Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

MLINI - nic dodać, nic ująć!

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 17.08.2015 12:19

Z przeszłości ...

mysza73 napisał(a):
Obrazek

Czy tylko ja widzę impresjonizm na tym zdjęciu ? :mrgreen: Toż to prawie jak "Nenufary" :oczko_usmiech:

Kościołów w środku nie lubię zwiedzać ... ale do tego niżej chętnie bym wstąpiła ...

mysza73 napisał(a):Obrazek
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 17.08.2015 12:53

Patroniusz napisał(a):Przyjażń kielecko-radomska...niebywałe...

Ja tam do Kielc nic nie mam ... :mrgreen:

Potter napisał(a):Jakoś tak kojarzysz mi się ze starymi malowidłami w jaskiniach :smo: ... Czyżbyś szła po posiłek dla reszty plemienia ? :papa:

Jam jak Mojżesz ... prowadziłam owieczki do Ziemi Obiecanej :oczko_usmiech:

Potter napisał(a):Z przeszłości ...
Czy tylko ja widzę impresjonizm na tym zdjęciu ? :mrgreen: Toż to prawie jak "Nenufary" :oczko_usmiech:

Ale że ładne, prawda :oczko_usmiech: ,
też lubię to zdjęcie :P

Potter napisał(a):Kościołów w środku nie lubię zwiedzać ... ale do tego niżej chętnie bym wstąpiła ...

Ale Amerykany tam nie są chyba mile widziani ... ten stary derwisz coś mówił, że powinni w kucy siedzieć a nie po świecie jeździć 8O :roll: :wink: .
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 17.08.2015 14:22

Przyznam, że pierwsze foty z Mlini czy okolic mnie nie zaszokowały, ale z odcinka na odcinek jest coraz lepiej
:oczko_usmiech: :oczko_usmiech:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 17.08.2015 14:56

mysza73 napisał(a):... ja już za stara jestem, żeby po tych kamulcach łazić :roll: :smo: ...
Eeee tam! po zdjęciach jakoś nie widać abyś się "posuneła" aż tak od 2009 :oczko_usmiech:
Sara76
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sara76 » 17.08.2015 19:06

Fajna ta ostatnia "porcja zdjęć", a miasteczko urocze. Ps. Pytałaś przy okazji Dubrownika, gdzie spędziłam tegoroczny urlop więc w czerwcu byliśmy nad Bałtykiem, ale pogoda nas nie rozpieszczała, a za miesiąc jak wszystko dobrze pójdzie będzie Chorwacja (hura, hura, hura). Jak się nauczę zmniejszać zdjęcia to może i jakaś relacja powstanie :papa:
Sara76
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sara76 » 17.08.2015 19:16

:lol: Widzę, Agnieszko, że jesteś "na łączach" dawaj zatem kolejną część Waszych niesamowitych zdjęć i komentarzy
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 17.08.2015 19:22

tony montana napisał(a):Przyznam, że pierwsze foty z Mlini czy okolic mnie nie zaszokowały, ale z odcinka na odcinek jest coraz lepiej
:oczko_usmiech: :oczko_usmiech:

Dobra, dobra :wink:

gusia-s napisał(a):
mysza73 napisał(a):... ja już za stara jestem, żeby po tych kamulcach łazić :roll: :smo: ...
Eeee tam! po zdjęciach jakoś nie widać abyś się "posuneła" aż tak od 2009 :oczko_usmiech:

Aż tak może nie ... ale zawsze :smo:

Sara76 napisał(a):Fajna ta ostatnia "porcja zdjęć", a miasteczko urocze. Ps. Pytałaś przy okazji Dubrownika, gdzie spędziłam tegoroczny urlop więc w czerwcu byliśmy nad Bałtykiem, ale pogoda nas nie rozpieszczała, a za miesiąc jak wszystko dobrze pójdzie będzie Chorwacja (hura, hura, hura). Jak się nauczę zmniejszać zdjęcia to może i jakaś relacja powstanie :papa:

Za miesiąc ... czyli małe wagary się szykują :wink:

Sara76 napisał(a)::lol: Widzę, Agnieszko, że jesteś "na łączach" dawaj zatem kolejną część Waszych niesamowitych zdjęć i komentarzy

No jestem, jestem, bo "obcas" Tonego kończę czytać :wink: ,
ale jutro obiecuję Cavtat :smo:
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 18.08.2015 07:43

Już jest jutro ...
Nie lataj po innych wątkach tylko tu się wykazuj ... :mrgreen: :papa: .
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 18.08.2015 08:17

Potter napisał(a):Już jest jutro ...
Nie lataj po innych wątkach tylko tu się wykazuj ... :mrgreen: :papa: .

Oooooo 8O
wstała już ta, co się wykazuje :roll: :evil:
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 18.08.2015 08:17

Odcinek 10: 25 lipca 2015: Cavtat 8)

Cavtat spodobał nam się na tyle, że byliśmy tam 3 razy 8) ... no ale nie mieliśmy daleko :mrgreen: .
Auto gratisowo można zaparkować w okolicach szkoły, przy Put od Cavtata, a potem bardzo przyjemną uliczką Kneza Domagoja (powrót pod górkę :wink: ) dochodzimy do citi center Cavtatu, na wprost najlepszej lodziarni :D .

Obrazek

Crkva Svetog Nikole

Obrazek

Bardzo przyjemna promenada wzdłuż nabrzeża portowego

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ten kościół będzie zapamiętany szczególnie ... tu padł nasz najstarszy ale najlepszy aparat :cry: :cry: :cry:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mąż przejął mój ... ale początkowo słabo go ogarniał :wink:

Obrazek

Nie wiem czy Wy też macie takie spostrzeżenia, ale w tym roku agawy kwitły jak szalone ... to zapewne "zasługa" zeszłorocznego deszczowego lata 8O :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Koniecznie musiałam zrobić sobie zdjęcie w tym miejscu, bo w tle były moje Wyspy Szczęśliwe :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Wchodzimy w uliczki Cavtatu ... bardzo przyjemne 8)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miejsce bardzo podobne do tego w Supetarze

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Uffffffffffffff ... na dziś tyle wystarczy :smo: ... ale jeszcze tu wrócimy :oczko_usmiech: :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.08.2015 12:35

Bardzo ładny jest ten Cavtat :wink:

A jak z plażami w Cavtat :?:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 18.08.2015 12:53

Najfajniejsza na końcu cypelka przy wypożyczalni kajaków. Mała, wśród głazów, jest cień i fala.
Gdzieś tutaj.
https://goo.gl/maps/PEohc
No i duże miejskie.
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 18.08.2015 13:07

Lednice napisał(a):Bardzo ładny jest ten Cavtat :wink:

A jak z plażami w Cavtat :?:

No i to jest chyba najsłabsza strona Cavtatu :? ,
jak szukałam tam apartmana, to te plaże mi właśnie nie bardzo pasowały :roll: .

FUX napisał(a):Najfajniejsza na końcu cypelka przy wypożyczalni kajaków. Mała, wśród głazów, jest cień i fala.
Gdzieś tutaj.
https://goo.gl/maps/PEohc

No ta niby fajna ... ale tam chyba szybko głęboko jest :? :oops: ,
będziemy tam następną razą :wink:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 18.08.2015 14:02

mysza73 napisał(a):
Nie wiem czy Wy też macie takie spostrzeżenia, ale w tym roku agawy kwitły jak szalone ... to zapewne "zasługa" zeszłorocznego deszczowego lata 8O :wink:

Zdecydowanie też mam takie wrażenie. Zoran Kojdić, przewodnik do Zmajevej Špilji na Braču, też mówił, że pierwszy raz widzi taką ilość kwitnących agaw, a przygląda im się już około 40 lat. Na Braču, szczególnie w okolicach Murvicy, była ich masa.
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 18.08.2015 14:46

Koleżanka była w Cavtat w zeszłym roku i wróciła zachwycona :)
Natomiast (niestety) samo Mlini jej nie podeszło

:mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

MLINI - nic dodać, nic ująć! - strona 16
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone