Obserwuje z wypiekami od początku! Czekam na Lubljanę - nasz cel na nocleg tranzytowy i zastanawiam się czy jedno popołudnie wystarczy na szybki rekonesans. Będę szukać noclegu bliżej centrum, żeby można było pieszo zwiedzić okolice

.png)

.png)
Natko_ napisał(a):No piękny Twój Hvar!
Natko_ napisał(a):Byliśmy raz przelotem z fishpicnicu, a potem dwa razy na dłużej.
Pierwszy raz urocza Uvala Torac (której nie odwiedziłeś, więc żałuj i pomyśl, że trzeba nadrobić)
Natko_ napisał(a):a drugi raz dokładnie na wprost Timuna - w domku na cyplu, koło tego małego bunkru dostępnego z plażyPływali od nas do Timuna na posiłki i od nas bez problemu można było wynająć łódkę na plażę do Pokrivenika - dowoził i odbierał gospodarz za jakąś skromną opłatą
![]()
Natko_ napisał(a):Kompleksu opuszczonego hotelu przed Jelsą nie eksplorowaliście? Ciekawe, czy dalej można tam wejść, byliśmy w 2019...
Natko_ napisał(a):Czekam na dalszą relację, bo ogólnie zgadzam się ze wszystkimi spostrzeżeniami autorze

.png)
Bartek1977 napisał(a):Bardzo fajna relacja!![]()
Obserwuje z wypiekami od początku!
Bartek1977 napisał(a):Czekam na Lubljanę - nasz cel na nocleg tranzytowy i zastanawiam się czy jedno popołudnie wystarczy na szybki rekonesans. Będę szukać noclegu bliżej centrum, żeby można było pieszo zwiedzić okolice
.png)
.png)
marze_na napisał(a):Ale pustki. Jak nie Omiš
.
Nam się udało wstać wcześnie rano tylko raz - jak trzeba było zdobyć Forticę przed nastaniem upałów. Na więcej już nam zabrakło motywacji.
maslinka napisał(a):Takich zdjęć z Omiša jeszcze nie widziałam. Bardzo fajne kadry
.png)
.png)
.png)
te kiero napisał(a):Na odchodne nagroda, pierwszy raz w Cro widzę kolibra, bardzo mały i zwinny, trudno go uchwycić, ale jednak choć z daleka to mi się udaje.

.png)
maslinka napisał(a):To fruczak gołąbek
.png)
maslinka napisał(a):te kiero napisał(a):Na odchodne nagroda, pierwszy raz w Cro widzę kolibra, bardzo mały i zwinny, trudno go uchwycić, ale jednak choć z daleka to mi się udaje.
To fruczak gołąbekMotyl, chociaż rzeczywiście przypomina kolibra
maslinka napisał(a):Fajnie tak jeść śniadanie i obserwować lokalsówSzkoda, że nie piję kawy, a na piwo jakoś tak głupio iść z rana
marze_na napisał(a):Na twierdzę wchodziliśmy późnym popołudniem i zasiedzieliśmy się do wieczora, ale widzę, że poranne widoki też są rewelacyjne.
marze_na napisał(a):maslinka napisał(a):To fruczak gołąbek
Zabawne, ale ja też widziałam go po raz pierwszy w zeszłym roku właśnie w Omišu.
walp napisał(a):Divno, bravo za fotografa...![]()
walp napisał(a):Patrząc z góry na most, przypomniało mi się, jak zmęczeni usiedliśmy z lodami na ławce tuż przed mostem, a ktoś zrobił nam super fotkę.
.png)
.png)
i czekam na dalszy ciąg. My w Hvarze zakochaliśmy się w 2019 i też po 8 dniach na nim pojechaliśmy do Omiš. Lubię w trakcie 1 urlopu zmieniać miejsca, tak jak Wy. Piękne zdjęcia robisz i pokazujesz miejsca niektóre mi znane, a niektóre zapisane na "do zobaczenia", bo plan mam, żeby na 10 raz w Cro właśnie wybrać Hvar Powrót do Nasze relacje z podróży