Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Marzenia się czasem spełniają... Holiday Village Zaton 2009

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.06.2009 12:13

Ania W
Cromaniak

Postnapisał(a) Ania W » 17.06.2009 12:17

kulka53 napisał(a):
Jeżeli będzie co opisywać, może powstanie "Wrześniowa Chorwacja 2009" ?

Mam taką nadzieję. :D

Pag jest wspaniały, niepowtarzalny, uwielbiam jego puste, kamienne przestrzenie, przepiękne zatoczki, kolory skał i morza............ to mnie bardziej tam ciągnie........ ale inne miejsca też warto zobaczyć nie tylko oczami innych choć czasem tylko w ten sposób to jest możliwe.

Mieliśmy w tym roku też pojechać na Pag, ale również zdecydowaliśmy się ma wypoczynek bardziej rodzinny. No i pogoda.....W drugim tygodniu naszego urlopu...rozpadało się i pogoda przypominała nam naszą rodzimą... Pokrzyżowała nam nasze plany....Ale może kiedyś.... Chorwacja to na szczęście tak piękny kraj, że można tam jeździć i planować kolejne wypoczynki. :D

Życzę dużo zdrówka.
Ania.
Ania W
Cromaniak

Postnapisał(a) Ania W » 17.06.2009 12:20

Janusz Bajcer napisał(a):Suplement Nin :D

Suplement Split :D

Janusz szafa gra. :D
Od razu się zrobiło weselej.... Na duszy..... :lool: :lool: :lool:
U-la
Cromaniak

Postnapisał(a) U-la » 17.06.2009 12:27

anjas napisał(a):Mam pytanko.... Czy Ty może pisałaś relacje o górach? Cosik mi sie wydaje, że kiedyś czytałam i chętnie znowu poczytam. :-)

Pisałaś o górach, które kocham ale mogę na razie podziwiać "oczami innych".....

Może to o TE GŁUPOTKI chodziło :D Ale to taka staaaaaaaaaaaaaara, dłuuuuuuuuuga, mało rzeczoooooooowa relacja, że już lepiej nie czytaj jej tylko pisz, pisz, pisz, bo wszyscy czekamy :D

Paweł tzn. Kulka - Ty też - proszę nam trochę zobaczonego świata pokazać! :wink: :D

Uściski!!!
Ulka
Ania W
Cromaniak

Postnapisał(a) Ania W » 17.06.2009 12:44

Ula dzięki! Tak, :D tak, :D o właśnie o tą relację mi chodziło! :D

Hmmm..... jakby tu powiedzieć.... co ciekawe już zobaczyliśmy... Przez pogodę wycieczka na Kornaty nam nie wyszła :-( .... Ale jeszcze mieliśmy trochę przygód. ;-)
W ostatnim tygodniu odpoczynek już był bardziej rodzinny i typowo campigowy. :D

Pozdrawiam cieplutko!
Ostatnio edytowano 17.06.2009 12:59 przez Ania W, łącznie edytowano 1 raz
dorota19
Croentuzjasta

Postnapisał(a) dorota19 » 17.06.2009 12:48

shtriga napisał(a):Może to o TE GŁUPOTKI chodziło :D Ale to taka staaaaaaaaaaaaaara, dłuuuuuuuuuga, mało rzeczoooooooowa relacja, że już lepiej nie czytaj jej tylko pisz, pisz, pisz, bo wszyscy czekamy :D

To taka rzeczooooooowa relacja, że warto ja przeczytać :D
Tymona
Cromaniak

Postnapisał(a) Tymona » 17.06.2009 13:40

dorota19 napisał(a):W sądzie miałyśmy z Karo małą naradę, jak tu mamę ukarać :lol: , bo lodów nie pozwalała nam jeść :wink:

No co za mama :wink: :D Ale dobrze, że Karolka ma wsparcie w Cioci :D :D :D I co? podwójne wsparcie pomogło?

A wracając do tematu - Split jak zwykle piękny, tyle lat ma, a wciąż w dobrej formie :wink: Ja tam też o Splicie mogę w kółko ...
No i teraz w końcu się dowiedziałam, co to konkretnie ten perystyl i westybul. Bo niby wiedziałam, ale nie wiedziałam...

pozdrawiam moooocno
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 17.06.2009 14:02

anjas napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Suplement Nin :D

Suplement Split :D

Janusz szafa gra. :D
Od razu się zrobiło weselej.... Na duszy..... :lool: :lool: :lool:

Pamiętaj o Cropelkowym Radyjku - w nim dwie "szafy" grają: Adaś i ja.
Ania W
Cromaniak

Postnapisał(a) Ania W » 17.06.2009 14:11

Hej Tymonka.

Hm... mówisz, że mama niedobra.? :D No trudno.... Ale Karolcia dobra dziewczynka, wiedziała, że nie może na razie lodów przez gardełko jeść. :?

Witam w gronie "fanów" Splitu. Miasto, a szczególnie starówka ma coś w sobie. :D Cieszę, że jakoś wyjaśniłam co to jest perystyl i westybul. :wink: :D
Pamiętam jak czytałam Twoją relację i chciałam tam być! Marzenie się spełniło! :-)

Miłego, cieplutkiego dnia! 8)
Kasia.K
Cromaniak

Postnapisał(a) Kasia.K » 17.06.2009 14:11

Jak fajnie znów było zobaczyć Split też mnie zauroczył byliśmy w zeszłym roku w czerwcu było upalnie "paluch" był tak rozgrzany że parzył ale czego się nie robi dla złudzeń :wink:
I Trogir przepiękny...następne miejsce na liście do obejrzenia w przyszłości.
Pozdrawiam serdecznie i czekam na ciąg dalszy.
Ania W
Cromaniak

Postnapisał(a) Ania W » 17.06.2009 14:15

Janusz Bajcer napisał(a):
Pamiętaj o Cropelkowym Radyjku - w nim dwie "szafy" grają: Adaś i ja.

Janusz pamietam cały czas i chętnie tam zaglądam. :)
dorota19
Croentuzjasta

Postnapisał(a) dorota19 » 17.06.2009 15:07

Tymona napisał(a): I co? podwójne wsparcie pomogło?

Zdradzę Ci coś Tymona w ogromnej tajemnicy, tak po cichutku żeby Ania nie słyszała :wink: Wsparcie nic nie dało i gdyby Karo w końcu nas sama nie zaprosiła na lody :lol: , to w tym roku kiepściutko by to wyglądało :lol: Ale o tym pewnie będzie w późniejszym odcinku :)
dorota19
Croentuzjasta

Postnapisał(a) dorota19 » 17.06.2009 15:09

A propos Janusz.... delfinów nie było :cry: :cry: :cry:
Ania W
Cromaniak

Postnapisał(a) Ania W » 17.06.2009 15:12

kasia34 napisał(a):Jak fajnie znów było zobaczyć Split też mnie zauroczył byliśmy w zeszłym roku w czerwcu było upalnie "paluch" był tak rozgrzany że parzył ale czego się nie robi dla złudzeń :wink:

Właśnie Kasiu czego się nie robi.... :wink: Ale dobrze mieć złudzenia. :)
Pozdrawiam.
Ania W
Cromaniak

Postnapisał(a) Ania W » 17.06.2009 17:18

1. 06

Hm..... Dzień zaskoczył mnie bardzo negatywnie. Cały czas pada, wręcz leje i to gdzie ? W Chorwacji! Na dworze jest strasznie nieprzyjemnie. Przyznam szczerze, że nie spodziewałam się takiej pogody. Przypominają mi się wczasy nad Bałtykiem. No cóż zawsze musi być kiedyś ten pierwszy raz. :-/
Tylko to przenikliwe zimno... O grubszych rzeczach to nie pomyślałam, prawie tylko letnie. Teraz sama z siebie się śmieję... "codziennie w innych ciuszkach Karolcia miała chodzić ''( i ja też ), Ubranka same letnie - walizka wypchana.

Bardzo podoba mi się na tym campingu, tyle atrakcji dla dzieci, a prawie wcale nie można z nich korzystać. Tak to jest jak człowiek za dużo sobie obiecuje...

Robert z Karolinką ubrali się w poncza i poszli do letniego przedszkola zwanego kinder - garten, porysować. Przedszkole otwarte jest praktycznie cały dzień, bo od 10:00 do 18:00. Siedzi tam pani, która zajmuje się dziećmi. Karolinka zrobiła pingwinka, kartkę dla babci Stasi i maskę. Dobrze, że są tutaj takie atrakcje, bo co z małą robić w taką ulewę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Szkoda, że leje cały dzień, a temperatura spadła do 15 stopni. Nawet nigdzie z domku nie chce się wychodzić. Mieliśmy płynąc na Kornaty! Wycieczka przez pogodę nie odbyła się. :-( Ale jeszcze mamy nadzieję, w końcu do domu wyjeżdżamy w sobotę.

Po obiedzie próbujemy wypełnić sobie czas. Część załogi śpi i odrabia zaległości po całym roku pracy. :-) A część bawi się w szkołę. Ja z Karusią czytamy elementarz, rysujemy i uczymy się pisać literki i cyferki. Później wszyscy gramy w państwa - miasta (dobra stara gra). Jakoś czas nam mija, choć były inne plany.;-)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pod wieczór przestało padać...oooo... jak dobrze.... Możemy w końcu wyjść... Wyjść na powietrze!:-) Idziemy pospacerować po ośrodku i obowiązkowo zaliczyć kinder - disco. Humory już nam się lekko poprawiają, bo widzimy radość w oczach Karolci.

Ale najlepsza było końcówka dnia!;-) Mieliśmy już wracać do domku, kiedy podszedł do nas pan, kulturalno - oświatowy i zaproponował grę w BINGO. Graliście kiedyś w tą grę? Bo ja nie.... Haha dalej nie łapię zasad. Ale Dorota łatwo i szybko pojęła i miała szczęście wygrała!:-)

Dzielna dziewczyna dostała dyplom, a główną nagroda była..... kolacja w restauracji! Szok, ta to ma szczęście!

Obrazek

W bardzo dobrych nastrojach wracaliśmy do domu. Miałam nadzieję, że na tą kolacje to nas weźmie ze sobą. ;-)

A pogodą to się już przestaliśmy przejmować.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży