Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jak często odgrzybiacie, ozonujecie klimatyzację w aucie?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Re: Jak często odgrzybiacie, ozonujecie klimatyzację w aucie

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.01.2013 22:26

Bocian napisał(a):
zebik napisał(a):Patrz ja też piłem singla na sylwka- to nie Ty koło mnie siedziałeś :?: :?:
Ale mnie się wkręcała - z resztą Panowie piją łyski, a reszta wódę. :D :D

Jak to mawiali, po takich panach to mój dziadek na konia wsiadał :mrgreen: :mrgreen:

Bo pił łyski tyle, że własnej roboty. :D :D
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 08.01.2013 22:27

Ale jakby wlał tego do klimy to by hulało :)
marcin_es
Croentuzjasta

Postnapisał(a) marcin_es » 09.01.2013 09:40

Dzięki za wszystkie odpowiedzi, także te zgodne z tematem wątku :)
A próbował ktoś tych odgrzybiaczy z allegro? Daje to radę? Jak się doliczy przesyłkę to już niewiele taniej od ozonowania.
Nie chodzi mi o próbowanie doustne - to już lepiej zostać przy powyższych propozycjach wysokoprocentowych:)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.01.2013 10:43

...moje zdanie..podjechałbym na stację co klimy zrobią..zrobią profeskę a nie wiadomo czym..koszt przecież niewielki a komfort i zdrówko najważniejsze.... tak robię przynajmniej ja.
darek1
zbanowany

Postnapisał(a) darek1 » 09.01.2013 11:01

Po co Lubelski. Wystarczy, że nawdychasz sie ekologicznego i nie zanieczyszczonego powietrza na Zamojszczyżnie i Lubelszczyżnie.
Rysio
Weteran

Postnapisał(a) Rysio » 09.01.2013 11:04

Pod warunkiem że ci profesjonaliści robią uczciwie, bo zdarzyło mi się trafić na takiego co skasował 160 zł. i nawet filtra nie wymienił. Teraz znajomy mechanik kupił zestaw do klimy więc mam pewność rzetelnego wykonania usługi. Dodatkowo raz do roku przed wyjazdem na urlop, po wysprzątaniu wrzucam do auta spray do odkażania.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.01.2013 11:12

..Ryszard..po tym jak w renomowanej firmie na serwisie podmienili część wartą ok 1200 złociszy (przepływka w Patrolu) na starą, nie mam zwyczaju odchodzić od auta..czy się to komuś podoba czy nie :mrgreen: . Chyba że warsztat znajomy i wtedy masz jaką taką pewność że coś takiego się nie zdarzy.
..kol. Darku ..Ty to masz lepiej ....jak tam w górze okienko uchylisz..to samo zdrowie wdychasz.. :oczko_usmiech:

...zresztą Marcin..poszukaj bo na pewno we Wrocku jest sporo kubów samochodowych z forami w necie i tam ludzie piszą gdzie warto a gdzie nie warto podjechać czy do mechanika czy jakiegoś warsztatu..to naprawdę kopalnia wiedzy samochodowej :papa:
nabuchodonozor20
Croentuzjasta

Postnapisał(a) nabuchodonozor20 » 10.01.2013 09:08

marcin_es napisał(a):Dzięki za wszystkie odpowiedzi, także te zgodne z tematem wątku :)
A próbował ktoś tych odgrzybiaczy z allegro? Daje to radę? Jak się doliczy przesyłkę to już niewiele taniej od ozonowania.
Nie chodzi mi o próbowanie doustne - to już lepiej zostać przy powyższych propozycjach wysokoprocentowych:)

Te odgrzybiacze z allegro potraktuj jako wspomagacz standardowego ozonowania klimatyzacji. Ja kupuje sobie takie i robie taki serwis co 2 miesiące latem, ale wynika to z 2 powodów:
- mam duże przeloty samochodem
- mam bardzo czułą żonę na grzybki - jak jest z klimą coś nie tak zaraz ją głowa boli itd
Ja uzywam CarPlan Kleen Air tak to się nazywa około 15,00zł to kosztuje. ustawiasz to za tylnym fotelem kierowcy włączasz klimę obieg zamknięty uruchamiasz ten sprawy wychodzisz z autka zamykasz drzwi i zostawiasz na 15 min i czysto pachnąco i ładnie w autku :)
nabuchodonozor20
Croentuzjasta

Postnapisał(a) nabuchodonozor20 » 10.01.2013 09:11

Kiedyś dostałem takie coś robione przez firmę WURTH - to była rewelacja ale to kosztuje nawet na allegro koło 100zł więc bez sensu to kupować - dostać TAK kupować nie :)
darek1
zbanowany

Postnapisał(a) darek1 » 10.01.2013 12:03

Kolego Lubelski powyżej 6000 m nie otworzę bo usnę z braku tlenu :D
Bea.ta
Legenda

Postnapisał(a) Bea.ta » 10.01.2013 12:10

darek1 napisał(a):Kolego Lubelski powyżej 6000 m nie otworzę bo usnę z braku tlenu :D

jak się leci na takie wysokości to się ma maskę tlenową na pysku ... :)
a jakbyś se okienko otworzył to ... byś się zdziwił :)

ale Ty tu kity pociskasz .... masakra :roll:
nie wszyscy mają pojęcie o lataniu tylko po obejrzeniu Top Gun :)
darek1
zbanowany

Postnapisał(a) darek1 » 10.01.2013 12:16

Skąd koleżanka ma takie wiadomości. Pysk to ma krowa albo koń ale nie człowiek. Odoszę wrazenie, że uczy laik rzemieślnika. Co by się stało to ja wiem. Życie zjadłem na lataniu. Tak, że proszę ferować wyroki bardzo ostrożnie.

Proszę czytać mój post do Lubelskiego ze zrozumieniem. :twisted:
Bea.ta
Legenda

Postnapisał(a) Bea.ta » 10.01.2013 12:23

darek1 napisał(a):Skąd koleżanka ma takie wiadomości. Pysk to ma krowa albo koń ale nie człowiek. Odoszę wrazenie, że uczy laik rzemieślnika. Co by się stało to ja wiem. Życie zjadłem na lataniu. Tak, że proszę ferować wyroki bardzo ostrożnie.

Proszę czytać mój post do Lubelskiego ze zrozumieniem. :twisted:

pół życia spędziłam na lotnisku i tam nam mówili maska na pysk :) - stąd te wiadomości :)
i jakoś nikomu to nie przeszkadzało :)
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 10.01.2013 12:27

Bo to najbardziej w hangarach naprawczych razi...
Bea.ta
Legenda

Postnapisał(a) Bea.ta » 10.01.2013 15:30

Bocian napisał(a):Bo to najbardziej w hangarach naprawczych razi...

jako wbrew pozorom nie laik a na dodatek nie mając zamiarów uczyć nikogo niczego ;)
informuję jedynie ... że samoloty wojskowe i inne szybkie mają tylko owiewki :) i nie mają możliwości otwarcia czegokolwiek w przypadku chęci przewietrzenia :)
no chyba, ze raz a dobrze, ale wtedy każdy sobie ląduje osobno :)
Ostatnio edytowano 10.01.2013 20:49 przez Bea.ta, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Jak często odgrzybiacie, ozonujecie klimatyzację w aucie? - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone