pomorzanka zachodnia napisał(a):Dołączam się do życzeń mocno już spóźniona
Dzięki bardzo
Postaram się jutro dojechać do Zadaru
.png)
.png)
maslinka napisał(a):Brač jest moim zdaniem bardzo ciekawą i różnorodną wyspą. Wydaje mi się, że jest bardziej "swojski" niż Hvar (czuję się tu całkiem jak w domu), czym ujął nas i wysunął się na prowadzenie w rankingu moich trzech ulubionych chorwackich wysp, który przedstawia się teraz następująco:
1. Brač
2. Vis
3. Hvar
Z tym, że gdybym wróciła na Vis, kolejność mogłaby ulec zmianieAle skoro bračkie wrażenia są wciąż świeże, ranking wygląda, jak wygląda
![]()
Bez trudu trafiamy pod adres naszej nowej kwatery i... dosłownie zbieramy szczękę![]()
Proszę Państwa, tak teraz będziemy mieszkać:
.png)
.png)
travel napisał(a):Normalnie jak w ogrodzie botanicznym![]()
travel napisał(a):
Tego ogrodu trochę Ci zazdraszczam, ale najbardziej to łazienki i kabiny bez zasłonki
Abakus68 napisał(a):No a ja sobie właśnie piszę swoje podsumowanie i mam taką przewagę, że ranking wysp obejmuje jedną:)
Abakus68 napisał(a):A jeszcze coś a propos Zadaru. Gdyby nie te ceregiele z lotami to pewnie nie na Braću bylibyśmy, ale bez auta w Zadarze. To by dopiero było lenistwo..
.png)
maslinka napisał(a):..
No nie wiem... My się zmęczyliśmyPrzedreptaliśmy Zadar wszerz i wzdłuż po kilka razy. Tam jest, gdzie się szwendać

.png)
.png)
.png)
Abakus68 napisał(a):Mam gdzieś na starej komórce z ujaweja taką apkę zdrowie - bywało, że dziennie na Braću robiliśmy po 45 000 kroków. Co tam taki Zadar, nawet wzdłuż![]()
![]()
mariny. Takie spacery musieliśmy uskuteczniać, bo najkrótsza droga nie funkcjonowała z powodu pogody... Hercklekot napisał(a):Ale miejscówka...I jest nawet świątynia dumania" w ogrodzie
![]()
Hercklekot napisał(a):Ranking wysp to jest dopiero tasowanie, znam to ze swoich relacji, ale serio, to muszę dopiero zaliczyć jakieś pierwsze powtórki, powroty, żeby zrobić "rachunek sumienia". A i Lastovo jeszcze nieodwiedzone i Šolta.
Epepa napisał(a):Miejscówka doprawdy zacna.Ten piękny ogród kojarzy mi się trochę z willami kapitanów w Orebic. Pamiętam, jak spacerowałam nadmorską promenadą i zastanawiałam się, jak to by było sobie w takim domu przez chwilę pomieszkać.
Kapitańska Baba napisał(a):Ależ genialny ten ogród! Ciężko uwierzyć że to w Zadarze! !!
Habanero napisał(a):Widzę, że Brač nadal okupuje fotel lidera![]()
Habanero napisał(a):Ogródek w Zadarze palce lizać i kwaterka również
.png)
.png)
pomorzanka zachodnia napisał(a):A łazienka wygląda na nową, trochę w specyficznym stylu, ale ładna.
Nefer napisał(a):Ten ogród to jak jakaś Arkadia, tak mi się jakoś skojarzyło.
.png)
Powrót do Nasze relacje z podróży