.png)
toomas napisał(a):Winiety sprzedają też na nowej stacji BP MOP Mszana.
.png)
toomas napisał(a):Winiety sprzedają też na nowej stacji BP MOP Mszana.
.png)
. Za kawałek była stacja po lewej stronie, tam już poszło kartą bez problemu..png)
Karas napisał(a):Z obecnego wyjazdu. Winieta czeska, przepiłem shell 1 stację na a1. z duszą na ramieniu przejechałem tunel i na kolejnej stacji 310koron kartą. Na samej granicy Czechy-Austria jest buda po prawej stronie. Tam nominalnie Austria i Słowenia kartą.
Przy powrocie. Zaraz za granicą Chorwacką buda z winietami po prawej stronie. Nominalnie Słowenia i Austria kartą. Po przejechaniu granicy Czeskiej po prawej stronie są budy z winietami w cenie nominalnej, ale brak płatności kartą. Jak chciałem zapłacić euro to się dało, ale policzył mnie 17,5E. Za kawałek była stacja po lewej stronie, tam już poszło kartą bez problemu.
.png)
.png)
bartek1706 napisał(a):Cześć,
Po wieloletniej przerwie w wyjazdach do Chorwacji wybraliśmy się teraz do Slatine obok Trogiru.
W piątek albo sobotę ruszamy w drogę powrotną. Pytanie co się dzieje w Słowenii na wysokości miejscowości PTUJ? Jak jechaliśmy tutaj, w tę stronę to policja stanęła i zablokowała drogę. Kazali jechać na oromoź i granicę przekroczyć w trnovec... Nadłożyliśmy przez to ponad dwie godziny jazdy i ponad 100 km, nie mówiąc o opłacie za Chorwacką autostradę. Ktoś wie dlaczego i po co? Czy na drodze powrotnej też spotkają nas takie niespodzianki?
.png)
.png)
te kiero napisał(a):ewentualna informacja dla jadących przez A4 na wysokości Górnego Śląska:
zwężka między węzłem ChBatory - RŚlWirek, na odcinku kilku km jazda jedną nitką autostrady,
niby po dwa pasy w jedną stronę, ale się korkuje, szczególnie jak coś stanie na odcinku ograniczonym w ruchu (jak np dziś w kierunku Wrocka)
informują, że tak ma być przez ten cały tydzień
.png)
te kiero napisał(a):te kiero napisał(a):ewentualna informacja dla jadących przez A4 na wysokości Górnego Śląska:
zwężka między węzłem ChBatory - RŚlWirek, na odcinku kilku km jazda jedną nitką autostrady,
niby po dwa pasy w jedną stronę, ale się korkuje, szczególnie jak coś stanie na odcinku ograniczonym w ruchu (jak np dziś w kierunku Wrocka)
informują, że tak ma być przez ten cały tydzień
zgodnie z przewidywaniami, remont się przeciągnął i nie wiadomo kiedy się skończy
dziennie jest jedno zdarzenie (zdarzenie) korkujące na zwężce, np wczoraj 5km zator w stronę Wrocka ok. godz. 11tej, powodzenia dla siebie i innych

.png)
dids76 napisał(a):
Wracałem wczoraj ok godz 19 i wydawało mi się że już kończą, tzn rozbierali barierki i zrywali "żółte pasy". Jutro rano znowu jadę do Katowic to sprawdzę![]()
Ps korek wczoraj ok11 widziałem, na szczęście jechałem w przeciwnym kierunku
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi