Katerina napisał(a):A ja czasem tę
sknię..za Warszawą- rajem dzieciństwa...
Niedługo kontynuacja.

Długo myślałem nad tym.Katerina napisał(a):A ja czasem tę
.png)
Bravik napisał(a):Katerina napisał(a):A ja czasem tę
Niedługo kontynuacja.
Bliskie okolice Warszawy też czekają.![]()
Kolega już pewnie po urlopie?Czekam na "desant" , bo mam wrażenie , że to będzie wisienka na przygotowanym przez Ciebie dla Psiapsiułek torcie
Pierwszy obrazek po przeczytaniu "rajem dzieciństwa", jaki pojawił mi się przed oczami, były... rury kanalizacyjne.
Dziesiątki potężnych, betonowych rur ułożonych gdzieś tam i czekających dość długo na "instalację".
Dla nas (dzieci) było to wymarzone, cudowne wręcz, miejsce zabaw. We wszystko, co tylko nam fantazja podpowiadała.
A ta granic prawie nie znała
Podobnie mam z Chorwacją. Nie tęsknię za Chorwacją. Tęsknię za... tym konkretnym połączeniem morza, skał, zieleni...
przypadkowo oflagowanym biało-czerwoną kratką.
na środku Adriatyku - jeśli ktoś chętny i ciekawy, to może zajrzeć do relacji sprzed ...4-ech

... jest dalejKaterina napisał(a):A jednak..myślę, że tęsknisz za Chorwacją![]()
Bo takie połączenie morza, skał i zieleni znajdziesz w paru innych zakątkach Europy, czy świata. Ale tam nie jeździsz - bo (...)
A to mi przypomina: "You're entering the world of pain"Katerina napisał(a):" Chcesz wejść do mojego świata? - Licz się z niedogodnościami."
.png)
Bravik napisał(a):Ta dzikość wysepki fascynuje.
Brevik napisał(a):Ale płyńmy dalej...
.png)
Katerina napisał(a):Trzy Osoby na Łódce i Pies![]()
Katerina napisał(a):Ponton nie może podpłynąć do brzegu plaży, zrzut załogantów następuje na tej niewinnie wyglądającej skałce, a potem można wejść suchą nogą na plażę, albo niechcący iść obok niej - jak ja to zrobiłam - w moich obciskających stopy crocsach do pływania.
Błąd![]()
Katerina napisał(a):Czułam się pewna i doświadczona, bo przecież już raz tu wylądowałam, a tu... nagle zaskoczenie.
Nie mogę iść po tych kamieniach otaczających baseny dla jastogów (homarów), bo - nie dość, że są ruchome, to moje stopy ślizgają się w butach - nieopatrznie zmoczonych podczas desantu.
I tu muszę podziękować Sebastianowi za pomocną dłoń![]()
![]()
, bo inaczej mogłabyś zostać bez zębów. Katerina napisał(a):Czy można mieć lepsze okoliczności do Cromaniackiego spotkania??![]()
![]()
.png)
Gdyby "niedogodności podróży*" były względnie takie same jak w przypadku Chorwacji, to raczej spędzałbym wakacje w Hạ Long Bay
Katerina napisał(a):
" Chcesz wejść do mojego świata? - Licz się z niedogodnościami."
A to mi przypomina: "You're entering the world of pain"![]()
Dobrze, że chce Ci się jeszcze relacjonować Swoje wypady, bo mało kto z nas dociera na te krańce Chorwacji.
Wróciłem do relacji z 2019, obejrzałem zdjęcia z tegorocznej i Brusnik skojarzył mi się z wysypiskiem resztek pozostałych po tworzeniu innych chorwackich wysp, ustrojonym ptasim "graffiti". Taki geologiczny miszmasz.
Bravik napisał(a):
Ta dzikość wysepki fascynuje.
Dla mnie to ona jest niewystarczająco dzika. . . i zbyt bliska , zbyt dostępna , i taka . . . na pierwszy , drugi i trzeci raz
Bravik napisał(a):
Ale płyńmy dalej...
Pełna zgoda i poparciei eksplorujmy
Czekam co było dalej. Zawsze to inny punkt widzenia
Piękne te kontrasty kolorystyczne. Szarość kamieni i zieleń wody w basenikach jastogowych.
5 lat mięło jak z bicza strzał. To już twoja sentymentalna podróż była.
Katerina napisał(a):
Trzy Osoby na Łódce i Pies![]()
Pierwsze skojarzenie jakie mi przyszło do głowy po przeczytaniu tych słów, to tytuł książki, którą czytałam jakiś czas temu "Trzech panów w łódce (nie licząc psa)"
A Sebastianowi należy się więcej, niż tylko podziękowania. Powinnaś go po tej pomocnej dłoni całować![]()
![]()
, bo inaczej mogłabyś zostać bez zębów.
Katerina napisał(a):
Czy można mieć lepsze okoliczności do Cromaniackiego spotkania??![]()
![]()
Może i można, ale po co szukać innych, skoro te są rewelacyjne.

Katerina napisał(a):Myślę, że za 6 tygodni będę miała możliwość odwdzięczyć się za pomocą jakiegoś dobrego viskiego trunku![]()
Powrót do Nasze relacje z podróży