Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

KRK 2013 - gdzie marzenia stały się rzeczywistością

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 08.02.2014 16:04

Romancad napisał(a):Fajna relacja, bardzo byłem ciekaw Istrii. Dzięki Twoim zdjęciom widać jak jest na prawdę. Mam wrażenie, że Dalmacja jednak ma lepszą pogodę. Sporo miejsc odwiedziłeś mimo krótkiego czasu.
Pozdrawiam
Romancad

To akurat nie jest Istria tylko wyspa Krk :)
Podejrzewam, że w Dalmacji we wrześniu też może być gorsza pogoda.
Romancad
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Romancad » 08.02.2014 16:58

:oops: Dzięki, myślałem jedno, napisałem drugie.
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 08.02.2014 20:10

Piter_M napisał(a):Podejrzewam, że w Dalmacji we wrześniu też może być gorsza pogoda.

To prawda . Na Makarskiej Riwierze lało i było zimno , a na Istrii było ciepło i słonecznie . W 2011 roku uciekaliśmy z wyspy Krk przed deszczem i zimnem , gdy w tym samym czasie znajomi uciekali w murów Dubrownika przed upałem :roll: Jedno jest pewne - wrzesień w Chorwacji cieplejszy jest od naszego :wink:

Pozdrawiam
Piotr
linapau
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) linapau » 08.02.2014 21:08

Witam,
przeczytałam opowieść Piter_M`a w całości. Jest przepiękna. Pozwoliłam sobie ją zapisać ponieważ we wrześniu wybieram się z całą rodzinką na KRK.
I tu mam pytanie, byłeś na wyspie we wrześniu czy były wolne apartmany?
Jest to mój pierwszy wyjazd ale zakochałam się w Chorwacji po obejrzeniu waszych zdjęć i przeczytaniu waszych wspaniałych relacji.
Wybieram się składem 2+2
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 08.02.2014 21:49

linapau napisał(a):Witam,
przeczytałam opowieść Piter_M`a w całości. Jest przepiękna. Pozwoliłam sobie ją zapisać ponieważ we wrześniu wybieram się z całą rodzinką na KRK.
I tu mam pytanie, byłeś na wyspie we wrześniu czy były wolne apartmany?
Jest to mój pierwszy wyjazd ale zakochałam się w Chorwacji po obejrzeniu waszych zdjęć i przeczytaniu waszych wspaniałych relacji.
Wybieram się składem 2+2

Witam.

Miło mi, że podoba Ci się moja relacja 8)

My akurat byliśmy w hotelu, ale ludzi wszędzie było mało i we wrześniu możecie spokojnie jechać w ciemno. Proponuję miejscowość Baška i najlepiej dzielnicę Zarok.

Widzę, że to Twój pierwszy post więc zapraszam Cię też do tego tematu:
nowy-uzytkownik-tu-sie-witamy-z-nowymi-cro-forumowiczami-t9747-8805.html
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 08.02.2014 22:47

c.d.

No i doszliśmy do pięknej plaży. Nie była to jeszcze Vrženica, ale stwierdziliśmy, że zostajemy tu na dłużej.
Była to Zatoka Storišće, naszym zdaniem ładniejsza niż Vrženica na którą później dojdziemy.

269.
08_269.JPG

270.
08_270.JPG

271. Na całej plaży, oprócz nas były tylko 4 osoby 8)

08_271.JPG

272.
08_272.JPG

273. Kamyczki idealne, buty do wody właściwie nie były potrzebne, dzieciom założyliśmy je tylko tak dla zasady.

08_273.JPG

274.
08_274.JPG

275.
08_275.JPG

276.
08_276.JPG

c.d.n.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.02.2014 23:31

Zarąbiste miejsce :!: :D :!: :lol: :!: :P
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 09.02.2014 10:09

Piotr ....
Wszystko fajnie ale napisz skąd Ty bierzesz, gdzie szukasz nazwy tych zatoczek. Jakaś mapka, link ....
olalala
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) olalala » 09.02.2014 10:40

Również powielam pytanie Woki, skąd i gdzie Ty wynajdujesz takie samotnie??może mapkę podepniesz :lol: :lol: :lol: :lol:
Sara76
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Sara76 » 09.02.2014 10:46

Cudowna ta ostatnia plaża... aż się nie chce wierzyć, że tak mało osób na niej było. Czekam na dalszą część relacji, Twoimi oczami widzę zupełnie inną Krka niż ta którą pamiętam (byłam tam "przelotem" więc może dlatego).
linapau
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) linapau » 09.02.2014 12:30

Piter_M napisał(a):c.d.

No i doszliśmy do pięknej plaży. Nie była to jeszcze Vrženica, ale stwierdziliśmy, że zostajemy tu na dłużej.
Była to Zatoka Storišće, naszym zdaniem ładniejsza niż Vrženica na którą później dojdziemy.
...
Na całej plaży, oprócz nas były tylko 4 osoby ...
Kamyczki idealne, buty do wody właściwie nie były potrzebne, dzieciom założyliśmy je tylko tak dla zasady....

znów łechtasz moje "podniebienie"
Dzięki
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 09.02.2014 12:58

Lednice napisał(a):Zarąbiste miejsce :!: :D :!: :lol: :!: :P

Też tak myślę 8)

woka napisał(a):Piotr ....
Wszystko fajnie ale napisz skąd Ty bierzesz, gdzie szukasz nazwy tych zatoczek. Jakaś mapka, link ....

Zawsze gdy zajeżdżamy w jakieś nowe i ciekawe miejsce to muszę sobie na miejscu kupić dokładną mapę danego terenu, i tak było i tym razem. Kupiłem sobie dokładną mapę samej wyspy Krk 1:50000 i na niej właśnie mam zaznaczone wszystkie zatoczki.

olalala napisał(a):Również powielam pytanie Woki, skąd i gdzie Ty wynajdujesz takie samotnie??może mapkę podepniesz :lol: :lol: :lol: :lol:

A takie samotnie to już musimy mieć wyszukane wcześniej, żeby wiedzieć gdzie iść i czego się tam spodziewać. Najlepsze do tego jest chyba Google Earth.
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 09.02.2014 13:04

Sara76 napisał(a):Cudowna ta ostatnia plaża... aż się nie chce wierzyć, że tak mało osób na niej było. Czekam na dalszą część relacji, Twoimi oczami widzę zupełnie inną Krka niż ta którą pamiętam (byłam tam "przelotem" więc może dlatego).

Na wyspie Krk jest dużo więcej takich miejsc, niestety wszystkich nie udało nam się odwiedzić :( może kiedyś tam wrócimy :roll:
linapau
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) linapau » 09.02.2014 17:06

Piter_M a może wydasz jakiś przewodnik po wyspie KRK.
Piter_M
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piter_M » 09.02.2014 17:13

linapau napisał(a):Piter_M a może wydasz jakiś przewodnik po wyspie KRK.

Jeden raz na wyspie Krk to chyba nie wystarczy :) na dobry przewodnik to bym chyba jeszcze z 10 razy musiał tam zajechać.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

KRK 2013 - gdzie marzenia stały się rzeczywistością - strona 14
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone