.png)
.png)
banankochan napisał(a):
Daj namiar na dostawcę wina?????![]()
PLISSSS
.png)
Basik_63 napisał(a):mariusz_77 napisał(a):A w którym miejscu w Jelsie ta konoba Nono sie znajduje...?
Trudno mi tak wytłumaczyć. Trzeba na Rivie zapuścić się przy fontannie w jedną z uliczek. Wiszą zresztą drogowskazy. Jak będę dzisiaj latały po Jelsie to zwrócę uwagę gdzie dokładnie taki wisi.

.png)
krispinus napisał(a):banankochan napisał(a):
Daj namiar na dostawcę wina?????![]()
PLISSSS
Ja z czystym sumieniem mogę polecić wina i przetwory od Babića.
Wytrawne winko bardzo dobre, a prośek rewelacja.
Niektórzy mówią, że najlepszy na Hvarze.
Nie piłem wszystkich, ale z pięciu różnych źródeł akurat to wino wygrywa bezapelacyjnie.
Podobno jako jedyny lub jeden z nielicznych na Hvarze, gospodarz Babić robi ów prośek na drożdżach i nie wspomaga cukrem...
Powyższe namiary i info otrzymałem od stałych bywalców Hvaru i naszych znajomych z forum
Zosi & Piotra.... pozdrawiam![]()
Spróbowałem i polecam.
Stoisko znajduje się przy drodze do Ivana i Nedjelji, chyba pierwsze gospodarstwo w Ivan Dolac, kilkaset metrów od rozjazdu Zavala/Ivan Dolac (oczywiście po prawej stronie).
.png)
.png)
mariusz_77 napisał(a):Basik_63 napisał(a):mariusz_77 napisał(a):A w którym miejscu w Jelsie ta konoba Nono sie znajduje...?
Trudno mi tak wytłumaczyć. Trzeba na Rivie zapuścić się przy fontannie w jedną z uliczek. Wiszą zresztą drogowskazy. Jak będę dzisiaj latały po Jelsie to zwrócę uwagę gdzie dokładnie taki wisi.
Dzięki ... na pewno znajdziemy...
Ciekawy jestem jak tam Chorwaci znieśli wczorajszą porażkę ich drużyny piłkarzy ręcznych z Polakami w ćwierćfinale igrzysk...
.png)
Basik_63 napisał(a):mariusz_77 napisał(a):Basik_63 napisał(a):mariusz_77 napisał(a):A w którym miejscu w Jelsie ta konoba Nono sie znajduje...?
Dzięki ... na pewno znajdziemy...
Ciekawy jestem jak tam Chorwaci znieśli wczorajszą porażkę ich drużyny piłkarzy ręcznych z Polakami w ćwierćfinale igrzysk...
Trochę im smutno dlatego nasz gospodarz podlał tą porażkę Metaksą.
.png)
.png)
.png)
Tomasz61 napisał(a):Informacje nie do końca dokładne, nie kilkaset metrów, tylko około 3km od rozjazdu, zaraz za tablicą z nazwą miejscowości w Ivan Dolac, fakt, po prawej stronie, ale nie stoisko, tylko taka mała winnica z charakterystyczną bramką. Co do jakości wina z tego miejsca się nie wypowiadam. Kupowałem tam ładnych parę lat temu. Być może od tego czasu się zmieniło na plus..
banankochan napisał(a):rozumiem, że na rozjeździe "zavala ivan dolac" skręcam w prawo na ivan dolac i po kilkuset metrach po prawej stronie pierwsze stoisko ??
.png)
krispinus napisał(a):Piszesz z takim przekonaniem, jakbyś tam ze mną był...
Tyle, że ja byłem tam w czerwcu tego roku, a Ty "ładnych parę lat temu"![]()
Chodzi Ci o całkiem inne miejsce, a Twój sprzeciw wobec mojego wpisu zadziwiający![]()
.png)
RONINEK napisał(a):Jestem od tygodnia w Jelsa Vitarnija i mam trochę inne zdanie..
Co prawda to mój pierwszy raz na Hvarze, ale codziennie zaliczamy inną plażę, skałki (wczoraj np. Zavala, Sv. Nediela) Dziś Vrboska, Soline i z drugiej strony przy Camp Nudist i ludzi jak dla mnie w sam raz
Nie mamy problemu ze znalezieniem miejsca, nawet z większym psiakiemZawsze gdzieś są miejsca że nie ma ludzi albo jest mało ludzi.
Pozdrawiam.
.png)
Tomasz61 napisał(a):....to co pokazuje Street view trudno tak nazwać i nie wiedząc, że ktoś tam sprzedaje wino, trudno tam trafić. Faktycznie, nigdy tam nie kupowałem wina, bo i też nie wiedziałem że można tam je kupić...

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne