Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Motorowodniactwo

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
niedzwiedz40
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) niedzwiedz40 » 11.02.2010 08:31

rafiKRK szukam i szukam i coś mi nie wychodzi miałem kiedyś nr do firmy zajmującej się śrubami, brałeś łajbe lub inne pływadło jechałeś do nich a oni robili ci testy na wodzie super sprawa. jak znajde to ci prześle. ile masz koni w tej łajbie ?? mozesz dac jej zdjęcia?? ja mam jakąś śrube do Z ale do jakiej to nie wiem jest spora to jej oznaczenia 48-78/22-21 L i drugi nr 48 78122 A40 21P wydech przez śrube
rafiKRK
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafiKRK » 11.02.2010 08:59

niedzwiedz40 napisał(a):rafiKRK szukam i szukam i coś mi nie wychodzi miałem kiedyś nr do firmy zajmującej się śrubami, brałeś łajbe lub inne pływadło jechałeś do nich a oni robili ci testy na wodzie super sprawa. jak znajde to ci prześle. ile masz koni w tej łajbie ?? mozesz dac jej zdjęcia?? ja mam jakąś śrube do Z ale do jakiej to nie wiem jest spora to jej oznaczenia 48-78/22-21 L i drugi nr 48 78122 A40 21P wydech przez śrube

Na 90% jest to śruba do przekładni MERCURISER. A ja mam volvo pente z przekładnią 1.79 wiec nie będzie pasić :cry:
rafiKRK
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafiKRK » 26.02.2010 07:06

A może ma ktoś łajbę o podobnych wymiarach , parametrach i mi powie jaką ma śrubkę ? :D

Larson 186 LXI

Długość 5.18 m
Szer. 2.40 m
Waga 1030 kg
moc 190 kM
samart
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) samart » 26.02.2010 10:14

Podjedż do serwisu Parker na Dojazdowej,
tam skontaktuj się z kierownikiem serwisu,
ma na imię Adam. Jeżeli dobrze pogadasz....to Ci poda parametry śruby
do Twojego silnika i wagi łodzi.....

pzdr.Jarek / samart www.sportiwoda.pl
rafiKRK
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafiKRK » 26.02.2010 19:51

samart napisał(a):Podjedż do serwisu Parker na Dojazdowej,
tam skontaktuj się z kierownikiem serwisu,
ma na imię Adam. Jeżeli dobrze pogadasz....to Ci poda parametry śruby
do Twojego silnika i wagi łodzi.....

pzdr.Jarek / samart www.sportiwoda.pl

Dzięki " smart"
ale już rozmawiałem z Adamem o tej śrubie ale on nie bardzo wie jaka tam ma być do tego silnika . Oni zajmują się tylko silnikami i przekładniami MERCURISER.

Ale już wiem jaka ma być u mnie śruba :lol: :lol: :lol:

Namiar dostałem od kolegi na gościa z Mikołajek !

Śruba 14 1/2 x 19 :D

Pozdrawiam
Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 26.02.2010 21:56

Drodzy koledzy - mam pytanie ,czy któryś z Was jest zarejestrowany w serwisie E-BAY pytam dlatego ,że potrzebuję istotnej części do silnika , w Polsce trudnej do dostania ,a na USA E-Bay bez problemu - jeśli ktoś by mi tą część zamówił ,pokryję wszystkie koszty i nie tylko :))
samart
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) samart » 27.02.2010 23:44

Jacek L napisał(a):Drodzy koledzy - mam pytanie ,czy któryś z Was jest zarejestrowany w serwisie E-BAY pytam dlatego ,że potrzebuję istotnej części do silnika , w Polsce trudnej do dostania ,a na USA E-Bay bez problemu - jeśli ktoś by mi tą część zamówił ,pokryję wszystkie koszty i nie tylko :))

Daj znać co potrzebujesz - podeślij linka, może być na PW lub maila
- ostatnio udało mi się na spox-ie ściągnąc Mercruisera 5,7 na niskich
wartościach do oclenia i przecieram dalej szlaki :-)
e-mail: sportiwoda(at)gmail.com

pzdr.samart / Jarek www.sportiwoda.pl
andrzej.k
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andrzej.k » 28.02.2010 11:44

mam pytanko a nie wiem gdzie wkleić posta żeby bylo cacy

jadę w lipcu do ARBANIJI na wyspie CIOVO i dopiero teraz odezwał sie szwagier ze tez chce jechać ze mną, tylko ze on am skuter wodny(jakiś duży 3 osobowy, nie wiem jaki) i chce żeby w pobliżu była jakaś mała marina żeby nie ciągać go ze sobą i żeby na noc stal bezpiecznie.
Ja niestety nie wiem nic na ten temat bo sam będę pierwszy raz na Ciovo
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.03.2010 19:27

andrzej.k napisał(a):mam pytanko a nie wiem gdzie wkleić posta żeby bylo cacy

jadę w lipcu do ARBANIJI na wyspie CIOVO i dopiero teraz odezwał sie szwagier ze tez chce jechać ze mną, tylko ze on am skuter wodny(jakiś duży 3 osobowy, nie wiem jaki) i chce żeby w pobliżu była jakaś mała marina żeby nie ciągać go ze sobą i żeby na noc stal bezpiecznie.
Ja niestety nie wiem nic na ten temat bo sam będę pierwszy raz na Ciovo

Witaj Byłem na Ciovo w ubiegłym roku ale w Okrug Gornji przy plaży Mavarstica tam widziałem łodzie i skutery i było gdzie przycumować natomiast w Arbaniija byłem przejazdem na wycieczce i nie widziałem tam zadnej mariny chyba że przeoczyłem i okolica wydawała mi sie bardzo spokojna
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.03.2010 19:38

Byłem dzisiaj na targach EXPO XXI Wiatr i Woda. Palce lizać, warto się wybrać. :lol:

Pozdrawiam.

smoki3
Ostatnio edytowano 07.05.2019 15:23 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
be-ja
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) be-ja » 13.03.2010 20:00

Cześć. Też byłem, łodzie miodzio w oko mi wpadła Escapade 600 oraz Galia 525 wyglądają solidnie i atrakcyjnie jak na ten przedział cenowy. Dział wędkarski to totalna porażka.

Pzd be-ja

P
rafiKRK
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) rafiKRK » 14.03.2010 22:28

A ja nie dałem rady tam być :cry: !
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.03.2010 10:27

/
/
Pozdrawiam.

smoki3
Ostatnio edytowano 07.05.2019 15:24 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
volare77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) volare77 » 15.03.2010 10:29

Nie ma czego żałować. Lizanie lodów przez szybę. Szczególnie
zapraszam na parkingi dla gości - czadowski poziom. Wejście
na targi też od razu ( z odrazą) nastraja odpychajaco. Może
kiedyś ci wszyscy organizatorzy dojdą do wniosku,że to mają
być targi dla ludzi a nie dla szpanu. Szkoda narzekac . To
wszystko na razie > dolne Indie<.
mottom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mottom » 15.03.2010 10:57

"Wiatr i Woda" by mottom :)
Żeby dać żonie trochę odetchnąć :wink: w niedzielę zabrałem syna na targi WiW. Z dojazdem nie było problemu - w ogóle nie pchałem się w ulicę Bema prowadzącą do hal targowych, tylko zjechałem z Prymasa Tysiąclecia na wysokości Bema przed stacją Orlenu w boczną i zaparkowałem na dość dużym parkingu pomiędzy budynkami ....
Przeszliśmy przez tory kolejowe (dopiero potem zobaczyłem tablicę z zakazem przechodzenia :oops: ) i w ciągu 2 minut znaleźliśmy się przy kasach. Dziecko do 12 lat nie płaci. Przy wejściu na hale nr 2 przykleili nam na nadgarstku różowe paski umożliwiające swobodne wchodzenie i wychodzenie z budynków.
Hala nr 2 - nic ciekawego (szatnia, informacja ...). Poszliśmy więc najpierw do hali nr 3 - trochę jachtów, samochodów, motocykli. Kilka zdjęć i dalej do hali nr 1. Dużo małych stoisk (w tym część wędkarska) z możliwością (przynajmniej teoretyczną) zakupów na miejscu. Przez łącznik przeszliśmy do hali nr 4, w której znajdowały się największe jachty. Niestety w zdecydowanej większości nie na moją kieszeń :twisted: . Kolejki przed wejściem na każdy z jachtów były tak długie, że po chwili oczekiwania zrezygnowaliśmy z wchodzenia do środka (i tak sobie nie kupimy....). Kilka fotek szkraba przy łódce i wróciliśmy do hali nr 1. Tam zdecydowanie spędziliśmy najwięcej czasu. Kupiłem trochę liny kotwicznej (poręcznej składanej kotwicy niestety nigdzie nie mieli) i chciałem kupić etui wodoszczelne na PDA. Niestety na wielu stoiskach nie mieli odpowiedniego rozmiaru, a jak już znalazłem, to okazało się, że jest to jedyny egzemplarz i nie mogą go sprzedać 8O :evil: .
Aha - namierzyłem fajne składane aluminiowe stojaki/wózki pod silnik zaburtowy, lecz też nie chcieli sprzedać - zapraszają do sklepu :evil:
W sumie 3 godziny łażenia, a nastroje raczej nieciekawe.
Pojechaliśmy więc na giełdę komputerową i fotograficzną na Batorego ................ 8)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone