Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jakich firm mamy aparaty?

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]

Jakiej marki Masz aparat?

Canon
248
31%
Olympus
118
15%
Panasonic
69
9%
Pentax
32
4%
Sony
169
21%
Inny
172
21%

Liczba głosów : 808

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.03.2008 00:36

Tak do 1000 zł, aby miał zoom z 10, robił zdjęcia w ruchu i nie trzeba byłoby długo myśleć przy robieniu zdjęć i zmieściłby się do torebki damskiej

Takich nie ma, szczególnie ten zoom i torebka (a nie, był taki Panasonic chyba TZ... cos tam)

Długo myśleć nie czyli dobre auto i tematy?
To Nikon coolpix coś tam 10 albo 11 pełne auto full tematów i STABILIZACJA

Albo canon 720, ale zoom tylko 6 x

Są jeszcze super cienkie Casio, ale to nie widziałem, to nie gadam...

PZDRV
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.03.2008 00:51

tomek99 napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Polecam aparat Panasonic fz8 - teraz jest dostępny poniżej 1000 zł

Chyba będzie problem ze zmieszczeniem FZ-8 do damskiej torebki :lol:

No to żeby się zmieścił w torebce i 1000 zł i miał zoom X 10 polecam Renatce inny aparat panasonic

Obrazek

Panasonic DMC TZ3
avensis
Croentuzjasta
panasonik fz 50

Nieprzeczytany postnapisał(a) avensis » 01.03.2008 01:22

Witajcie mam pytanie niedawno kupilem panasonik fz 50 i nie jestem przekonany do konca czy dobrze zrobiłem co sadzicei o tym sprzecie?
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 01.03.2008 11:35

Na 90% kupię ten FujiS9600,trochę poczytałam, no i skoro polecacie... :) zanim się go nauczę minie sporo czasu,a póki co jeszcze aż tak nie zwariowałam na punkcie fotografii,no i poza tym zanim zacznę robić super zdjęcia pod względem technicznym (może nigdy?) to wieki pewnie upłyną,po prostu w najbliższym czasie nie wykorzystam w pełni możliwości lustrzanki,więc chyba jednak ten aparacik.Chyba że coś jeszcze wpadnie Wam do głowy lub w oko to chetnie posłucham, a tymczasem wielkie dzięki za pomoc, bo sama to na pewno bym zginęła w tym aparatowym gąszczu i dała namowić sprzedawcy na taki, który akurat chce sprzedać,dzięki
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.03.2008 12:22

AnetaA napisał(a):Na 90% kupię ten FujiS9600,trochę poczytałam, no i skoro polecacie... :) ...

Aneta - to dobry wybór.
Jest tylko mały problem 9600 za nic w świecie do torebki się nie zmieści :lol:
Z obsługą Fuji nie ma największego problemu - menu jest tzw. intuicyjne, więc bardzo dobrze i wygodnie porusza się po nim.
Dziś rano ten sam model polecałem niezawodnemu: www.cro.pl/forum/viewtopic.php?p=261394#261394

Jedna rada - jakbyś kupowała ten sprzęt w internecie to zwracaj uwagę czy gwarancja jest z FujiPolska (24 m-ce) czy tzw. europejska (najczęściej 12 m-cy). Jak ta druga to odpuść sobie sklep i szukaj w innym - w razie kłopotu ze sprzętem (rzadko ale....) FujiPolska nie bardzo ma ochote respektować tzw. gwarancje europejskie wtedy najbliższy serwis masz za Odrą.
:papa:
tomek99
Croentuzjasta
Re: panasonik fz 50

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomek99 » 01.03.2008 16:06

avensis napisał(a):Witajcie mam pytanie niedawno kupilem panasonik fz 50 i nie jestem przekonany do konca czy dobrze zrobiłem co sadzicei o tym sprzecie?

Jak już kupiłeś, to trudno. Nie zastanawiaj się teraz, tylko bierz panasa w rękę i ruszaj robić zdjęcia. Wtedy sam się przekonasz, czy dobrze zrobiłeś.
O FZ-50 już trochę tu pisano, więc wystarczy poszukać...
Renatka66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Renatka66 » 01.03.2008 16:14

Janusz Bajcer napisał(a):
tomek99 napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Polecam aparat Panasonic fz8 - teraz jest dostępny poniżej 1000 zł

Chyba będzie problem ze zmieszczeniem FZ-8 do damskiej torebki :lol:

No to żeby się zmieścił w torebce i 1000 zł i miał zoom X 10 polecam Renatce inny aparat panasonic

Obrazek

Panasonic DMC TZ3

Januszku, bardzo spodobały mi się te aparaty, wiedziałam,że można na kogoś tu liczyć :D
Nawet mąż zajrzał mi przez ramię i mrukną" może być", po czym zachwycił się aparatem polecanym przez Piotrka-B,
ale on ( oczywiście aparat, a nie Piotrek_B) taki duży :x
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.03.2008 16:56

Nie znam w realu Piotrka_B ale podejrzewam, że do damskiej torebki też się nie zmieści :wink: :lol:

A tu masz test aparatu TZ3
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.03.2008 00:43

Piotrek_B napisał(a):
AnetaA napisał(a):Na 90% kupię ten FujiS9600,trochę poczytałam, no i skoro polecacie... :) ...

Aneta - to dobry wybór.
Jest tylko mały problem 9600 za nic w świecie do torebki się nie zmieści :lol:
Z obsługą Fuji nie ma największego problemu - menu jest tzw. intuicyjne, więc bardzo dobrze i wygodnie porusza się po nim.
Dziś rano ten sam model polecałem niezawodnemu: www.cro.pl/forum/viewtopic.php?p=261394#261394

Jedna rada - jakbyś kupowała ten sprzęt w internecie to zwracaj uwagę czy gwarancja jest z FujiPolska (24 m-ce) czy tzw. europejska (najczęściej 12 m-cy). Jak ta druga to odpuść sobie sklep i szukaj w innym - w razie kłopotu ze sprzętem (rzadko ale....) FujiPolska nie bardzo ma ochote respektować tzw. gwarancje europejskie wtedy najbliższy serwis masz za Odrą.

Jak nie zależy Ci na "nówce" to bierz zdecydowanie z aalleeddrrooggoo
fujika S9500. Jest niemal identyczny różni się tylko wyświetlaczem LCD (o 0,2 cala po przekątnej na korzyść 9600 - i to wszystko...)

Różnica w cenie pozwoli Ci na zakup sprzętu niezbędnego
(hierarchicznie):

Torba
Filterek ochronny (UV, SKY)
Zapasowe accu
Ładowarka
Statyw
Szara połówkja
Polarek

I inne bajery

I może jeszcze na dobre wino zostanie.

PZDRV
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 02.03.2008 16:03

Dzięki wszystkim przede wszystkim :) za cierpliwość. Raczej wolę nowy, bo używany może mieć jakieś wady (starannie ukryte przez sprzedającego), a ja ich na pewno nie wyhaczę moim niefotografowym okiem czy nosem.
Chciałam kupić w internecie ze względu na cenę (zmywarę kupiliśmy o średnio o 1500 taniej od znalezionego najdroższego egzemplarza) i w związku z tym mam pytanie-kto może polecić sprawdzony i tani sklep?
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.03.2008 17:21

AnetaA napisał(a):...kto może polecić sprawdzony i tani sklep?

Polecić to moge tylko www.fotojoker.pl bo tam co jakiś czas kupuję i nie mam żadnych zastrzeżeń.
Ale wejdż sobie na www.skapiec.pl i w oferatch aparatów masz wykaz sklepów - przy każdym sklepie są opinie klientów. Czyli jakiś punkt odniesienia jest.
Z tego co przeglądałem to generalnie liczy się: fotobasia, e-cyfrowe, czy fotojoker.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.03.2008 18:43

Fotobasia na forum fuji ma fatalną opinię... kontakt, terminy, pomyłki itp.
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 02.03.2008 22:53

Dzięki,popatrzę,ale te opinie klientów to tak nie do końca chyba prawdziwe (mojej negatywnej wcale nie podali do wiadomości,już nie pamiętam który to był sklep),ostatni, w którym kupowaliśmy przysłał towar w innym kolorze,dlatego wolę spytać Was :D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 06.04.2008 19:33

Stał się moim udziałem
Obrazek

pozdrav :D
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 06.04.2008 19:55

Leszek... gratulacje. Na to ustrojstwo patrzyłem i macałem ze wszystkich stron. Myślałem, że kupię i już. A co. !! Podoba mi się wizualnie ( nie mylić z gabarytami). Efekt końcowy - kupiłem se "małpkę". :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

Jakich firm mamy aparaty? - strona 119
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone