niedzwiedz40 napisał(a):a możesz zamieścić zdjęcia rac i rakietnicy?? jeśli to te co myśle to fajnie że zniesiono zezwolenia.
Podaj adres mailowy, to prześlę Ci linka do strony
Pozdrav Jacek
.png)
niedzwiedz40 napisał(a):a możesz zamieścić zdjęcia rac i rakietnicy?? jeśli to te co myśle to fajnie że zniesiono zezwolenia.
.png)
.png)
.png)
niedzwiedz40 napisał(a):fajne stronki ale tak jak myślałem to nie te race o jakie miałem na myśli ale też są jak najbardziej odpowiednie .dzięki
PS ktoś tu dawał rady jak zarejestrowac jednostkę jako jacht morski lub coś takiego prosze o informacje na mejla, wyczytałem że taka jednostka musi miec reflektor radarowy.
.png)
jacek_katowice napisał(a):niedzwiedz40 napisał(a):fajne stronki ale tak jak myślałem to nie te race o jakie miałem na myśli ale też są jak najbardziej odpowiednie .dzięki
PS ktoś tu dawał rady jak zarejestrowac jednostkę jako jacht morski lub coś takiego prosze o informacje na mejla, wyczytałem że taka jednostka musi miec reflektor radarowy.
Ze stronu PZŻ-tu pobierasz formularze zapisane w wordzie, wypełniasz, i wysyłasz komplet dokumentów do Warszawy. Po ok 14 dniach otrzymujesz patent flagowy z numerem POL.....
Podstawowe dane łodzi które są niezbędne możesz pobrać ze strony producenta - dane techniczne, i dołączyć do dokumentacji. Wszystko sprawnie, prosto i przyjemnie. PZMWiNW rejestruje tylko jachy do żeglugi śródlądowej, wszystko inne rejestrowane jest właśnie w PZŻ.
Pozdrav Jacek
.png)
FUX napisał(a):W najśmielszych snach nie sądzilem, że mój wątek dobije do 41 strony...
.png)
jacek_katowice napisał(a):samart napisał(a):D1ALVARO napisał(a):narobiliście mi dylematu koledzy, to teraz będę się zastanawiał długo co kupić - dobrze że mamy czas
samart - jak to w końcu jest z tym ciąganiem jakbym powiedzmy jechał na prawie jazdy B to mógłbym ciągnąć łódkę 5,2 m o wadze powiedzmy 1 tonyczy muszę mieć E ( chociażby dla świętego spokoju )
Jaką ma DMC Twój ciągnik - od tego trzeba zacząć.
Teoretycznie, gdyby zgrały się DMC auta i przyczepy,
to możesz ciągnąć przyczepę o DMC 1749KG - warunek auto musi
mieć 1750KG DMC. Reasumując zestaw nie może przekroczyć DMC 3500KG, a przyczepa nie może przekroczyć DMC ciągnika....
Był jeszcze taki wyjątek, że auto np. dostawcze o DMC 3500KG,
mogło ciągnąc przyczepkę lekką o masie do 750KG i w tym jednym przypadku, mogliśmy jechać zestawem o masie 4250KG na podstawie
prawa jazdy kat. "B"
- NIE JESTEM PEWIEN ! - czy ten przepis jest jeszcze aktualny !!!
oj i znowu się rozpisałem
Mam nadzieję, że jest to jasne
pzdr.samart
Jeżeli masz auto o DMC 3500kg, to niestety, zgodnie z nowymi przepisami, Bez kategorii E nie możesz już nic ciągnąć.
Pozdrav Jacek
.png)
.png)
.png)
Jacek L napisał(a):Ja staram się sam wszystko robić - bo oddać do serwisu ,to tak jak by wywalić kupę szmalu w błoto i się przejechać na tym błocie ..... a co chcesz wiedzieć ?
.png)
rafiKRK napisał(a):... Mam tylko problem z doborem śruby napędowej ( bo jej nie było)
Wiem że w tym wypadku metoda prób i błędów jest najlepsza. Ale nie mam skąd pożyczyć jakiejkolwiek śruby do testów..........
.png)
.png)
Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...