Re: Meldunki z tras / przejść granicznych do Cro - sezon 202
napisał(a) mars28 » 25.08.2021 09:28
Mój meldunek też ze sporym opóźnieniem, ale po powrocie trochę innych zajęć było.
Wyjazd z Kielc do Cro 8.08 ok. 6:30, na przejściach PL-CZ, CZ-AUT zero kontroli, na granicy AUT-SLO szybka kontrola, tylko dowody osobiste, ok. 19:00 na przejściu SLO-HR w Cvetlin tylko 2 samochody przed nami, kontrola dokumentów i covidowa (ja z żoną zaszczepieni, córka z testem PCR), nocleg w Krapinskich Toplicach. W poniedziałek od rana 9.08 dalsza część trasy, na bramkach płynnie, po kilka samochodów w kolejkach, ale za Sveti Rok w kierunku powrotnym korek miał chyba z 5-6 km, my w Gradac meldujemy się ok. 15:00. Druga połowa wyjazdu spędzona na Krk, trasa z Gradac w piątek 13.08 w ok. 60% pokonana wybrzeżem, więc wolniej ale bez korków (korek przed Sveti Rok omijamy). Powrót 17.08, wyjazd z Silo ok. 7:00, deszcz, momentami intensywny, aż do okolic Zagrzebia, na granicy HR-SLO w Cvetlin tylko my, kontrola dokumentów, tym razem ominęliśmy autostrady w SLO bo nie chciałem kupować już winiety, na granicy z Austrią pogranicznik zapytał tylko czy tranzyt, potwierdziłem i w drogę, na pozostałych przejściach bez jakiejkolwiek kontroli. Ok. 22:00 już w domu.