.png)
dids76 napisał(a):sito_zabrze napisał(a):Auto zatankowane ( gaz i benzyna )
Olej sprawdzony
Powietrze w kołach też![]()
Za godzine wyjazd
W moim aucie też to wszystko zrobione (oczywiście oprócz jakiegoś LPG), ale wyjazd dopiero rano

.png)
bigredone napisał(a):Dla ścisłości - piszę o Fordzie. Mam programem "fabrycznym" zrobione 180 ze 150. Oczywiście to przybliżone wartości, bo co samochód to nieco inna moc. Nawet w fabrycznym wydaniu. Koszt 300 zł, a różnica pomiędzy nowymi w sklepie to chyba coś ok. 7-8 tys. Jak nie więcej.
Garo&Justa napisał(a):bigredone napisał(a):Dla ścisłości - piszę o Fordzie. Mam programem "fabrycznym" zrobione 180 ze 150. Oczywiście to przybliżone wartości, bo co samochód to nieco inna moc. Nawet w fabrycznym wydaniu. Koszt 300 zł, a różnica pomiędzy nowymi w sklepie to chyba coś ok. 7-8 tys. Jak nie więcej.
Oczywiście że się da zrobić ale czy z fabryki wyjeżdżają identyczne jednostki różniące się mapą za 300 zł?
Nie sądzę.
Może mam złe informacje
.png)
sito_zabrze napisał(a):dids76 napisał(a):sito_zabrze napisał(a):Auto zatankowane ( gaz i benzyna )
Olej sprawdzony
Za godzine wyjazd
W moim aucie też to wszystko zrobione (oczywiście oprócz jakiegoś LPG), ale wyjazd dopiero rano
My juz od 2h w apartmanie
Opelek spisał sie na medal, tzn potwierdze to jak sprawdze olej w silniku....![]()
.png)
bigredone napisał(a):Ze 136 nic nie można było zrobić. Ze 140 bez problemów 163.
.png)
DominikI napisał(a):Jak już tak się chwalicie nowymi autami to powiedzcie kto był w tym roku lub jedzie starszym niż 10 letnie;) ja w ubiegłym 8 latkiem, teraz jadę 11. Mam nadzieję że bez przygód;)
.png)
piotrulex napisał(a):DominikI napisał(a):Jak już tak się chwalicie nowymi autami to powiedzcie kto był w tym roku lub jedzie starszym niż 10 letnie;) ja w ubiegłym 8 latkiem, teraz jadę 11. Mam nadzieję że bez przygód;)
Raz byliśmy 15 letnim. Mniej się stresowałem niż tymi nowymi jednorazówkami za 78-80 tysi
.png)
Ural napisał(a):piotrulex napisał(a):DominikI napisał(a):Jak już tak się chwalicie nowymi autami to powiedzcie kto był w tym roku lub jedzie starszym niż 10 letnie;) ja w ubiegłym 8 latkiem, teraz jadę 11. Mam nadzieję że bez przygód;)
Raz byliśmy 15 letnim. Mniej się stresowałem niż tymi nowymi jednorazówkami za 78-80 tysi
No teraz to przegiąłeś. Widocznie nie masz nowego auta skoro tak mówisz.
.png)
Ural napisał(a):sito_zabrze napisał(a):dids76 napisał(a):sito_zabrze napisał(a):Auto zatankowane ( gaz i benzyna )
Olej sprawdzony
Za godzine wyjazd
Opelek spisał sie na medal, tzn potwierdze to jak sprawdze olej w silniku....![]()
I co, trzeba dolać litr oleju
.png)
piotrulex napisał(a):Ural napisał(a):piotrulex napisał(a):DominikI napisał(a):Jak już tak się chwalicie nowymi autami to powiedzcie kto był w tym roku lub jedzie starszym niż 10 letnie;) ja w ubiegłym 8 latkiem, teraz jadę 11. Mam nadzieję że bez przygód;)
No teraz to przegiąłeś. Widocznie nie masz nowego auta skoro tak mówisz.
No widocznie![]()
Jakie miałem przypadki z nowym Hultajem i30 na gwarancji, podczas wyjazdu do cro, pisać po raz kolejny nie będę![]()
Dodam tylko, że miał problem z wiecznie zapychajacym się DPF, wchodził w tryb awaryjny, a każde wyprzedzanie było poprzedzone sprawdzeniem czy auto wogóle przekroczy 3 tysie obrotów, zwykle nie, no to wyłaczenie zapłonu, włączenie i wyprzedzanie. To wszystko oczywiscie podczas jazdy ze sporą prędkością
SERWIS: ależ wszystko jest OK, niech Pan zerknie na ekran komputera, wszystkie pozycje w tabelce są na zielono, jakby coś było źle to by było na czerwono
JA: Panie, kurła niech Pan zerknie, filmy Wam z trasy nagrałem, widać ze jest źle
SERWIS; NO ale niech Pan zerknie na ekran, przecież widać ze jest dobrze
Było, minęło
O przygodzie ze sprzęgłem w innym aucie, które mi się ślizgało a podobno było super sprawne nawet nie wspomnę. Dodam, ze kilka dni później skończyło się lawetą i wymiana całośći pewnie za kilka tysi zamiast jakiegoś uszczelniacza za stówę
Ale przegiąłem
.png)
sito_zabrze napisał(a):Ural napisał(a):sito_zabrze napisał(a):dids76 napisał(a):sito_zabrze napisał(a):Auto zatankowane ( gaz i benzyna )
Olej sprawdzony
Za godzine wyjazd
I co, trzeba dolać litr oleju
Pod apartmanem nie sprawdze bo jest pod górkę![]()
Dzisiaj jedziemy wieczorem do sklepu to na parkingu obadam
Martwi mnie tylko instalacja gazowa
Zużywa tez benzyne podczas szybkiej jazdy....![]()
.png)
sito_zabrze napisał(a):
Martwi mnie tylko instalacja gazowa
Zużywa tez benzyne podczas szybkiej jazdy....![]()