złotówki euro czy kuny - co brać?
napisał(a) pasażer » 07.07.2008 18:24
bernadeta napisał(a):dzięki donia

powiedzcie mi czy lepiej brać z kraju kuny czy lepiej w bankomacie wypłacać na miejscu?jak to wygląda w praktyce i wiecie soś może więcej o apartamencie bozo w marusici właściciel peter gamza czy n
Witam,
bez problemu wymienisz złotówki na kuny, a przy wymianie zł na euro a później na kuny tracisz... w najmniejszej mieścince, gdzie jest jakiś bank da się wymienić złotówki... oczywiście na drogę, na paliwko i autostrady oraz by zapłacić za pobyt trzeba mieć euro. Warto płacić na miejscu w kunach bo z euro nie wydają całej reszty, więc tracisz, dodatkowo łatwiej kupować mając kuny. Dzielisz kwotę na połowę i wiesz ok ile za co???
Do sklepu najlepiej niech chodzi jakiś brunet. W markecie wkładasz do koszyka co potrzebujesz i przy kasie ani słowa! Kasjerka powie kwotę do zapłaty a jak nie zrozumiesz to wystarczy spojrzeć ile kasa naliczyła i dać odpowiednią kwotę. Wtedy wydadzą Ci co do lipy (mniejsze od kuny). Jak zauważą, że turysta to grosików z reszty możesz nie dostać. Nie majątek, ale sam to zaobserwowałem, gdy chodziłem rano po chlebek
Pozdrawiam, w tym roku na Marusici