Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Małysz...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
RobCRO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobCRO » 15.12.2006 11:04

Sławomir Wocial napisał(a):
Sławomir Wocial napisał(a):
Skakałem na szmatach (600m) , ale żeby to był mój konik to nie powiem. Znam ludzi co skaczą z 10000 metrów , to jest gruby kotlet. Przeleć tak w postępowej ze 60 km! Jak mi dadzą spadochron to skoczę , jak narty to nie. To dwie zupełnie nieporównywalne czynności.

Przecież napisałem że uprawiałem sport spadochronowy. Widzę że nie rozróżniasz ( a różnica jest i to ogromna). Dla rasowego spadochroniarza to nawet się nie przyznawaj do tych "szmat" ( nie wiem co masz na mysli) i skąd u Ciebie te 600 m. ? ( zapewne już zapomniałeś lub .... ) icon_lol.gif

Znaczy się , że czego nie rozróżniam , bo nie wiem o co Ci chodzi?Jeśli chodzi o szmaty to tak nazywamy je my , nierasowi spadochroniarze u nas w robocie. Rasowi to mogą sobie je nazywać np.Mój Najukochańszy Spadochroneczek :D A skąd 600m? A normalnie to taka odległość od trawy na lotnisku do nieba.I z tej odległości co to się nazywa wysokość skakałem. Sądzisz , że jeśli Ty skakałeś z 1000 to tylko z takiego pułapu się skacze? :D Skakałem bo musiałem , taki mam wymóg w robocie.Pozdro.

a mozecie zalozyc sobie nowy watek o spadochronach?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 15.12.2006 11:05

:D :D nie , wole skończyć juz teraz :lol:
velo_12
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) velo_12 » 16.12.2006 15:26

Gratulacje dla Adasia,za trzecie miejsce w Engelbergu :!: :D
krzycholu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzycholu » 16.12.2006 15:39

W Zakopanem będzie pierwszy hej!!!
darrou
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darrou » 16.12.2006 19:47

krzycholu napisał(a):W Zakopanem będzie pierwszy hej!!!

Pod warunkiem że będzie śnieg :lol:

A co z resztą chłopaków :?: Im to juz chyba żaden trener nie pomoże :?
darrou
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) darrou » 16.12.2006 19:55

woka napisał(a):A ja mam dobrze ...... nie interesuję się skokami. Jeżeli już to slalom, tam jest sport. W skokach oprócz dobrego medialnego przekazu - nic.

No tak zwłaszcza że :arrow: slalom to nasza narodowa dyscyplina, a medale sypią się jak z rękawa :lol: :lol: :lol:. A skoki ? No jak to skoki, wystarczy się rozpędzić, odbić i skoczyć :) W zasadzie nic trudnego :nice:
RobCRO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobCRO » 17.12.2006 10:22

martwi mnie, ze Adam na razie nie moze oddac dwoch rownych skoskow, zawsze ktorys ze skokow jest gorszy, wczoraj przy dwoch skokach po 134 m. moglby byc nawet i pierwszy. ale wierze, ze dzis bedzie lepiej...co do reszty, to niestety i chyba sam Mika Kojonkoski nic by z nich nie zrobil... :(
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 17.12.2006 19:31

Sławomir Wocial napisał(a)::D :D nie , wole skończyć juz teraz :lol:

I słusznie ... nie to miejsce i nie ten temat.

ps. odnośnie odwagi na skoczni. Doskonale wiesz, że jakbyś musiał to skoczysz. Weź pod uwagę że zaczynasz od jakiejś mini-mini i trwa to latami. Ponadto skacze ten kto to lubi i chce ( chce - coby to nie oznaczało) . Jak w życiu, jak wszędzie. Pozdrawiam.
RobCRO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobCRO » 18.12.2006 08:49

woka napisał(a):
Sławomir Wocial napisał(a)::D :D nie , wole skończyć juz teraz :lol:

I słusznie ... nie to miejsce i nie ten temat.

ps. odnośnie odwagi na skoczni. Doskonale wiesz, że jakbyś musiał to skoczysz. Weź pod uwagę że zaczynasz od jakiejś mini-mini i trwa to latami. Ponadto skacze ten kto to lubi i chce ( chce - coby to nie oznaczało) . Jak w życiu, jak wszędzie. Pozdrawiam.

ale siedzac na skoczni w Planicy mozna niezle trzasc calym cialem... :lol:

PS wlasnie podali info, ze skoki w Zakopanem beda w piatek i sobote, ale to dopiero w przyszlym sezonie.
RobCRO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) RobCRO » 29.12.2006 09:22

to pora zaczac Turniej 4 Skoczni...widze, jak Malysz leci na podium tych zawodow... :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.12.2006 22:10

Trenowałem kiedyś skoki (piąta i szósta klasa podstawówki). Mój rekord życiowy to całe 26 metrów na skoczni K30 :D . Potem za jakiś czas wyszedłem na nie istniejącą już skocznię w Szczyrku Salmopolu (około K80 :D ). Wyszedłem i zszedłem z nartami w rękach. Okazało się, że nic z tego nie będzie.

A skoki ? No jak to skoki, wystarczy się rozpędzić, odbić i skoczyć W zasadzie nic trudnego

:D :D :D Polecam spróbować. Potem pogadamy jak było :D :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.12.2006 22:44

Nie wydaje mnie się , żeby było potem z kim gadać...
krzycholu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzycholu » 30.12.2006 18:14

A nasz Adaś jak wino im starszy tym coraz lepszy bo reszta.....
Ciesze sie bo Zakopane coraz bliżej hej !!!
Piker
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piker » 30.12.2006 21:17

No i ponownie na pudle :!: Trzecie to chyba będzie ulubione miejsce Adama w tym sezonie :wink: A tak poważnie: Jacobsen już w zasięgu, Schlirenzauer jeszcze nie... Jeśli nie wcześniej, to w Zakopanem trzeba Go "oskakać" 8)
Lider16
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lider16 » 30.12.2006 22:10

Zobaczymy jak bedzie w Ga-Pa. Jak Schlirenzauer wygra ale z niezbyt dużą przewagą to wszystko bedzie mozliwe (może nie wytrzyma presji u siebie w Innsbrucku ?). Z drugiej strony skocznia w Garmisch do najłatwiejszych nie należy a Schlirenzauer nigdy na niej nie skakał. A rekordzistą skoczni w Garmisch jest Adam :) W każdym razie, będzie ciekawie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone