu krach na giełdzie i utrata płynności finansowej tudzież wyższe potrzeby bytowe :( jak ten syzyf odbudowywanie znowu tych drugorzędnych potrzeb :) Zakupiłem za grosze na giełdzie w pełni sprawne takie cuś firmy Rotel :)

rotelhf-speaker-gear-patrol-311.jpg

do tego Loewe a później z uwagi na miejsce kalumnie od jakiegoś polskiego sprzętu z wymienionymi głośnikami :) Nawet nie wiem czy nie od amatora 3
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 08.11.2017 07:38

Nagle mam poważny wypadek na rowerze 8O 2 tygodnie leżenia w szpitalu, dwie operacje lewego barku. W nastepstwie jest wyższe i krótsze lewe ramie :(. Jak to się mówi nie ma tego złego :) konsekwencją jest potężne odszkodowanie :) które w całości zostało na otarcie łez wydane na takie coś czyli Yamaha RXV 1000

pobrane (1).jpg

pobrane (2).jpg

pobrane.jpg

a do tego para monitorów Eltax i subwoofer tejże samej firmy

577887612_1_261x203_monitory-eltax-mirage-2-x-120-wat-sprawnewysylka-jaslo.jpg

Eltax_Atomic_A-10_2_550.jpg
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Na czym słuchaliście i słuchacie muzyki - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone