.png)
maslinka napisał(a):alladyndelscorcho napisał(a):Ja najdroższe jak do tej pory wypiłem w murach splickiego pałacu, jakieś lokalne... niestety było obrzydliwe![]()
Trochę powstało ostatnio tych lokalnych browarów rzemieślniczych w Chorwacji... My piliśmy w tym roku Prvo Viško Pivo![]()

.png)
maslinka napisał(a):(...)Według mnie chorwackie piwo nie należy do najlepszych(...)

.png)
alladyndelscorcho napisał(a):maslinka napisał(a):(...)Według mnie chorwackie piwo nie należy do najlepszych(...)
Muszę wreszcie zaprotestować bo takie pomówienia pojawiają się nie pierwszy raz w tej relacji![]()
Chorwackie piwa uważam za wyśmienite i mam nadzieję, że nie jestem osamotniony w tej opinii. Pan Janusz moderator jako autor świetnego postu o chorwackich browarach mam nadzieję że będzie po mojej stronie![]()

.png)
sdolas napisał(a):Taka plaża, taki lazur
i bez plavaca
alladyndelscorcho napisał(a):Wożenie polskiego (lub o zgrozo czeskiego) piwa do Cro uważam za taki sam obciach jak saszeta lub dmuchane flaminigi![]()
Janusz Bajcer napisał(a):alladyndelscorcho napisał(a):maslinka napisał(a):(...)Według mnie chorwackie piwo nie należy do najlepszych(...)
Muszę wreszcie zaprotestować bo takie pomówienia pojawiają się nie pierwszy raz w tej relacji![]()
Chorwackie piwa uważam za wyśmienite i mam nadzieję, że nie jestem osamotniony w tej opinii. Pan Janusz moderator jako autor świetnego postu o chorwackich browarach mam nadzieję że będzie po mojej stronie![]()
Mnie chorwackie piwa w Chorwacji smakują.![]()
![]()
.png)
.png)
maslinka napisał(a):alladyndelscorcho napisał(a):Ja zamiast piwa wożę dwie zgrzewki wody mineralnej
Pewnie niektórzy napisaliby, że to obciach... Ja tak nie napiszę, bo... jestem dobrze wychowana
.png)
), pełno ich w Visie.Dopiero zaczynają się rozkręcać - filmowanie ma trwać przez cały październik jeszcze. Ale co się będzie działo naocznie się nie dowiem, gdyż....opuściłam właśnie "moją" wyspę ze skowytem w piersi i jestem już na Pelješcu..Już tęsknię 
.png)
Mamma Mia wiele zmieni, tak jak zmieniła Skopelos. Już kilka dni temu widzieliśmy tego początki.
.png)
Katerina napisał(a):Tyle samo na Teplušu, która to plaża, odkryłam właśnie, nazywa się Diamond Beach![]()
Katerina napisał(a):Z powodu Mamma Mia np. nie mogliśmy zaparkować w Visie przy promie, bo parking zarezerwowano na kilka dni "for the movie"...Z tego samego powodu odgrodzili kawał parkingu przy Srebrnej, a nieopodal zbudowali w 2 dniogromne konstrukcje - namioty techniczne, które widać z wielu kilometrów, np znad Uvali Mala Trovna. Członków ekipy filmowej widać na każdym kroku - mają identyfikatory, parę dni temu pili na Tepluśu(my też
), pełno ich w Visie.Dopiero zaczynają się rozkręcać - filmowanie ma trwać przez cały październik jeszcze.
Katerina napisał(a):Maslinko, mojego Starego Ribara nie widzieliśmy w tym roku...a wcześniej zawsze łowił na wprost naszego okna..bałam się spytać gospodyni
.png)
.png)
maslinka napisał(a):Ciekawe, jak z pogodą będzie w październiku...
.png)
Gandalf Biały napisał(a):Jeśli chodzi o picie piwa to w tym oto miejscu w lipcu tego roku piłem zarówno Heinekena jak i Karlovaćko o,33 litra po okazyjnej cenieaż 25 kun za butelkę
![]()
ELIMAR napisał(a):Jakaś spóźniona jestem.![]()
Ale już się dosiadam
ruzica napisał(a):Na pewno będzie pogoda, bo ja będę w CRO![]()
![]()
ruzica napisał(a):Maslinko, zszokowaliście mnie tym brakiem miejsc na campinguNo, ale skoro tyle kierunków się popsuło(pewnie już nikt nie jeździ do Egiptów czy innych Tunezji
) to cóż się dziwić, że w Cro takie oblężenie
Powrót do Nasze relacje z podróży