Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Mechanika pojazdowa -ludzie , auta, naprawy...itp

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mody13
Podróżnik
Re: Namiary na mechaników samochodowych w Cro

Postnapisał(a) mody13 » 27.07.2017 17:47

Oby. Bo do domu daleko.
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 31.07.2017 18:41

Kolejna Laguna :-/
Zapytaj miejscowych lub swojego gospodarza. Oni mają samochody i tez je gdzieś naprawiają.
RobsonPl
Turysta

Postnapisał(a) RobsonPl » 31.07.2017 18:47

sito_zabrze napisał(a):Kolejna Laguna :-/
Zapytaj miejscowych lub swojego gospodarza. Oni mają samochody i tez je gdzieś naprawiają.

Widac forumowicz zna sie na autach :D :D :D Renault Laguna 3 to raczej wiecej wspolnego ma z Nissanem niz samym Renault.
Samochod jezdzi tylko tyle ze troche glosniej mi chodzi wiec prosze o zbedne komentarze zachowac dla siebie. Gospodarz zalatwia tylko kiepsko z czasem u jego mechanika. W piatek ruszamy do PL i chcialbym jechac spokojnie a nie na tykajacej bombie :roll:
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 31.07.2017 18:50

Nie znam sie tylko stwierdzam fakt. Pare postów wczesniej ktos tez szukal pomocy, auto Renault Laguna....
figusek
Cromaniak

Postnapisał(a) figusek » 31.07.2017 20:36

Sprawdz czy nie pekl ci plastikowy przewod idacy do intercoolera albo czy nie rozsadzilo samego intercoolera. Sprawdz rowniez przewody dochodzace do filtra powietrza i od niego do turbiny.
Sol-Wagon
Cromaniak

Postnapisał(a) Sol-Wagon » 31.07.2017 20:45

sito_zabrze napisał(a):Nie znam sie tylko stwierdzam fakt. Pare postów wczesniej ktos tez szukal pomocy, auto Renault Laguna....

akurat Laguna II i III to całkiem inna bajka...
sito_zabrze
Cromaniak

Postnapisał(a) sito_zabrze » 31.07.2017 20:54

Sol-Wagon napisał(a):
sito_zabrze napisał(a):Nie znam sie tylko stwierdzam fakt. Pare postów wczesniej ktos tez szukal pomocy, auto Renault Laguna....

akurat Laguna II i III to całkiem inna bajka...

Przeca poprzedni problem dotyczyl akumulatora w Lagunie III. Nie szukam tu jakis teori spiskowych. Teraz wszystkie auta to taki sam szmelc robiony na ilość :oczko_usmiech:
Trajgul
Cromaniak

Postnapisał(a) Trajgul » 01.08.2017 09:56

sito_zabrze napisał(a):Nie szukam tu jakis teori spiskowych.

Ja również ale znajomy ma Lagunę 3 od nowego. Co miesiąc lub dwa, w warsztacie.
Sol-Wagon
Cromaniak

Postnapisał(a) Sol-Wagon » 01.08.2017 10:19

Może jakiś "dziwny" silnik...w każdej marce/modelu można znaleźć takowe, jak i godne polecenia...
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.08.2017 10:29

To wątek "namiary na mechaników". Może koledzy porozmawiają sobie o samochodach jako takich na forum motoryzacyjnym. Mam nadzieję, że mod posprząta wątek i zostawi tylko konkrety żeby wątek był czytelny.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.08.2017 10:41

Mam nadzieję, że koledzy zakończą dywagacje :idea: i sprzątanie nie będzie potrzebne.
krzygaj
Globtroter

Postnapisał(a) krzygaj » 01.08.2017 11:04

Przydałby się ktoś żeby zmoderować ten wątek - zebrać namiary na pierwszej stronie z ewentualnymi informacjami/odnośnikami postów od użytkowników, czy warsztat jest polecany/odradzany :)
Nie żebym się zgłaszał :)
Guinness79
Odkrywca
Re: Zakup żarówki H4 w Chorwacji

Postnapisał(a) Guinness79 » 11.09.2017 10:56

Witam, mnie również przepaliła się żarówka ale nie mam zamiaru jej tutaj wymieniać bo u mnie trzeba całą lampe wyciągać. Dojade do Polski to zrobie. Świat się nie zawali jak tego nie wymienię. Mam jeszcze światła do jazdy dziennej. Jechałem w nocy z Dubrovnika i było ok. Pozdrawiam.
Yanush
Cromaniak

Postnapisał(a) Yanush » 11.09.2017 11:00

Prawidłowo podłączone światła dzienne nie powinny się palić wraz ze światłami pozycyjnymi, mijania czy drogowymi.
Tak więc z dziennych w nocy nici. "Świat się nie zawali", może się i nie zawali, obyś szczęśliwie dojechał do celu i bez mandatu :papa:
Guinness79
Odkrywca

Postnapisał(a) Guinness79 » 11.09.2017 11:16

Światła dzienne świecą się osobno. To Meganka III ma taki system. Jak zbliża się zmierzch, przełaczają sie na drogowe. Jeżeli wymiana żarówki nie wymagała by rozbierania "połowy auta" to bym sobie to zrobił sam. Zawsze moge jechać do jakiegoś tutejszego Henia szpenia ale byłem raz przejazdem u takiego w Polsce i jak widziałem w jaki sposób chciał wyciągnąć lampe to zrezygnowałem. Zgubił śrubę, szarpał lampe i chciał zdejmować zderzak. Odpuściłem i wymieniłem to następnego dnia u mojego mechanika. Co zrobić tak francuzi wymyślili wymiane żarówki. Jeżeli chodzi o mandat to mam nadzieje go nie dostać.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Mechanika pojazdowa -ludzie , auta, naprawy...itp - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone