Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
taurus napisał(a):Wyjazd samochodem 4.07 wieczorem z Gdańska, noc 05 na 06.07 nocleg w Novim Sadzie, - 07-09.07 Ateny, 09 - 24.07 Vasiliki na Lefkadzie.
To się rozminiemy(ja startuję z południowego krańca woj.podkarpackie)
Z tego co wyczytałem to byłeś wcześniej na Lefkadzie więc mam pytanko jak z apartamentami.Pytam bo jadę tam w ciemno.W innych rejonach Grecji nie było nigdy problemu i mam nadzieję,że i tym razem tak pozostanie.Pozdrowienia
Myślę, że w okresie w którym jedziesz nie powinno być problemu ze znalezieniem apartamentu. A jak Grecy w Atenach poszumią trochę, to na 100% będą miejsca.
Masz rację bo Grecy w przeciwieństwie do Chorwatów zauważyli kryzys i łatwiej coś wytargować a nawet sami proponują dobrą cenę.W 2009 nad morzem Trackim wszyscy wołali za apartament(skład 2 plus 3)50euro.W ubiegłym roku w jednym miejscu dosłownie na plaży płaciłem 40(m Egejskie) a w innym(m. Jońskie) 30 euro.Myślałem,że Grek coś pomylił i kazałem mu by napisał stawkę.Natomiast same protesty dotyczą stolicy na prowincji cisza i spokój
Z tymi protestami to nie takie proste - w zeszłym roku na fali informacji o protestach Grecy mieli wiele anulowanych rezerwacji - po prostu Anglicy, Niemcy i Włosi pojechali do równie taniej a bez problemowej Turcji.
To się zgadza- bo panikują.Jeśli ktoś sam sobie organizuje wyjazd i unika w trakcie protestów np.Aten to o ewentualnych zadymach dowie się jak wróci do domu.W takim np Chorefto czy Lefkadzie itd.....to nawet nie miałby kto protestować.My skorzystamy bo docenią bardziej tych co przyjechali
Serwis Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.
Redakcja serwisu Cro.pl Chorwacja Online nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników.
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.