napisał(a) Krivy » 06.11.2019 20:27
nenek napisał(a):Nie rozumiem ciebie przekroczyłes przeciez predkosc zmierzyli ci ze o 5 km/h pewnie jechałes ponad 30 czego oczekujesz ? grozenia palcem?
Skąd wniosek że ponad 30? A może poniżej 20? Albo 23 (osz ku..., też za duzo)
pääkäyttäjä napisał(a):A pisałem niedawno, że jest tam pomiar odcinkowy i trzeba się pilnować

To nie jest mandat od strażników miejskich a od urzędu gminy - przekroczyć prędkość i narzekać, że "złośliwe knedle" się uwzięły bo postawili rok temu most tymczasowy, na którym złośliwe ustawili radar bo notorycznie ktoś przekraczał prędkość. Czego tu nie rozumiesz?

Wyraźnie napisane w piśmie Straż Miejska. Wiadomo Urząd Miasta lub Gminy wystawia mandat. Nie neguję prawa Gminy do karania za wykroczenia drogowe, ale ustawianie radaru na 20 km/h? Zawsze gdy widzę ograniczenie do 20 czy 30 km/h to rozumiem, że muszę znacząco wyhamować. Zwolnić mocno! I tak zrobiłem. Uważam że taki radar powinien być ustawiony na ok. 40 km/h. Wiem, wiem... Mogę sobie chcieć. Dla gminy jest lepiej "czesać" kierowców.
I jeszcze jedno - to był pomiar "prędkości chwilowej", nie odcinkowy.
Życzę przedmówcom bardzo życzliwie, by nie otrzymali kiedykolwiek mandatu za przekroczenie prędkości osiągalnej zarówno na rowerze, jak i hulajnodze elektrycznej. Zapewne wtedy wykażą się pełnym zrozumieniem.
A całość mojego wpisu dla Wszystkich czytających, proszę potraktować jako ostrzeżenie w naszych podróżach na południe Europy.