Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Koszt urlopu w Chorwacji

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Tofik_83
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tofik_83 » 20.04.2026 17:31

Pobyt w 4 gwiazdkowym hotelu w Poreč z dwoma posiłkami w pokoju typu suita dla 2 osób dorosłych i dziecka 4,5 roku w terminie od 13 do 19.04.2026.
Wykupiony dodatkowy assistance i ubezpieczenie zdrowotne bez limitu w razie "W".
Winiety Czechy, Austria i Słowenia, troszkę autostrad w Cro.
Paliwo.
Wydatki na miejscu (również Dino Park w Funtanie), trochę pojeździliśmy na wycieczki (Pula, Motovun, Groznjan).

Wszystko razem na okrągło 6500 zł :)
dekoder
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dekoder » 20.04.2026 20:38

Poza sezonem ceny są znacznie niższe. Pamiętam służbowy wyjazd 4 lat temu. Le Meridien w Splicie pod koniec kwietnia kosztował 95 euro za dobę.
Martini2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martini2000 » 21.04.2026 16:23

To ja powiem tak

W styczniu rezerwowałem 2 wyjazdy do Zaton Holidey ... i

majówka ok. 100 euro na 8 dni jest droższa teraz - i jest niedostępna chyba
czerwiec 15 - już drożej o 200 Euro za wyjazd na 5 dni (40 Euro+ /dzień), więc warto rezerwować wcześniej

pozdrav
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 22.04.2026 19:55

Martini2000 napisał(a):...więc warto rezerwować wcześniej

No niestety nie do końca to słuszna myśl. Przykład. Rezerwacja w zeszłym roku w Baška w styczniu na tydzień ok. 410 EUR. Rezerwacja w kwietniu ok.290 EUR. Standard zamieszkania ten sam. Tak więc proszę nie opowiadać takich rzeczy.
Martini2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martini2000 » 23.04.2026 05:36

romuald22 napisał(a):

No niestety nie do końca to słuszna myśl. Przykład. Rezerwacja w zeszłym roku w Baška w styczniu na tydzień ok. 410 EUR. Rezerwacja w kwietniu ok.290 EUR. Standard zamieszkania ten sam. Tak więc proszę nie opowiadać takich rzeczy.

Ja nie mówię o zeszłym roku tylko o tym roku i nie mówię o styczniu czy kwietniu , tylko o tym samym terminie w tych samych domkach !!! - Proszę czytać ze zrozumieniem

To może przypomnę co napisałem : w Zaton Holiday Resort , już nie ma wolnych domków na majówkę a jak jeszcze były to już droższe o 100 Euro , czerwiec też już na wyczerpaniu i droższy o 200 Euro za 5 dni
- Panie Romuald - pisałem o mojej rezerwacji którą klepnąłem w styczniu tego roku na 2 terminy (majówka i czerwiec)

p.s. swoją drogą 40 euro za kwaterę to podejrzana kwota (chyba że od osoby :)
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 23.04.2026 09:48

Martini2000 napisał(a):
romuald22 napisał(a):

Ja nie mówię o zeszłym roku tylko o tym roku i nie mówię o styczniu czy kwietniu , tylko o tym samym terminie w tych samych domkach !!! - Proszę czytać ze zrozumieniem
To może przypomnę co napisałem : w Zaton Holiday Resort , już nie ma wolnych domków na majówkę a jak jeszcze były to już droższe o 100 Euro , czerwiec też już na wyczerpaniu i droższy o 200 Euro za 5 dni
- Panie Romuald - pisałem o mojej rezerwacji którą klepnąłem w styczniu tego roku na 2 terminy (majówka i czerwiec)

To może ja przypomnę co napisałem.
Nie pisałem kiedy będę w Cro tylko kiedy robiłem rezerwacje.
Zdaję sobię sprawę, że pewne oblegane i popularne miejscówki mogą z czasem być niedostępne.Chodzi o zasadę. Nie ma znaczenia czy rezerwacja była w tym roku czy poprzednim, czy 10 lat temu. Chodzi o to,że nie zawsze to działa. Przede wszystkim jeśli chodzi o ceny.
A Pan to tak chyba zbyt pochopnie zdefiniował. I cena którą podałem to nie był tzw.sezon czy majówka. Był to maj, ale jego koniec. Tak więc proszę czytać ze zrozumieniem.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 23.04.2026 13:57

Martini2000 napisał(a):

Mam pytanie, gdybym rezerwował w styczniu termin czerwcowy i powiedzmy teraz chciał zarezerwować to samo w tym terminie czerwcowym, to trzeba dać 200 ojro więcej? Tak na zasadzie, kto pierwszy ten lepszy, czy inne first minute?
Martini2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martini2000 » 24.04.2026 05:25

Marlowe1994 napisał(a):
Martini2000 napisał(a):

Mam pytanie, gdybym rezerwował w styczniu termin czerwcowy i powiedzmy teraz chciał zarezerwować to samo w tym terminie czerwcowym, to trzeba dać 200 ojro więcej? Tak na zasadzie, kto pierwszy ten lepszy, czy inne first minute?

Tak mi się wydaje że Firsta robią , a jak się kończą domki to windują ceny , 200 Euro na 5 dniach to wg mnie dużo .... ojjj właśnie sprawdziłem i domek który mam 15-20 czerwca płaciłem 620 Euro jest teraz za 878 Euro ....
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 24.04.2026 17:47

No to rzeczywiście warto rezerwować jak najszybciej. Jest jeszcze kwestia zaliczki, jej zwrotu w razie czego...
Martini2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martini2000 » 25.04.2026 08:04

Marlowe1994 napisał(a):No to rzeczywiście warto rezerwować jak najszybciej. Jest jeszcze kwestia zaliczki, jej zwrotu w razie czego...

Były 2 opcje :
1. bezzwrotna
2. zwrotna najpóźniej 29 dni przed przyjazdem (+ok.160 euro za tydzień)

Najpierw wziąłem zwrotną , a potem anulowałem i wziąłem bezzwrotną :)

Tak czy inaczej obie opcje mniej więcej cały czas rosły w podobnej różnicy cenowej , czyli jeśli zwrotna czerwcowa podskoczyła o 250 euro (5 dniowy pobyt) (na dzień dzisiejszy) tak samo podskoczyła bezzwrotna . Więc tu zależy czy ktoś jest pewny że na 100% jedzie czy nie to i tak na wyjazd czerwcowy mógł być in-plus 250 Euro

Zaton Holiday Resort ogólnie jak dla mnie wychodzi drogo , ale chciałem dzieciom pokazać "Resort" z dużymi kompleksami basenowymi i atrakcjami .
Poprzednia strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne