Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Maleńczuk znalazł natchnienie na Bałkanach

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Manga
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Manga » 06.01.2012 20:09

Janusz Bajcer napisał(a):
Nie wyrocznia ... ale jeden z ulubionych wykonawców piosenek przez niektórych cromaniaków :idea:

A jeśli Maleńczuk jest ulubionym wykonawcą piosenek dla innych "niektórych" cromaniaków to usprawiedliwiona bedzie opinia o MPT ,że to "Dla mnie frajer i pała." ?
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 06.01.2012 20:27

Ci '' niektórzy'' to na całe szczęście zaledwie garstka fanatyków - Cropatriotów :wink:
Co do Maleńczuka ... po prostu prawdziwy Artysta :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.01.2012 22:14

Manga napisał(a):
krakuscity napisał(a): Nawet na koncercie sylwestrowym nie wyglądał na trzeźwego. :D

A to teraz wystarczy wygladać na trzeźwego?
Nie lubię-nie kupuje płyt,słysząc w radiu czy tv przelączam i chyba wystarczy?
Bocian czy jakiś MPT jakaś wyrocznia na forum ?

A czy ktoś się tu na wyrocznie kreuje?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.01.2012 22:16

Manga napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):
Nie wyrocznia ... ale jeden z ulubionych wykonawców piosenek przez niektórych cromaniaków :idea:

A jeśli Maleńczuk jest ulubionym wykonawcą piosenek dla innych "niektórych" cromaniaków to usprawiedliwiona bedzie opinia o MPT ,że to "Dla mnie frajer i pała." ?

Dla mnie możesz twierdzić nawet ,że to ciota i faszysta, mnie to wali i nie zmienia mojego podejścia do MPT. Do Maleńczuka także.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 06.01.2012 22:19

mkm napisał(a):Ci '' niektórzy'' to na całe szczęście zaledwie garstka fanatyków - Cropatriotów :wink:

mkm, wiadomo przeca , że ty znasz się na Cro najlepiej i tylko twoje osądy są trafne, inni to fanatycy. Jednak nie zmienia to mojego osądu, że dla mnie Maleńczuk jako człowiek to Frajer I Pała. 8)
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 06.01.2012 22:27

mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 08.01.2012 17:32

Bocian napisał(a):mkm, wiadomo przeca , że ty znasz się na Cro najlepiej i tylko twoje osądy są trafne, inni to fanatycy. Jednak nie zmienia to mojego osądu, że dla mnie Maleńczuk jako człowiek to Frajer I Pała. 8)

Z przykrością stwierdzam , że powyższy wniosek jest do poprawki :wink:
... zazwyczaj moje osądy są trafne 8)
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 08.01.2012 19:18

Tomasz W
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 11.01.2012 14:50

Z tym natchnieniem Maleńczuka to nie do końca prawda. Co prawda zarówno na płytach Yugopolis I jak i II zaśpiewał wiodące piosenki ale pomysłodawcą wszystkiego był Grzegorz Brzozowicz. To on również wymyślił projekt Yugoton ze słynnymi Malczikami Kazika Staszewskiego. On także był pomysłodawcą projektu Goran Bregović & Kayah.
W latach siedemdziesiątych Brzozowicz mieszkał przez kilka lat w Belgradzie. Teraz jest propagatorem kultury krajów dawnej Jugosławii.
A tak w ogóle to na płycie Yugopolis II jest więcej fajnych piosenek po za tymi śpiewanymi przez Maleńczuka.
sviva
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sviva » 11.01.2012 18:30

Bocian napisał(a):
mkm napisał(a):Ci '' niektórzy'' to na całe szczęście zaledwie garstka fanatyków - Cropatriotów :wink:

mkm, wiadomo przeca , że ty znasz się na Cro najlepiej i tylko twoje osądy są trafne, inni to fanatycy. Jednak nie zmienia to mojego osądu, że dla mnie Maleńczuk jako człowiek to Frajer I Pała. 8)

A znasz Maleńczuka osobiście, że tak go oczerniasz? Ja miałem to szczęście, że go poznałem. Przyjechał na jeden koncert do klubu we Wrocławiu, w którym pracowałem. Był tak napruty, że nie miał sił wyjść z samochodu, dosłownie z niego wyleciał. Menago go popędzał, że publika czeka, że kontrakt podpisany, że kasa przepadnie. A ten się uparł, że pijany nie wyjdzie bo to by było urąganie godności słuchaczy. Tak długo trzeźwiał, wąchał co popadnie, że gdy stwierdził, ze zaśpiewa górne "C" wyszedł na scenę. Pierwsze 2 piosenki wyszły mu średnio ale za to potem.... MMMmmmm... dał koncert jakich mało.
Sam się niedawno przyznał, że wypił i wciągnął w swoim życiu dużo za dużo. Od jakiegoś czasu jest czysty.
Muzyka ocenia się za jego muzykę a nie za to jakim jest człowiekiem...
Johna Lennona, Jima Morrisona, Michaela Jacksona czy nawet rodzimych Andrzeja Zauchę albo Czesława Niemena też nazwiesz pałami?
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 12.01.2012 00:38

Kilka lat temu MM z ówczesnym swoim zespołem dał wieczorny koncert na letniej imprezie organizowanej przez publiczne radio i tak się tam dobrze bawili, że ... "zapomnieli" o koncercie w radiowym studio dnia następnego.

A kiedy im dnia następnego o tym przypomniano - okazało się, że zamiast być w drodze do studia ... byli w drodze, ale do domu.

W ubiegłym roku ... wrócił !
Przywiózł ze sobą Wysockiego :oczko_usmiech: .

Może zapomniał, a może Radio mu zapomniało - tego nie wiem ... .

Widocznie ludzie nie tak "pamiętliwi" bywają
:oczko_usmiech:
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 13.01.2012 21:54

...aby do lata....
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 13.01.2012 22:01

Leon napisał(a):...aby do lata....

Nie prowokuj :wink:
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Maleńczuk znalazł natchnienie na Bałkanach - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone