mysza73 napisał(a):...jeszcze tu wrócimy![]()
Dobry pomysł.
pzdr
.png)
piekara114 napisał(a):mysza73 napisał(a):Już wiem ... remontują go, jest ogrodzony brzydkim płotem ... a za nim ... masakra jakaś![]()
To Twoje zdjęcie czy ściągnięta wizualizacja???![]()
![]()
Czekor pisał w zeszłym roku, że coś się tam dzieje, ale aż tak źle to nie podejrzewałam...
A tak wyglądał jeszcze 3 lata temu
Jedno straszyło brutalną historią, a drugie straszy mnie brutalną przyszłością.....
.png)
wojan napisał(a):mysza73 napisał(a):wojan napisał(a):Jestem i ja , no bo jak Mlini i Vlaho to przecież muszę tu zaglądać ...
![]()
No cześć,
dzięki za miejscówkę,
A niezamacoMyślę,że "Erminię" można ze spokojnym sumieniem polecić każdemu
![]()
.png)
czekor68 napisał(a):Andrzejku i mnie tu też nie może zabraknąć.
FUX napisał(a):tony montana napisał(a):Koleżanka była w Cavtat w zeszłym roku i wróciła zachwycona
Natomiast (niestety) samo Mlini jej nie podeszło
Zbliżone odczucia....

czekor68 napisał(a):
Gdzieś wyczytałem że to ma być Hotel Grand i że niedługo ma być oddany do użytku,to prawda ten płot otaczający go szpeci krajobraz niesamowicie ,2 lata temu zajadałem się śliwami czereśniami z tego ogrodu w zeszłym roku już nic nie było tylko budowa.
.png)
.png)
tony montana napisał(a):Koleżanka była w Cavtat w zeszłym roku i wróciła zachwycona
.png)
Mikromir napisał(a):mysza73 napisał(a):
Nie wiem czy Wy też macie takie spostrzeżenia, ale w tym roku agawy kwitły jak szalone ... to zapewne "zasługa" zeszłorocznego deszczowego lata![]()
![]()
Zdecydowanie też mam takie wrażenie. Zoran Kojdić, przewodnik do Zmajevej Špilji na Braču, też mówił, że pierwszy raz widzi taką ilość kwitnących agaw, a przygląda im się już około 40 lat. Na Braču, szczególnie w okolicach Murvicy, była ich masa.
tony montana napisał(a):Koleżanka była w Cavtat w zeszłym roku i wróciła zachwycona
FUX napisał(a):tony montana napisał(a):Koleżanka była w Cavtat w zeszłym roku i wróciła zachwycona
Zbliżone odczucia....
wojan napisał(a):FUX napisał(a):tony montana napisał(a):Koleżanka była w Cavtat w zeszłym roku i wróciła zachwycona
Zbliżone odczucia....
O gustach podobno się nie dyskutuje ...![]()
![]()
fiolek napisał(a):tony montana napisał(a):Koleżanka była w Cavtat w zeszłym roku i wróciła zachwycona
to są dwa miejsca, których moim zdaniem nie można porównywać.![]()
Cavtat to miasto z wieloma zabytkami, portem, Mlini to mała osada rybacka
Zależy kto co lubi, ja osobiście wolę te mniejsze,
Nasz pobyt w Mlini uważam za bardzo udany
longtom napisał(a):mysza73 napisał(a):...jeszcze tu wrócimy![]()
Dobry pomysł.![]()
pzdr
czekor68 napisał(a):Trzy razy byłem u Vlaha w tym roku był Pag ale kiedyś tam wrócę, na pewno nie w przyszłym roku bo już zaliczkowałem kolejny raz Metajnę bo wszystkiego na Pagu nie zwiedziłem
Pozdrawiam
Czesiek
Lednice napisał(a):czekor68 napisał(a):
Gdzieś wyczytałem że to ma być Hotel Grand i że niedługo ma być oddany do użytku,to prawda ten płot otaczający go szpeci krajobraz niesamowicie ,2 lata temu zajadałem się śliwami czereśniami z tego ogrodu w zeszłym roku już nic nie było tylko budowa.
Takie nowo budowane kompleksy hotelowe czasami mogą wkurzać, ale moim skromnym zdaniem jest to zdecydowanie lepsze wyjście od ruin jak w Kupari![]()
Jakoś tak ruiny wolę w wersji starożytnej i średniowiecznej![]()
.png)
wojan napisał(a):
![]()
.png)
.png)
Może kiedyś poproszę o namiar na kwaterkę na Pagu![]()
U Vlaha też mi się bardzo podobało on mi zawsze rezerwował apartament obok grilla ale ta droga wykańcza tym bardziej ze jeszcze mam moja starą fabię bez klimy..png)
FUX napisał(a):wojan napisał(a):
![]()
Dla lubiących chodzenie a nie byczenie się na plaży, Jadranka nie jest przyjaznym miejscem dla piechurów. W sumie to największy mankament. Bliskość autobusem do Dubrovnika czy Cavtatu była ok.
Tak to wyglądało w Soline. Pójście do Mlini do pekary dostarczało ciekawych wrażeń.![]()
W Mlini wtedy coś nie zagrało z terminami.
morgana napisał(a):Z pewnym opóźnieniem spowodowanym własnymi wakacjami wreszcie z przyjemnością zasiadłam i nadrobiłam myszowatą relację.
Z przyjemnością tym większą, że pewne miejsca znajome, bo w tym roku w końcu dotarłam do Dubrownika i przyległości.
Czekam zatem na ciąg dalszy.
czekor68 napisał(a):Może kiedyś poproszę o namiar na kwaterkę na Pagu![]()
Nie ma problemu z chęcią się podzielę jest w Metajnie
.png)

.png)
mysza73 napisał(a):Witam, witam i o Rogożnicę i Sutivan pytam.
Powrót do Nasze relacje z podróży