.png)
anakin napisał(a):maniust napisał(a):To mówicie że Metajna na wczasowanie warta grzechu.......?![]()
Zresztą .......na pewno wrzesień i będzie jak mówisz maurycy, się podjedzie ......się zobaczy.
Wieś jak wieś.![]()
Po sezonie to tam już chyba tylko Ryśkowy Ivan siedzi na brzegu....![]()
Ale najbliżej masz stamtąd na Rucicę, Beretnicę czy Zubavę ( to ta plaża za winklem w relacji).
Mnie w Mandre d....nie urwało (nawet na Girenicy), choć w sumie byłem tam tyle co widzisz na tym zdjęciu....
Te miejscowości dzieli raptem pewnie jakieś 10-15 km, więc spokojnie se możesz obskoczyć po przyjeździe...

rafalisko30 napisał(a): ale pliz, nie odradzajcie Maniustowi Girenicy, bo takie plaże będąc na Pagu trzeba zobaczyć, a przede wszystkim skorzystać z ich uroku.
rafalisko30 napisał(a):Zdjęcie o którym mowa jest fatalne (bez urazy), nawet w 1 promilu nie oddaje piękna Girenicy. Oczywiście gdzie tam Girenicy do Beretnicy, ale teraz piszę o plaży, nie o cudzie natury
.png)
anakin napisał(a):Oj ja Ci powiem, że ono nawet w 0,0000000001 promila nie oddaje piękna Girenicy.
Bo to nie jest Girenica.![]()
Ale fakt, zdjęcie ciulate na maksa...
.png)
rafalisko30 napisał(a):... Co do Girenicy, plaża przepiękna, duże białe otoczaki, szum morza jak nad Bałtykiem ...
anakin napisał(a):... ...

maniust napisał(a):Tego Radlera , to by trza chyba beczkowóz wychlać by szum'iało.
JackDaniels;) napisał(a):To ja też wróciłem z Pagu jak by cochciałbym przy okazji podziękować wszystkim miłośnikom wyspy za udzielone wskazówki, rady i porady
![]()
Byłem, widziałem! wróciliśmy wszyscy cholernie zadowoleni![]()
Jak to koleżanka Bea.ta napisała Pag się kocha, albo nienawidzimyśmy pokochali
Przez ostatnich pięć lat jeździłem w to samo miejsce, do tych samych gospodarzy do Primosteni to był mój błąd
od tego sezonu, co roku będzie już inny region Chorwacji inna miejscówka
![]()
Decyzja już zapadła, w 2016 jedziemy w okolice Dubrownika, na pewno będzie to robinsonada, z dala od miejskiego gwaru, ludzi i tłoczno-wrzeszczących plaż
miał być Pelješac, miały być okolice Dubrownika 
.png)
JackDaniels;) napisał(a):Hmmm, i co? i g...omiał być Pelješac, miały być okolice Dubrownika
tyle gadania, tyle zarzekania się! ble ble ble nigdy nie pojadę w to samo miejsce!
JackDaniels;) napisał(a):wczoraj zapadła decyzja, dziś wysłana rezerwacja, dziś wpłacona zaliczka![]()
hmmm, co tam jest na tym Pagu? że przyciąga człowieka jak magnes![]()
... no to jadymy, jadymy do Mandre, znowu