FUX napisał(a):keruj7 napisał(a):Nie uważacie, że w sprzedawanych w Polsce samochodach kierunkowskazy powinny stanowić opcję - dodawaną na wyraźne życzenie kupującego. Polacy za kierownicą a) nie używają w ogóle ,b) używają niewłaściwie, c) używają po fakcie który powinien być sygnalizowany kierunkowskazem. Nie uważam się za super kierowce zawsze jeżdżącego zgodnie z przepisami kodeksu drogowego ale kierunkowskazów używam nawet na pustej ulicy w środku nocy. Wielokrotnie w ostatniej chwili unikałem kolizji bo jakiś kapitan pojazdu drogowego na przednim lewym siedzeniu nie uważał za stosowne zasygnalizować manewru. Nagminne nieużywanie "migaczy" wpłynęło na mój pomysł na obniżenie cen nowych samochodów. Przecież to zbędny gadżet.
A ile tysięcy km zrobiłeś, że takie historie piszesz?
Nie wiem. Nie prowadzę pamiętnika a pamięć już nie najlepsza. Jestem kierowcą od 22 lat (kierowcą ,a nie posiadaczem prawa jazdy) Nigdy nie spowodowałem ani nie byłem uczestnikiem wypadku. Dwa razy zapłaciłem mandat za przekroczenie szybkości w obu przypadkach o 21 km/h - oczko takie.
Czy zawsze "wrzucasz" kierunkowskaz 5 sekund przed rozpoczęciem manewru icon_question.gif Wątpię.
Zawsze ! Przeczytaj co pisałem w pierwszym poście.
Post był zakładany jako pewnego rodzaju żart, prowokacja. Jak widać wielu bierze to personalnie do siebie. Uderz w stół nożyce się odezwą.

.png)
.png)
.png)