Jak ma być nocleg w Słowenii, to nie ma sensu tam się pchać w sobotę, praktycznie na każdej asfaltowej drodze między Słowenią i Chorwacją jest przejście graniczne.
Korki da się objechać np. w Ormoż, Rogatec, Leskovec
.png)
tyger napisał(a):A w sobotę od którego miejsca zaczyna się korkować autostrada w Słowenii ? Bo zamierzam albo zatrzymać się na nocleg 100 km od Graz albo pojechał bym trochę dalej i przenocował na Słowenii w rejonie Maribora ale tu mam obawy czy nie utknę w korku bo będę gdzie o godz. 17 lub w tym miejscu
.png)
tyger napisał(a):A w sobotę od którego miejsca zaczyna się korkować autostrada w Słowenii ? Bo zamierzam albo zatrzymać się na nocleg 100 km od Graz albo pojechał bym trochę dalej i przenocował na Słowenii w rejonie Maribora ale tu mam obawy czy nie utknę w korku bo będę gdzie o godz. 17 lub w tym miejscu
.png)
.png)
jackuc napisał(a):Fajna opcja, ja co prawda wybieram się w środku tygodnia w drugiej połowie czerwca więc będę jechał bez kombinacji, ale zachowam sobie na przyszłość Twój wariant "jakby co"
Pozdrawiam
.png)
.png)
nowy100 napisał(a):Witam,
nowy100 napisał(a):Pytanie całkiem poważne (z nadzieją na całkiem poważne odpowiedzi), czy w tych godzinach (3- 4 w nocy z piątku na sobotę) przejazdu przez Słowenię i wjazd do Chorwacji ( płatne kartą) natknę się na korki?
nowy100 napisał(a):Pozdrawiam

.png)
nowy100 napisał(a):Witam, tak czytam i się stresuję. Jadę 25 lipca 2015
wyjazd oczywiście w piątek , planowo o 15.00
nowy100 napisał(a): Wg wujka google będę na granicy PL/CZ o 18., dodaję 0,5 godz na postój . Dalej na granicy CZ/A po niespełna 2, 5godz. czyli 21.00, do Wiednia godzinka, dalej do Graz następne 2 godzinki, Słowenia autostradą, więc na granicy po następnych 90 minutach
, jako że jest pełnia sezonu to na granicy Slo/Hr już możesz trochę stracić. Korki tam zaczynają się w godzinach nocnych. Można spróbować ominąć przejście w Macelj np przez Rogatec.nowy100 napisał(a): czyli ok. +/- 2.00 w nocy, co daje teoretycznie godz 3.00 na bramkach w Lucko. Pewnie trzeba dodać z godzinkę opóźnienia.
nowy100 napisał(a):Później już chyba nie powinno być źle (Dojazd do Tucepi).
nowy100 napisał(a):Pytanie całkiem poważne (z nadzieją na całkiem poważne odpowiedzi), czy w tych godzinach (3- 4 w nocy z piątku na sobotę) przejazdu przez Słowenię i wjazd do Chorwacji ( płatne kartą) natknę się na korki? Czy może lepiej spróbować trasy @ paulr, a może jakieś inne propozycje (poza zmianą terminu wyjazdu).
Pozdrawiam
.png)
Bocian napisał(a):A ja bym go nie straszył
Bocian napisał(a): Sądzę że z piątku na sobotę to pójdzie w miarę gładko.
Bocian napisał(a): Nie namawiałbym na Rogatec świeżaka po nocy(piszę, że świeżak bo inny by nie pytał
)
Bocian napisał(a): Jak w 3h chce być na granicy to być może leci z Wawki i tam problemem to jest wyjazd z samego miasta.

.png)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi