Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Konsole do gier - prezent

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
canooe
Croentuzjasta
Konsole do gier - prezent

Nieprzeczytany postnapisał(a) canooe » 03.05.2009 10:25

Witam.
Mam zamiar na prezent kupić jedną z dostępnych konsoli do gier tj. PS2 lub 3, Xbox 360, Nintendo WII, w związku z tym proszę o sugestie i porady która z w/w wybrać.
Ma to być prezent dla dziecka w wieku 9 lat.
Wstępnie wśród moich znajomych najlepszą opinię ma Xbox 360 wersja z dyskiem twardym.
Ostatnio edytowano 03.05.2009 18:39 przez canooe, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.05.2009 10:35

Najtańsza jest PSX 2 ale możesz kupić PSP to ma możliwość dostępu do internetu. Fajna zabawka.
canooe
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) canooe » 03.05.2009 18:38

Czekam na więcej opinii i komentarzy.
Czy nikt na tym forum nie korzysta z konsoli. :(
krzychu_72
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychu_72 » 03.05.2009 18:45

Ciężka sprawa, każda konsola ma swoich zwolenników i każdy powie Ci co innego. Ja mam w domu PS2 PS3 i PSP. Jeśli chodzi o dzieciaka, to PS3 ma względnie mały katalog tytułów dla dzieci. Jest mnóstwo dobrych tytułów dla dorosłych, dla dziecka 9-letniego... słabo. Natomiast takich tytułów jest bardzo, bardzo dużo na PS2 i to w niskich cenach - konsola wychodzi z rynku. Poza tym są fajne gierki dla dzieci korzystające z kamerki.
Może ktoś jeszcze napisze o Xboxie i Wii.
krzychoo
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychoo » 03.05.2009 19:02

z PS2 moze byc troche niezadowolony, bo jednak konsola starszej generacji z xboxem sa czasami problem z tym ring of death (cos sie tam przegrzewa i trzeba odsylac do microsoftu) polecalbym jednak PS3, choc jak ktos wspomnial malo tytulow dla dzieci. bardzo fajna alternatywa jest rowniez PSP - ciekawa zabawka, wszystkomajaca internet itd. z fajnych konsolek przenosnych mozesz tez obejrzec nintendo DSa
Marcin2131
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin2131 » 03.05.2009 19:41

Wprawdzie nie mam tej konsoli, ale może warto pomyśleć o Wii, zawsze będzie można się trochę bardziej poruszać przy grach typu Wii Sports itp. :) . Osobiście grywam na PS3 i również to mogę polecić.
krzychoo
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzychoo » 03.05.2009 20:12

o wlasnie, tutaj kolega wysunal najlepsza propozycje, o ktorej wszyscy zapomnieli. bierz wii :)
canooe
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) canooe » 04.05.2009 06:37

krzychoo napisał(a):o wlasnie, tutaj kolega wysunal najlepsza propozycje, o ktorej wszyscy zapomnieli. bierz wii :)

Fajna sprawa z tymi grami w ruchu.
Ale podejrzewam iż nie ma za wiele fajnych tytułów gier na tą konsole, jak to jest w , PS2 i 3, lub Xbox 360.
hrehor
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) hrehor » 04.05.2009 16:03

Ja polecam WII ostatnio dzieciaki moje kupiły tą konsolę powiem szczerze, że gra na tej konsoli to czysta przyjemność a dołączona do niej płyta pozwala nawet zrzucić kilka zbędnych kilogramów. Dokupiliśmy ostatnio specjalną podstawę do ćwiczeń jogi, fitness, i innych wspaniałych gierek dla całej rodzinki. Nikt nie może się przy takiej konsoli nudzić.
I najważniejsze nie siedzisz z padem w fotelu tylko musisz się ruszać.Konsola jest wyposażona w czujnik ruchu można dzięki temu grać w tenisa ziemnego, golfa, kręgle itp
canooe
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) canooe » 04.05.2009 20:55

O Nintendo WII wile nie czytałem i osobiście jeszcze jej nie widziałem, a może na nią nie zwracałem uwagi. Teraz dość szybko muszę jednak podjąć decyzje które z tych urządzeń zakupić i z którym będzie lepsza zabawa. :lol:
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 20.05.2009 15:32

Nie wiem czy nie za późno odpowiadam, ale jeśli jeszcze nie podjąłeś decyzji to może będę w stanie pomóc. Otóż ja osobiście jestem fanem konsoli, a szczególnie xboxa 360. Też wszystko zależy od tego, do czego jest Ci potrzebna konsola. Jeśli chcesz się pobawić i pomachać rękami, to bierz wii, ale trzeba pamiętać, że wiąże się to z najgorszą grafiką, średnią ilością tytułów i generalnie jak dla mnie te gry są brzydkie po prostu wizualnie. Co do ps3 to jest to świetna konsola, ale z uwagi na jej cenę uważam, że jest sens ją kupować tylko i wyłącznie gdy masz telewizor z full hd. Wtedy wykorzystasz jej możliwości, jak nie masz takiego telewizora, to jak dla mnie nie widać różnicy w porównaniu z xboxem, szczególnie, że w tych nowych jest wejście i kabel hdmi. Jedynym minusem xboxa to to, że lubi się popsuć, ale nie ma problemu z serwisem, z tego co pamiętam to jest 3 letnia gwarancja. Pozdrav;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.05.2009 15:38

Ja zaś jestem fanem PS 3...przede wszystkim ze względu na grę Pro Evolussion Soccer..lepszych gier piłkarskich nie ma na żadną inną konsolę i nie tylko piłkarskich.
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 20.05.2009 15:42

No właśnie pytanie co kto lubi. Ja tam jestem fanem samochodówek i zdecydowałem się na xboxa z uwagi na takie tytuły, jak choćby Forza 2. Na PS3 jest co prawda Gran Turismo 5, ale kiedy wyjdzie to w pełnej wersji, tego nikt nie wie. Tak czy siak, większość gier wychodzi zarówno na xboxa, jak i ps3. Aha, no i tylko na xboxa wychodzą exclusivy do gta IV;)
canooe
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) canooe » 20.05.2009 22:31

Zakup padł na Xbox 360. Wrażenia z grafiki bardzo pozytywne.
Model jest już z serii "Jasper", gdzie podobno zniwelowano możliwość przegrzania się konsoli, i tz. "Red Ring of Death".
Dodatkowo do konsoli kupiłem grę Dancing Stage Universe 2 - gra taneczna wraz z matą.
Dziecko z prezentu bardzo się cieszy i zabawa z matą taneczna jest też bardzo fajna.
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 21.05.2009 12:12

No jak dla mnie dokonałeś najlepszego wyboru. Xbox to taki złoty środek, no i obecnie jest najtańszą konsolą.
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.