Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

MS Brazil

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 13.07.2014 23:25

Może i kompleksy, może i zoo, ale nie tylko polskie. Ostatnie mecze oglądałem w towarzystwie międzynarodowym i widzę, że Niemców nie lubi nikt poza samymi Niemcami. A ich zachowanie w trakcie oglądania uleczyłoby niejednego germanofila z kompleksów wobec tych nadludzi :wink:

Ale żeby nie było, doceniam ich grę i gratuluję zwycięstwa :twisted: :twisted: :mrgreen:
Ostatnio edytowano 13.07.2014 23:37 przez PabloX, łącznie edytowano 1 raz
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 13.07.2014 23:31

PabloX napisał(a):...widzę, że Niemców nie lubi nikt poza samymi Niemcami. A ich zachowanie w trakcie oglądania uleczyłoby niejednego germanofila z kompleksów wobec tych nadludzi :wink:

Może dalibyście już spokój z tymi uogólnieniami z d..y wziętymi. To wątek sportowo-rozrywkowy a nie nacjonalistyczny. A każdy ma prawo kibicować komu chce - nie obrażając innych :evil:

Czekamy na oficjalne podsumowanie naszego typowania. Sądzę, że zrobi to walp, jako ojciec-założyciel niniejszej zabawy :oczko_usmiech:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 13.07.2014 23:48

greenrs napisał(a):Może dalibyście już spokój z tymi uogólnieniami z d..y wziętymi. To wątek sportowo-rozrywkowy a nie nacjonalistyczny. A każdy ma prawo kibicować komu chce - nie obrażając innych :evil:

Co tak grubo jedziesz?:) Jestem uczulony na to słowo.... Emocje Panie Kolego, emocje...:)

greenrs napisał(a):Czekamy na oficjalne podsumowanie naszego typowania. Sądzę, że zrobi to walp, jako ojciec-założyciel niniejszej zabawy :oczko_usmiech:

Tak właśnie. Sam jestem ciekaw, jak to się wszystko poukładało.
PabloX
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) PabloX » 13.07.2014 23:50

greenrs napisał(a):
PabloX napisał(a):...widzę, że Niemców nie lubi nikt poza samymi Niemcami. A ich zachowanie w trakcie oglądania uleczyłoby niejednego germanofila z kompleksów wobec tych nadludzi :wink:

Może dalibyście już spokój z tymi uogólnieniami z d..y wziętymi. To wątek sportowo-rozrywkowy a nie nacjonalistyczny. A każdy ma prawo kibicować komu chce - nie obrażając innych

To nie uogólnienie, tylko obserwacja :lol: może i nacjonalistyczna... chociaż chyba bardziej internacjonalistyczna 8)

Wątek dotyczy Mistrzostw Świata, wielu drużynom się tu dostało i nikt z tego powodu tak nie płakał, nie wytaczał dział ciężkiego kalibru, że jakiś nacjonalizm, ksenofobia i ch... wie, co tam jeszcze sobie wymyślisz.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 14.07.2014 00:00

Słaba drużyna, zdaniem niektórych najsłabsza w fazie pucharowej :roll: , trafia do wielkiego finału i prawie pokrzyżowała plany Mistrzom. Przypadek? Nie, po prostu Albicelestes na to zasłużyli.
Brawo za świetną grę, brawo za srebrny medal.

Götze, krytykowany w kręgach, w których oglądałem mecz, strzela bramkę a la Rodriguez's chest-turn-volley gol i zapewnia Niemcom zwycięstwo. Moim zdaniem, w przekroju całego turnieju, zasłużenie. Brawo.

Gratuluję zwycięzcy naszego typowania, tym bardziej, że napisałem wcześniej:
bzyq74 napisał(a):
walp napisał(a):Muszę Cię jednak zmartwić, ten współczynnik ma tendencję spadkową, w miarę wzrastania ilości meczów :oczko_usmiech:

Całkiem realne :P :lol:

Gratulacje również dla tych, którzy znaleźli się na podium. W fazie pucharowej już nawiązałem rywalizację, ale słabe typowanie w fazie grupowej sprawiło, że znalazłem się daleko za podium... :wink:

greenrs napisał(a):Czekamy na oficjalne podsumowanie naszego typowania. Sądzę, że zrobi to walp, jako ojciec-założyciel niniejszej zabawy :oczko_usmiech:

Uzgodniłem z Januszem, że on wrzuci podsumowanie, a ja może zrobię "analizę" podobnie jak w wątku LM. :wink:

Wszystkim dziękuję za świetną zabawę. :smo:
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 14.07.2014 00:29

PabloX napisał(a):Wątek dotyczy Mistrzostw Świata, wielu drużynom się tu dostało i nikt z tego powodu tak nie płakał, nie wytaczał dział ciężkiego kalibru, że jakiś nacjonalizm, ksenofobia i ch... wie, co tam jeszcze sobie wymyślisz.

Ja nie płaczę. Ja świętuję - nie obrażając kibiców innych reprezentacji epitetami w rodzaju szwabów, gebelsów itp., zarzucając im, że ich nikt nie lubi...

MRK napisał(a):Co tak grubo jedziesz?:) Jestem uczulony na to słowo.... Emocje Panie Kolego, emocje...:)

Jeśli emocje, to tylko pozytywne- bo właśnie taki mam dziś nastrój :D

walp napisał(a):

Uzgodniłem z Januszem, że on wrzuci podsumowanie, a ja może zrobię "analizę" podobnie jak w wątku LM. :wink:

Wszystkim dziękuję za świetną zabawę. :smo:

Skoro tak uzgodniłeś, to niech się Janusz wykaże :oczko_usmiech: Ma bardzo duży wkład w naszą zabawę, więc niech dostąpi tego zaszczytu :)
Dzięki Waldek za znakomitą zabawę. Czekam już niecierpliwie do rozpoczęcia kolejnej edycji LM. Mam nadzieję na lepszy wynik :wink: :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 14.07.2014 00:37

Wyniki wiszą na tablicy :lol:

Gdyby były drobne błędy :oops: będzie korekta :idea:
MRK
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MRK » 14.07.2014 01:13

greenrs napisał(a):
MRK napisał(a):Co tak grubo jedziesz?:) Jestem uczulony na to słowo.... Emocje Panie Kolego, emocje...:)

Jeśli emocje, to tylko pozytywne- bo właśnie taki mam dziś nastrój :D

Bardziej chodziło mi o emocje osób wypowiadających te epitety... Dobra, mniejsza... Zabawa w typowanie zacna! Nie poszło tak, jak w LM, no ale...kolejny sezon przed nami. A mistrzostwa...bardzo dobra piłka nożna (w większości przypadków) w fazie grupowej i 1/8, potem niezłe szachy i na końcu dobry finał.

Pozostaje najważniejsze pytanie. Mistrzostwa skończone. Jak żyć?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.07.2014 05:04

hepik napisał(a):
MRK napisał(a):Jak ktoś mi powie, że dzisiaj GEBELSY zasłużyli na zwycięstwo, to Mu powiem, żeby sobie kupił bryle!!!!!!!!!!!!!!!!!!

.

Ile strzałów celnych oddała Argentyna?Jeden czy zero?

MRK napisał(a):Ale Panowie, obiektywniej troszkę.... Czy Niemcy zasłużyli na zwycięstwo w turnieju? Może tak... Czy zasłużyli dzisiaj? Imho nie.

Ha,ha!
Argentyna oddała ZERO celnych strzałów na bramkę Niemców!
Przez 120 min ;)

Obrazek

Gorole powinni nosić okulary.Bryle tylko dla Hanysów. ;)
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 14.07.2014 06:29

Nie wiem za co Messi dostał tę/tą złotą piłkę - na otarcie łez?
(mz byli lepsi)
To był ciekawy i przede wszystkim bramkowy mundial.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 14.07.2014 07:07

MRK napisał(a):
greenrs napisał(a):
MRK napisał(a):Dzisiaj każdy prawdziwy Polak jest Argentyńczykiem :-).

No to ja nie jestem prawdziwym Polakiem :oczko_usmiech:

A bo tyś jest pewno z Fryny :-).

a jo z Chebzia, tyż szedłech za Dojczami :mrgreen: a Brazylio nigdy nie lubiłech

Goetze zrobił swoje... a Messi za dużo na tych mistrzostwach nie pokazał
za całokształt występu na Mundialu jak dla mnie Niemcy zasłużyli, za finał nie do końca
ogólnie Mundial taki sobie
pablo74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pablo74 » 14.07.2014 07:24

Gratulacje dla Mistrza Świata.
Forumowego i Futbolowego.
Podziękowania za wspólną zabawę.
Do zobaczenia w typowaniu Ligii Mistrzów.
Nefer
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Nefer » 14.07.2014 07:32

Ja również bardzo dziękuję za świetną zabawę i gratulacje dla wszystkich uczestników, nie tylko zwycięzców. :)
Pawel2602
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pawel2602 » 14.07.2014 07:37

Gratulacje i słowa uznania dla zwycięzców - mistrzostwa były naprawdę trudne do typowania (jak dla mnie :) ) . Była zabawa i dodatkowe emocje związane z MŚ.
A teraz powrót do codzienności i czas na typer Extraklasy.
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 14.07.2014 07:40

Co by nie gadać to szkopy najbardziej zasłużyły ze wszystkich drużyn na Mistrza Świata 2014 w Brazylii.

Gratuluję pierwszej trójce typerów ......podium. :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone