Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

jak sie relaksujecie w pracy

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dallaska
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dallaska » 18.01.2007 10:36

No comments
meeg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) meeg » 18.01.2007 11:18

Witam.

Dawno mnie nie było na Forum, bo niestety nie dysponuję czasem w pracy, a teraz tylko w pracy mam stałe łącze z internetem.
Dzisiaj weszłam na Forum bo właśnie przelał sie pewien kielich goryczy i chciałam się troche odstresować - a tutaj taki temat na pierwszej stronie. Mieszkam w Lublinie gdzie o pracę jest nadal dość trudno, zarobki są najniższe w Polsce, a człowieka traktuje się przedmiotowo, a nie podmiotowo. To zapewne pozostałości mentalne jeszcze po czasach zaborów, kiedy człowiek był "mięsem armatnim" i jego wartość była tak niska, że o zwierzęta gospodarcze bardziej dbano.... Tak niestety jest i teraz, kiedy człowiek jest niczym.... U mnie w pracy jest notoryczny terror - dochodzi do tego, że wszyscy nasłuchują kto wchodzi i wręcz podskakują na dźwięk drzwi otwieranych przez szefa. U mnie nikt nie siedzi w internecie, nie gra w gierki, nie możemy rozmiawiać przez prywatne telefony - co więcej nie możemy rozmawiać pomiędzy sobą (nie mówię o plotkowaniu, tylko o normalnej rozmowie) - chyba że w sprawach służbowych. Rozmowy pomiędzy pracownikami są prowadzone po cichu, albo w tajemnicy. Chora atmosfera obozu pracy... Nasze komputery są śledzone - więc za dziszejsze wejście na forum mogę mieć problemy... Wczoraj jedna z osób została złapana właśnie za wizytę w sieci i przez cały dzień mieliśmy zebranie w sprawie dyscypliny... Mimo, iż ja nie mam jeszcze najgorzej, to psychicznie nie mogę już wytrzymać. Marzę tylko o urlopie i kolejnej wizycie w Chorwacji. Mam też nadzieję, że jeśli uda mi się połączyć w domu z siecią przez WIFI to dokończę wreszcie zeszłoroczna reklację. Pozdrawiam wszystkich!!! A jeśli są tutaj pracodawcy, dyrektorzy i szefowie to jedna prośba - proszę tylko o szacunek dla pracowników - to też ludzie i to są ludzie od których zależy sukces Waszych firm - traktujcie ich tak, jak chcielibyście być sami traktowani!
archie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) archie » 22.01.2007 21:24

meeg napisał(a):Witam.

Dawno mnie nie było na Forum, bo niestety nie dysponuję czasem w pracy, a teraz tylko w pracy mam stałe łącze z internetem.
Dzisiaj weszłam na Forum bo właśnie przelał sie pewien kielich goryczy i chciałam się troche odstresować - a tutaj taki temat na pierwszej stronie. Mieszkam w Lublinie gdzie o pracę jest nadal dość trudno, zarobki są najniższe w Polsce, a człowieka traktuje się przedmiotowo, a nie podmiotowo. To zapewne pozostałości mentalne jeszcze po czasach zaborów, kiedy człowiek był "mięsem armatnim" i jego wartość była tak niska, że o zwierzęta gospodarcze bardziej dbano.... Tak niestety jest i teraz, kiedy człowiek jest niczym.... U mnie w pracy jest notoryczny terror - dochodzi do tego, że wszyscy nasłuchują kto wchodzi i wręcz podskakują na dźwięk drzwi otwieranych przez szefa. U mnie nikt nie siedzi w internecie, nie gra w gierki, nie możemy rozmiawiać przez prywatne telefony - co więcej nie możemy rozmawiać pomiędzy sobą (nie mówię o plotkowaniu, tylko o normalnej rozmowie) - chyba że w sprawach służbowych. Rozmowy pomiędzy pracownikami są prowadzone po cichu, albo w tajemnicy. Chora atmosfera obozu pracy... Nasze komputery są śledzone - więc za dziszejsze wejście na forum mogę mieć problemy... Wczoraj jedna z osób została złapana właśnie za wizytę w sieci i przez cały dzień mieliśmy zebranie w sprawie dyscypliny... Mimo, iż ja nie mam jeszcze najgorzej, to psychicznie nie mogę już wytrzymać. Marzę tylko o urlopie i kolejnej wizycie w Chorwacji. Mam też nadzieję, że jeśli uda mi się połączyć w domu z siecią przez WIFI to dokończę wreszcie zeszłoroczna reklację. Pozdrawiam wszystkich!!! A jeśli są tutaj pracodawcy, dyrektorzy i szefowie to jedna prośba - proszę tylko o szacunek dla pracowników - to też ludzie i to są ludzie od których zależy sukces Waszych firm - traktujcie ich tak, jak chcielibyście być sami traktowani!

3maj się Meeg dasz radę
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 22.01.2007 22:48

Ja mam całkowicie odrotnie. Nikogo nad sobą, a tej zimy to nawet nie mam klientów, których powinienem obsługiwać. Rozrywam się cały czas, śledzę form, przeglądam różne strony, sprawdzam co i jak w allegro....tak mija większość dni, jeden po drugim. Prawdziwą atrakcją i rozrywką jest więc moment, w ktorym kient przychodzi i mogę się nim w pełni zająć i obsłużyć najlepiej jak umiem, aby wyszedł w pełni zadowolony. Mam więc raczej odwrtoną sytuację niż większość z Was. Rozrywką jest praca, nie kawa, internet czy rozmowa z...
slawek66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawek66 » 23.01.2007 09:27

nad soba nie mamy (ze wspolnikiem) nikogo
relaksujemy sie muzyka balkanska i czasem wodka z lodowki :D
arekwroc
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arekwroc » 23.01.2007 10:15

slawek66 napisał(a):czasem wodka z lodowki :D

Taki to pozyje :D
Kacper111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper111 » 26.07.2007 20:28

jak mi nikt się nie wpier...... w robotę, to wtedy się relaksuje
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.07.2007 20:41

Kacper111 napisał(a):jak mi nikt się nie wpier...... w robotę, to wtedy się relaksuje

W robocie jakos nie potrafie się zrelaksowac 8) Po i owszem :lol:
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.