Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakich firm mamy aparaty?

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Jakiej marki Masz aparat?

Canon
248
31%
Olympus
118
15%
Panasonic
69
9%
Pentax
32
4%
Sony
169
21%
Inny
172
21%

Liczba głosów : 808

woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 21.02.2008 13:22

Rysio napisał(a):Woka, tyle że zapomniałeś o jednym dość ważnym szczególe, że kurtka narciarska za 3 tyś. dla zawodowego narciarza, jest tym samym co dla zawodowego fotografa Canon EOS 1Ds MARK III, Nikon D3, Nikon D2Xs lub w przypadkach ekstremalnych Hasselblad H3D-39. :lol: :wink:

Tomek uprzedziłeś mnie, tyle że górne pułapy cen lusterek trochę wyżej sięgają :wink:

Ps. Woka, do Twojej Minolty też możesz kupić lepsze szkiełko może wtedy fotki będziesz miał lepsze. Może ptaszki pofocisz :?:

Rysio .... Ty to masz humora. :D :wink: ale tak lubię, tak winno być. Za podesłanie oferty niezmiernie dziekuję. :wink:
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 21.02.2008 13:47

woka napisał(a):. bez tego byłoby nudno a tak jest wesoło i raźniej. :D :wink: Piszesz,że jest różnica w zdjęciach w formacie 10x15. Ty zauważysz, inni zauważą. Ja nie widzę nigdy jeżeli zdjęcie jest udane. Może dlatego że nie uzywam do oglądania lupy. Nawet choćby było gorsze ( a nie jest) ....... przecież na zdjęcie nie patrzy się godzinami. Rzut oka , acha to i to..... No fajnie. Koniec oglądania. Ja tak oglądam.
pzdr.

Nie pisz wiec, że różnicy NIE MA. Napisz, że Ty jej nie widzisz i ze Tobie to wystarcza.
Co do oglądania zdjęć - jak to nie ogląda sie godzinami? Ja tam pamiętam, jak się slajdy oglądało godzinami :D Ecch - to były czasy... I znów - TY oglądasz przez ułamek sekundy. Powiedzmy więc tak: Ty Woka jesteś pstrykaczem (bez urazy - to nie jest pejoratywne określenie) robiącym pamiątkowe fotki z podróży, natomiast są ludzie, dla których robienie zdjęć to hobby, pasja (o profesji nie wspominam) i chcą nabywać wiedzy i umiejętnosci w tym temacie. Chcą przejsć na wyższy pułap, więc niech przechodzą. Zwłaszcza, jeśli mają na to pieniądze i czas.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 21.02.2008 14:06

Plumek ....... ależ proszę Pani, .... jakbym śmiał. Ja byłem, jestem i będę "pstrykaczem". Zawsze tak o osobie mówię i to mi pochlebia.
Foto nie jest w kręgu mojego zainteresowania, aparat traktuję tylko i wyłącznie aby coś tam "uwiecznić" w stanie "jakotakim". Jak zdjęcie jest do oglądania, tzn. widać coś tam, to dla mnie jest już super. Reszta w tym temacie, tyle mnie interesuje co zeszłoroczny śnieg na księżycu. ............... ( przynajmniej jest wesoło). :D :wink:
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 21.02.2008 16:21

Woka... ja chyba jednak nie wyglądam jak elegancka kobieta :wink: no może tylko czasami,latam na płaskim, noszę zazwyczaj torbę pełną książek, papierów i prac klasowych,kiecki to raczej tylko latem, a i tak rzadko, choć się staram,ale żaden ze mnie babochłop zastrzegam,więc torbę mogę dźwigać, ale pytanie czy mi się chce,to początki mojej przygody z fotografowaniem, więc dlatego zapytałam co kupić,nie kupuję rzeczy bo tak wypada albo bo inni mają, na stoku fotografuję zwykłym pstrykaczem, a jak będę chciała podziwiać i fotografować to włożę porządne buty, co by się nie przewrócić i będę łapać ujęcia :)
Naprawdę nie wiem co wybrać,chcę mieć w miarę dobry aparat i tyle i wcale nie musi to być lustrzanka,może kiedyś przyjdzie na nią czas,jeśli nie teraz,chcę robić użytek ze sprzętu, który kupię, a nie wiem jeszcze czy mnie to tak naprawdę wciągnie.

a jeszcze... pogadać mogę o wszystkim :wink: a najmniej jak narazie to chyba o samochodach i fotografowaniu,pozdrawiam
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 21.02.2008 16:52

AnetaA napisał(a): ....ale żaden ze mnie babochłop

... przecież piszę, że jesteś DAMA.
AnetaA napisał(a):a jeszcze... pogadać mogę o wszystkim :wink:

...... a nie mówiłem, Dama i już.
AnetaA napisał(a):Woka... ja chyba jednak nie wyglądam jak elegancka kobieta...

... no cóż, musisz zamieścic zdjęcia, .... z przodu x 2, z boku x 2. W płaszczu, w kurtce, bez płaszcza, bez kurtki. W stroju kąpielowym, ..... i bez stroju. :D :wink:
Powołamy komisję i ocenimy. Wredykt będzie suuuper obiektywny ( czyli taki na +)

( przynajmniej jest wesoło). :D
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 21.02.2008 22:04

woka napisał(a):
AnetaA napisał(a): ....ale żaden ze mnie babochłop

... przecież piszę, że jesteś DAMA.
AnetaA napisał(a):a jeszcze... pogadać mogę o wszystkim :wink:

...... a nie mówiłem, Dama i już.
AnetaA napisał(a):Woka... ja chyba jednak nie wyglądam jak elegancka kobieta...

... no cóż, musisz zamieścic zdjęcia, .... z przodu x 2, z boku x 2. W płaszczu, w kurtce, bez płaszcza, bez kurtki. W stroju kąpielowym, ..... i bez stroju. :D :wink:
Powołamy komisję i ocenimy. Wredykt będzie suuuper obiektywny ( czyli taki na +)

( przynajmniej jest wesoło). :D

To spieszę robić to bez stroju :wink:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 22.02.2008 10:05

AnetaA napisał(a):To spieszę robić to bez stroju :wink:

:D :D :D :D :D
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 22.02.2008 10:27

AnetaA napisał(a):

W razie problemów służę pomocą przy sesji :wink:
tomek99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomek99 » 22.02.2008 11:44

Rysio napisał(a):
AnetaA napisał(a):

Ale Rysiu, Twoja nowa lufa jest chyba trochę za krótka... :lol:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 22.02.2008 12:23

Ale będzie nowsza :wink:

Obrazek

+ TC Sigma x 2 razem na APSc będzie 900mm :lol: wystarczy :lol: :?: :wink:

Na wiosnę z pewnością ceny podskoczą
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 22.02.2008 12:45

Rysio napisał(a):Ale będzie nowsza :wink:

Obrazek

+ TC Sigma x 2 razem na APSc będzie 900mm :lol: wystarczy :lol: :?: :wink:

Na wiosnę z pewnością ceny podskoczą

Z konwerterem? Hm... Światło poleci... I nie wiem, czy AF będzie hulać... Pomyśl może nad czymś takim:
Obrazek

Z Olkiem bez konwertera daje 1000 mm :) I w naszym slangu nazywana jest: Bigma hehe
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 22.02.2008 14:56

tomek99 napisał(a):
Rysio napisał(a):
AnetaA napisał(a):

Ale Rysiu, Twoja nowa lufa jest chyba trochę za krótka... :lol:

Panowie, wiem, że jesteści dżentelneni ale poczekajcie na "komisję".
Przewodniczacy komisji ( czyli ja) ma pierwszeństwo. :D :wink: Jakiś porządek musi być. :wink: :wink:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 22.02.2008 21:29

Aniu, 50-500 ma światło 4-6,3 i po cropie uzyskam 750 mm przy wyższej cenie o ponad 1k. Sigma 100-300 ma stałe światełko 4,0 co do tele, jest w mojej opinii wystarczające. Wiadomo że z konwerterem będzie ciemniej ale wtedy ogniskowa wynosić będzie 900 mm :wink: Przy cenie nowych oscylujących w okolicach niemal 4 k ten egzemplarz prawie o połowę taniej jest w mojej opinii dość ciekawą propozycją 8)
Rafał K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafał K » 23.02.2008 11:08

Sigma 100-300 to bardzo zacne szkło. Na allegro niestety krąży sporo egzemplarzy (generalnie obietywów - nie tylko tej sigmy :wink: ) trzaśniętych - brałbym więc ewentualnie nową.

PZDRV
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 23.02.2008 13:12

Rafale, ten egzemplarz nie jest z allegro tylko z forum KKM :lol: i jest na niego jeszcze rok gwarancji :lol: :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Jakich firm mamy aparaty? - strona 116
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone