Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ?

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lukasz22i
Cromaniak
Re: początek czerwca czy jest szansa na poprawę ?

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 11.06.2013 17:43

KarolaHr napisał(a):Słuchajcie, ja mam wieeelkie obawy co do pogody od 22 czerwca. Jakoś nie widzi mi się jechanie taki kawał i zastanie deszczu, burz i innych kwiatków...Mamy już z mężem takie plany, że w dniu wyjazdy jak prognozy będą marne to rezygnujemy i szukamy last minute...

Ja bym przełożył...sam przełożyłem. Wg. pierwszego planu byłbym już w Breli a tam klimat wiosenny ;) a nie tego szukamy. Skoro jedziemy 1500km to liczymy na 30st.C i jak najwięcej słońca, póki co próżno tego szukać w Cro w czerwcu.
Rusio18
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rusio18 » 11.06.2013 18:10

Ja byłem rok temu w Baśce od 15 do 25 czerwca i miałem upał upał i jeszcze raz upał !!
Maciej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Maciej » 11.06.2013 18:51

lukasz22i napisał(a):
Ja bym przełożył...sam przełożyłem. Wg. pierwszego planu byłbym już w Breli a tam klimat wiosenny ;) a nie tego szukamy. Skoro jedziemy 1500km to liczymy na 30st.C i jak najwięcej słońca, póki co próżno tego szukać w Cro w czerwcu.

10 dni temu to może był wiosenny, zaktualizuj swoje dane ;) teraz idealna pogoda cieplutko ale bez masakrycznych upałów. poza tym jak w sierpniu 2 dni popada to co zrobisz też przełożysz ? prosze cię ;)
Bez histerii, jechać i tyle.
kataryniarz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kataryniarz » 11.06.2013 19:45

lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 11.06.2013 20:01

Maciej napisał(a):
lukasz22i napisał(a):

10 dni temu to może był wiosenny, zaktualizuj swoje dane ;) teraz idealna pogoda cieplutko ale bez masakrycznych upałów. poza tym jak w sierpniu 2 dni popada to co zrobisz też przełożysz ? prosze cię ;)
Bez histerii, jechać i tyle.

Wiesz, jak czytam relacje pogodowe na żywo że jest w miarę ciepło (24st.C?!), że woda taka sobie jak na CRO, że wieje wiatr, że raz są chmury a raz słońce itp to bardziej mi to przypomina wiosnę niż lato. Do tej pory bywałem w CRO w lipcu/sierpniu i wrześniu, zawsze miałem przez 10-14dni patelnię, słońce i 30st.C to była norma...człowiek wygrzał się za wszystkie czasy. Oczywiście nikt nie zagwarantuje mi pięknej pogody w lipcu ale podejrzewam że gorzej jak teraz nie będzie a każda lepsza pogoda od aktualnej upewni mnie o słuszności tej decyzji ;)
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 11.06.2013 20:10

W zeszłym roku pogoda była idealna, ale zdarzyły się i takie dni :

Obrazek
zack
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zack » 12.06.2013 07:27

Ja do tej pory zawsze jeżdziłem tylko w Czerwcu (zawsze w ciągu dwóch ostatnich tygodni) i było to tak:

Czerwiec 2011, Mandre (wyspa Pag) --> +30 stopni, zero deszczu przez cały pobyt
Czerwiec 2012, Mali Losinj (wyspa Losinj) --> +30 stopni, zero deszczu przez cały pobyt
Czerwiec 2013, Povlja (wyspa Brać) --> wyjazd 15.06, wg prognoz cały czas +30 stopni, niby jednego dnia ma padać

Czego chcieć więcej? :mrgreen:
yabko
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) yabko » 12.06.2013 11:31

My jesteśmy od 1 czerwca w CRO, pierwsze dwa dni były nie za ciekawe, ale od 3 czerwca nie ma na co narzekać, do 9 byliśmy w Tucepi, w między czasie wycieczka do Dubrovnika i na Hvar, cały czas słońce z małymi przerwami ( chmurki na niebie ), teraz jesteśmy na Brać w Sutivanie, nadal słoneczko choć dziś "bura" ( silniejszy suchy wiatr ), ale głowy nie urywa :) I też jak czytam o tych przewidywaniach pogodowych i o rezygnacji to z lekkim uśmiechem..., ludzie od razu Last Minute i do Egiptu czy Tunezji i macie po problemie z pogodą i pewne 40 stopni w cieniu... Ja nawet nie sprawdzałem prognozy na czerwiec tylko się pakowałem i w drogę, piąty raz z rzędu jesteśmy w czerwcu i jeszcze nigdy nas pogoda nie zawiodła. No i tak patrze za okno i chyba już bura poszła sobie w dal na Adriatyk :)
Jacck77
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacck77 » 12.06.2013 13:33

yabko napisał(a):My jesteśmy od 1 czerwca w CRO, pierwsze dwa dni były nie za ciekawe, ale od 3 czerwca nie ma na co narzekać, do 9 byliśmy w Tucepi, w między czasie wycieczka do Dubrovnika i na Hvar, cały czas słońce z małymi przerwami ( chmurki na niebie ), teraz jesteśmy na Brać w Sutivanie, nadal słoneczko choć dziś "bura" ( silniejszy suchy wiatr ), ale głowy nie urywa :) I też jak czytam o tych przewidywaniach pogodowych i o rezygnacji to z lekkim uśmiechem..., ludzie od razu Last Minute i do Egiptu czy Tunezji i macie po problemie z pogodą i pewne 40 stopni w cieniu... Ja nawet nie sprawdzałem prognozy na czerwiec tylko się pakowałem i w drogę, piąty raz z rzędu jesteśmy w czerwcu i jeszcze nigdy nas pogoda nie zawiodła. No i tak patrze za okno i chyba już bura poszła sobie w dal na Adriatyk :)

Dokładnie tak , Twoje zdrowie :D , właśnie piję Ożujsko patrząc z wybrzeża na Brać-)
Arooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arooo » 12.06.2013 15:34

Pytanie dla tych niezdecydowanych :twisted:
Czy ci ludzie wyglądają na zmarzniętych :?:
http://www.skylinewebcams.com/en/webcam ... incel.html
Madzik68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Madzik68 » 12.06.2013 16:50

od wczorajszego popołudnia wieje tak, że klamoty po tarasie latają ;) dziś na plaży jednak kilka godzin spędziliśmy, spore fale były, nadal wieje a nasz syn od wczoraj ma mega głupawkę i ciężko Go okiełznać . Jutro rano do domu ufff :oczko_usmiech:
suprnowa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) suprnowa » 12.06.2013 18:37

U nas w Ivan Dolac jest mega gorąco.Po jednym dniu wyglądamy jak raki,fakt tylko że dziś zaczęło wiać trochę.
Ale w niczym to nie przeszkadza. Balismy się że pogoda nie dopiszę ale jak na razie tylko jednego dnia było pochmurnie.
ancia285
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ancia285 » 12.06.2013 19:37

zack napisał(a):Ja do tej pory zawsze jeżdziłem tylko w Czerwcu (zawsze w ciągu dwóch ostatnich tygodni) i było to tak:

Czerwiec 2011, Mandre (wyspa Pag) --> +30 stopni, zero deszczu przez cały pobyt
Czerwiec 2012, Mali Losinj (wyspa Losinj) --> +30 stopni, zero deszczu przez cały pobyt
Czerwiec 2013, Povlja (wyspa Brać) --> wyjazd 15.06, wg prognoz cały czas +30 stopni, niby jednego dnia ma padać

Czego chcieć więcej? :mrgreen:

Potwierdzam :) Co prawda byłam tylko w 2011 od 15.06.-03.07 i pogoda boska! Jeden dzień w nocy pokropiło przez 2 h a przez resztę pobytu usmażyliśmy się na raczki. Spaliśmy w namiotach i moja 3 letnie dziecko sypiało w samych majtkach i koszulce przykryte poszewką z kołdry.
Teraz wybieramy się od 17 czerwca i pogoda będzie super ! ;)
lillylive
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lillylive » 12.06.2013 19:47

lukasz22i napisał(a):
KarolaHr napisał(a):Słuchajcie, ja mam wieeelkie obawy co do pogody od 22 czerwca. Jakoś nie widzi mi się jechanie taki kawał i zastanie deszczu, burz i innych kwiatków...Mamy już z mężem takie plany, że w dniu wyjazdy jak prognozy będą marne to rezygnujemy i szukamy last minute...

A ja nie przekładam i za 3dni smażę się na Hvarze:-))) http://www.accuweather.com/pl/hr/hvar/1 ... her/115711
Daimer
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Daimer » 12.06.2013 20:09

Jade za tydzień trzeci raz do Chorwacji ,w tym roku pogoda troszkę słabsza ,ale dlaczego tak szybko rezygnujecie trzeba wierzyc że będzie ok .Jak tak samo podchodzicie do życia to wam współczuje.
Do zobaczenia dla tych co jadą i nie patrzą na 40 c upały bo to nie jest najważniejsze. :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pogoda i klimat

Jaka jest aktualna pogoda w Chorwacji ? - strona 14
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone