Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marchos87
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marchos87 » 24.06.2015 09:24

A my po zapoznaniu sie z pogoda postanowiliśmy wyjechać wczoraj wieczorem żeby sie nie pakować w deszczu i widać opłaciło sie :)
kaszpir
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszpir » 24.06.2015 09:25

W Breli od rana pada :(
Ulewa , burza ...
c
Co ciekawe wygląda że klimat się zmienia i przewidywalnośc pogody także :(

2 lata temu byliśmy w Tucepi , byliśmy tydzień szybciej niz obecnie i pogoda super i woda też ...

Rok temu mieliśmy byc w Breli w tym samym terminie co rok wczesniej w Tucepi ale zmienliśmy szybko plany wakacyjne , straciliśmy zaliczkę i polecieliśmy do Tunezji i był to dobry pomysł , bo wtedy w Breli pogoda była tragiczna (deszcze , burze , zimno) i byłby to najgorszy urlop od lat ...
Nie po to jechaliśmy ponad 3000km aby miec pogodę jak nad Bałtykiem ...

W Tym roku pojechaliśmy tydzień później do Breli.
W piątek Chorwacja przywitała nas deszczem i bardzo chłodno. W sobotę zaczęło się przejaśniac i było ok.
Pogoda była bardzo ładna , choc czasami wiało , ale dziś tragedia ...

Co ciekawe jeszcze dzień przed przyjazdem patrzyłem na pogode i mialy byc upały (powyżej 30 stopni) a niestety sytuacja się zmieniła z dnia na dzień ...

Co do pogody ...

Niby ładnie i słonecznie , ale i tak chłodniej niż 2 lata temu w Tucepi , mimo że byliśmy tam tydzień szybciej. Temp. morza także chłodniesza niż 2 lata temu ...
Wtedy w Tucepi było bardzo gorąco , wiatru brak ...

Osobiście jestem troszke rozczarowany , bo spodziewałem się większego ciepla i jeszcze cieplejsze wody ...
przemo99
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) przemo99 » 24.06.2015 09:45

No to mi się udało miałem być 20-27.06, będę 27.06-05.07 i przynajmniej narazie prognozy są obiecujące:))
grzesiek-swidnica
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzesiek-swidnica » 24.06.2015 10:14

Uspokójcie się, zamówiłem Wam pogodę i gwarantuję że dziś do godz 16 a nawet wcześniej wyjdzie u Was słońce :P
Ps. Oczekuję na jakieś podziękowania (oczywiście słowne) :)
http://www.sat24.com/pl/ba
fiona1
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fiona1 » 24.06.2015 10:32

Podziękuję Grzesiu jak dojadę, a to będzie już jutro, ale zdecydowanie mam plan na powrót jak na dołączonym obrazku :boss:
A tak poza tym, to muszę stwierdzić, że wszystkie portale pogodowe przewidywały deszcze/burze i nieciekawą temperaturę w środę, a od jutra ma być coraz lepiej. Skoro sprawdziło się dzisiaj, to liczę na dalszą sprawdzalność :papa:
mirasowski
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirasowski » 24.06.2015 10:42

Melduję że aktualnie w Baszka Voda chmury , przeszła burza z mega ulewą , teraz czasem pokropi. Porażka :(
Pozdro.
Rero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rero » 24.06.2015 11:39

amal
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) amal » 24.06.2015 11:46

Niestety, ale nie przewidzisz pogody w Makarskiej, Breli, BV ... dzięki górom :). Jak rozmawialem z mieszkancami i przegladalem neta sami tez nie są w stanie tego zrobić
Marlena_Łódź
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlena_Łódź » 24.06.2015 13:23

przemo99 napisał(a):No to mi się udało miałem być 20-27.06, będę 27.06-05.07 i przynajmniej narazie prognozy są obiecujące:))

Ja mam dokładnie tę samą sytuację, wyjazd przełożony na 29.06 i według prognoz ma być pięknie :)
alycja
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) alycja » 24.06.2015 13:34

aż boję się tu wchodzić, wyjazd 29.06. miało być ciepło, pięknie, a codziennie czytam o burzach i ulewach :(
może jednak zmienić Chorwację na coś innego w tym roku hmmm
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 24.06.2015 13:45

W tym roku nad Bałtykiem będzie można wypocząć i się opalić. Lipiec zapowiada się szczególnie słoneczny i suchy. Przypominam, że w naszej szerokości geograficznej lipiec jest miesiącem, kiedy mamy najwięcej opadów. Tym razem tak nie będzie. Ale tylko u nas.

Co to znaczy?

To znaczy, że słonecznie i bezdeszczowo ma być od Wielkopolski na północ. Natomiast całe południe kraju będzie deszczowe i chłodne. W górach będzie ciągle padał deszcz. I to nie tylko w Polsce. Właściwie plaże Francji południowej, Włoch, Hiszpanii, Bałkanów będą puste, bo tam właśnie ma padać. W lipcu, jeśli wybierać się nad morze po opaleniznę, to tylko nad Bałtyk. No, może jeszcze do Grecji i Turcji.

:?
Rero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rero » 24.06.2015 14:55

Drašnice - zgłoszenie /Czeskie Forum/ - że już słońce i kąpiel w morzu - od 24 do 25 stopni powietrze...

Obrazek Obrazek Obrazek
grzesiek-swidnica
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzesiek-swidnica » 24.06.2015 15:07

A nie mówiłem, ładnie i pięknie pogodowo :papa:
Maciej
Cromaniak
Re: Pierwszy dzień lata 2015

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 24.06.2015 15:34

komaciek napisał(a):Rabac, godzina 5.30 rano, parking 200 metrów od morza w lesie sosnowym,
termometr - dość dokładny w swoim pomiarze, zazwyczaj z błędem do jednego stopnia - pokazuje 15 stopni... Pięć kilometrów dalej w Labinie... na wyświetlaczu jest już tylko 13 stopni...
Na kilkudziesięciu kilometrach autostrady z Opatij do Rupy temperatura jeszcze spada, najpierw 9 stopni, potem 8... Osiem stopni celcjusza, spoglądam na wyświetlacze na autostradzie, ostatni pokazuje pomiar 6 stopni... Niedowierzanie, przecież nie jestem przed siódmą rano pierwszego dnia lata w Zakopanem, tylko kilkadziesiąt kilometrów od Adriatyku, na wysokości może z 300 metrów nad jego poziomem...
Pierwszy dzień lata 2015 roku w Chorwacji.

Bez histerii, poranki na Istrii są chłodniejsze niż w Dalmacji więc 15 czy nawet 13 stopni o 5.30 rano to nic szczególnego po bezchmurnej nocy. A odcinek Opatija - Rupa to już praktycznie góry więc też nie rozumiem zdziwienia :roll:
jackuc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jackuc » 24.06.2015 16:12

W Boraku lampa od kilku godzin. Właśnie wróciliśmy z plaży woda super
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 219
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone