.png)
.png)
meeg napisał(a):Witam.
Dawno mnie nie było na Forum, bo niestety nie dysponuję czasem w pracy, a teraz tylko w pracy mam stałe łącze z internetem.
Dzisiaj weszłam na Forum bo właśnie przelał sie pewien kielich goryczy i chciałam się troche odstresować - a tutaj taki temat na pierwszej stronie. Mieszkam w Lublinie gdzie o pracę jest nadal dość trudno, zarobki są najniższe w Polsce, a człowieka traktuje się przedmiotowo, a nie podmiotowo. To zapewne pozostałości mentalne jeszcze po czasach zaborów, kiedy człowiek był "mięsem armatnim" i jego wartość była tak niska, że o zwierzęta gospodarcze bardziej dbano.... Tak niestety jest i teraz, kiedy człowiek jest niczym.... U mnie w pracy jest notoryczny terror - dochodzi do tego, że wszyscy nasłuchują kto wchodzi i wręcz podskakują na dźwięk drzwi otwieranych przez szefa. U mnie nikt nie siedzi w internecie, nie gra w gierki, nie możemy rozmiawiać przez prywatne telefony - co więcej nie możemy rozmawiać pomiędzy sobą (nie mówię o plotkowaniu, tylko o normalnej rozmowie) - chyba że w sprawach służbowych. Rozmowy pomiędzy pracownikami są prowadzone po cichu, albo w tajemnicy. Chora atmosfera obozu pracy... Nasze komputery są śledzone - więc za dziszejsze wejście na forum mogę mieć problemy... Wczoraj jedna z osób została złapana właśnie za wizytę w sieci i przez cały dzień mieliśmy zebranie w sprawie dyscypliny... Mimo, iż ja nie mam jeszcze najgorzej, to psychicznie nie mogę już wytrzymać. Marzę tylko o urlopie i kolejnej wizycie w Chorwacji. Mam też nadzieję, że jeśli uda mi się połączyć w domu z siecią przez WIFI to dokończę wreszcie zeszłoroczna reklację. Pozdrawiam wszystkich!!! A jeśli są tutaj pracodawcy, dyrektorzy i szefowie to jedna prośba - proszę tylko o szacunek dla pracowników - to też ludzie i to są ludzie od których zależy sukces Waszych firm - traktujcie ich tak, jak chcielibyście być sami traktowani!
.png)
Kacper111 napisał(a):jak mi nikt się nie wpier...... w robotę, to wtedy się relaksuje
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.