cro_hrubek napisał(a):Na przykład elektryczne lusterka, tempomaty, nawigacje, systemy audio, podgrzewane fotele, skórzane tapicerki i inne bajerki, które (jeśli kogoś na nie stać) są owszem miłym dodatkiem. Niemniej jednak średnio rozgarnięty kierowca spokojnie poradzi sobie bez nich.
Wiesz? Apetyt rośnie w miarę jedzenia

Jak tego nie miałam, to też tak myślałam - że na co mi to. A teraz, jak już mam, to... jazda jest dla mnie jeszcze większą przyjemnością niż kiedyś

Ale żeby docenić działanie tych "gadżetów", musiałam je najpierw zastosować.
Elektryczne lusterka?
- genialne przy parkowaniu - zwłaszcza przy dużym autku - mogę sobie pozaglądać, czy zmieszczę sie bez bólu między jedną donicą z kwiatkami a kamolem - zwłaszcza, że dolną krawędź szyb mam na wysokości powiedzmy gruuuubo powyżej metra nad ziemią
- podgrzewane - zacina deszczyk ze śniegiem i nie musze już - jak w maluchu - otwierać szyby i ściągać warstewki tej breji ręką - sama spływa
Tempomat?
- to jest dopiero bajer! zwłaszcza przy automacie na 500 km chorwackiej autostrady

wygodne, jak cholera! nie wysiadam na postoju z zastanym stawem kolanowym tudzież z zapaleniem ścięgna achillesa
Nawigacja?
- jadę sobie do obcego miasta i nie muszę co chwilę przystawać, żeby sprawdzac na mapie, gdzie skręcić, szukać nazw ulic, których często na słupkach nie ma, czy też trzymać mapy na kierownicy i śledzić moją trasę - mówię o jeździe bez pilota

Po prostu jadę. Przejechałam zjazd? Nie zdążyłam bezpiecznie zmienić pasa i skręcić w przecznicę? Nieszkodzi

Navi mi pokaże alternatywę. Bez zatrzymywania się.
Systemy audio?
- eeeeno - całkiem miło sie jeździ z muzyczką w uszach
Skóra? Podgrzewane fotele?
- a to Ty nie wiesz, jak zimno jest w dupsko na skórze, kiedy wsiadasz do zmrożonego auta

No i wtedy ogrzewanko jest the best

Ale lepsze jest WEBASTO. Takie na pilota. Uruchamiasz toto 5 minut przed zamierzonym wejsciem do autka i masz ciepełko

Skórę łatwiej utrzymać w czystości, w dodatku jest to naturalny materiał - zdrowszy dla ciałka
Możesz jeszcze dodać automatycznie ściemniające się lusterka, też sprytne ustrojstwo