woka napisał(a):demi-duox napisał(a):Kwestia finansowa to jedno ale jak byś się poczuł gdybyś na zdjęciach zobaczył sąsiada, który w życzliwości swojej przyszedł pod Twoją nieobecność sprawdzić czy nikt się nie włamał do domu, a za fatygę urwał sobie kiść aronii?
Jak z życzliwości to nic, aronii i tak nie zrywam (rośnie bo rośnie, posadziłem ponieważ wyczytałem jakie to "cudo", dla mnie nie jest dobra. Obniża ciśnienie które i tak mam małe) ale jeżeli przyszedł z "życzliwości" i przy okazji ukradł owoce aronii to .....
Fakt, zdjęcia byłby bezcenne.Spokój po wsze czasy.
woka napisał(a):rodaivuk napisał(a):Oglądałeś linka którego podesłałem?
Nic nie widzę. Kiedy i gdzie
woka napisał(a):rodaivuk napisał(a):woka napisał(a):rodaivuk napisał(a):Oglądałeś linka którego podesłałem?
Nic nie widzę. Kiedy i gdzie
Na PW. Wczoraj.
Jest.![]()
Teraz lektura i zastanowienie się. Chyba bardziej mi zależy na zdjęciu ale do przemyślenia.
Dzięki.
.png)

.png)
GREG_G napisał(a):filmik z mojej mio 358
woka napisał(a):...aronii i tak nie zrywam (rośnie bo rośnie, posadziłem ponieważ wyczytałem jakie to "cudo", dla mnie nie jest dobra.
.png)
demi-duox napisał(a):barti75, z tego co napisałeś wynika, że przeciwko złodziejom drewna wystarczyłyby same te tabliczki na płocie.
demi-duox napisał(a):![]()
![]()
![]()
Sprawa jest złożona. Barti75 - zainwestował 2600 zł. aby złapać złodzieja co ukradł drewno kominkowe warte np. 100 zł.
Ja od tego chce się ustrzec. Tak sobie myślę, że moje straty na przestrzeni około 5 lat nie są większe od 500-800 zł. Mam okres, że nic ale ostatnio np. taczki zginęły, oberwano mi jabłoń na której mi zależało ( super jabłka, aronia co roku jest ogołocona, ...).
To sprawa bardziej ambicjonalna aby temu komuś utrzeć nosa. Finansowo (póki co i odpukać) jest to nie opłacalne.

.png)
barti75 napisał(a):.. "witamy kierownika"
.png)
woka napisał(a):barti75 napisał(a):.. "witamy kierownika"
Czyli "panie kierowniku" - miejscowi wystrychnęli Cię na "dudka". (żart).spoko luzik tzw frycowe trzeba zapłacić![]()
Chcesz mieszkać na wsi .... to płać. Swój swojemu nie weźmie. Jak będziesz już "Józek" (czyli swój) to odpuszczą
Nie szukam zwad ponieważ, wygranym w końcowym rozrachunku, może być - miejscowa ludność.też nie szukam zwad z miejscowymi, bo suma summarum straty mogłyby być większe niż drewno,ale jak mówiłem póki co jest spokój, i oby tak zostało tym bardziej że nowe chaty powstają obok![]()
.png)
.png)
Spearo napisał(a):Dwa niezłe programy na androida do nagrywania w czasie jazdy i video i fotek to AutoGuard i DailyRoads
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi