Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Myjnie samochodowe bezdotykowe

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 16.07.2015 22:23

Basiulinek napisał(a):Ja tylko jestem zdania,że po takim myciu,auto nie jest czyste (tak naprawdę...) :roll: :oczko_usmiech:

Na pewno ciężko zmywa trupy z szyby czołowej że i tak zawsze muszę podczas zmywania trupów "dotknąć" auta gąbką :oczko_usmiech: , zresztą nie jest tak żle , ja zawsze tyż na taką jeżdżę.
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 16.07.2015 22:30

Najlepiej cmentarzysko zmyć taką gąbką :)
O dziwo - nie rysuje lakieru ;)

Obrazek
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 16.07.2015 23:01

Basiulinek napisał(a):Ja tylko jestem zdania,że po takim myciu,auto nie jest czyste (tak naprawdę...) :roll: :oczko_usmiech:

Ja już wolę bezdotykowo, kosztem niedomycia niż:

Obrazek

dotykowo traktować lakier takimi szczotami :mrgreen:
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 16.07.2015 23:53

Ale -wbrew pozorom - te szczotki nie są złe ! Konkretnie - te z fotki :)
Należy omijać szerokim łukiem myjnie,które mają szczotki "druciane" - coś jak z grubej żyłki :) Te rysują strasznie!!
Adek99
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adek99 » 17.07.2015 07:11

W Makarskiej jest myjnia bezdotykowa koło super Konzuma, przy wjeździe do miasta od strony Dubrovnika. Wiadomo, że na takiej myjni samochodu dokładnie się nie umyje, ale można zawsze usunąć trochę robali lub np. kurz z hvarskich szutrów :wink:
A&S
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) A&S » 17.07.2015 10:13

Basiulinek napisał(a):Aaaaaa!!! SB Wäsche!!! :lool: Nie no - żart :lol:

Ja tylko jestem zdania,że po takim myciu,auto nie jest czyste (tak naprawdę...) :roll: :oczko_usmiech:

Po takim myciu chemia lakier zżera ale nie każdemu na aucie zależy :)
Crocodyl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crocodyl » 17.07.2015 10:33

walp napisał(a):Też robię kilka tysięcy w wakacje, ale o myciu nie myślałem :oops: ... auta oczywiście.

A na Kamenjaku byłeś? Po wizycie w tym uroczym miejscu każdy samochód wygląda tak samo jakby wracał z Afganistanu. Umyć koniecznie trzeba choćby po to aby samemu się nie upaprać tym pyłem :mrgreen: .
Inna sprawa, że myjkę trzeba umieć obsługiwać aby lakier nie zszedł razem z brudem.
A&S
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) A&S » 17.07.2015 14:00

Będziesz ludzi techniki trzymania uczył :P Oklejasz auto folia ochronna i juz Ci nie przeszkadza chemia z bezdotykówki, kąt padania strumienia wody, sól zimą czy kamyczki lecące z auta przed tobą na autostradzie :) ani koopka smażąca się na masce od ptaszka co nad głową przelecial :)
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 17.07.2015 14:03

W Vodicach jest bez dotykowa i dotykowa :D
telepol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) telepol » 17.07.2015 15:48

Adax napisał(a):... hamulce i felgi przepłukać trzeba z pyłu...

Zgadzam się, nie zapomnij jeszcze samych tarcz psiknąć czymś oleistym jakimś wd40, wiesz kurz pył będzie lepsze tarcie :)
Adax
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adax » 21.07.2015 22:08

Oj, oj, widzę, że co niektórzy wolą polać z butelki po wodzie i podrapać gąbką. Jestem właśnie we Włoszech, zrobione 2kkm, o ile szyba OK (tutaj można się pobawić gąbką), to jednak samochód wygląda beznadziejne: felgi zapylone, przód zafajdany i generalnie auto zakurzone. Tylko bezdotykowa, jutro poszukam Autolavaggio touchless...

Edit: Włochy, Montecatini -Myjnia bezdotykowa 4 żetony po 0.5 E = 2E -samochód jak nowy. Polecam, gdyż cena myjni samoobsługowej wychodzi podobnie jak u nas. Saluti
mikolay
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mikolay » 30.07.2015 12:30

A czy ktoś kojarzy taką myjnię w Puli lub okolicach?
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.