Ponieważ "został rzucony pomysł " wyjazdu do CRO na majowy wekend co by przyspieszyć wiosnę to mam kilka pytań do znawców Istrii - które miasteczko polecacie na miejscówkę na majowy wekend, ewnetulanie walcie od razu kwaterami (nie krępujcie się
W CRO byłem kilka razy ale Istrii kompletnie nie znam.
Założenia okolicy:
1. Nad morzem.
2.Pewna pogoda (HAHA...!!!) tzn czy zachdnia część nie ejst bardziej "deszczowa" niż wschodnia....... tak tylko pytam ....
3.Ponieważ nie ukrywam że głównie jadę potrenować na rowerze w sensowniejszych warunkach pogodowych to musi być no powiedzmy przynajmniej pagorkowato ( bo z tego co patrzę na mapach to ogromnych gór/podjazdów ) to tam nie ma...Czyli musie byc jakaś sieć ciekawych dróg w promieniu powiedzmy 50km i jeszcze najlepeij mało ruchliwych no i z wypasionym asfaltem (ale ten asfalt to już pewno będę mial cenie kwatery
4. Miasteczko spokojne , ciche, ale bez przesady zeby zas nie było gdzie na spacery łazić
5. Coś w okolicy do zwiedzana.
6. Porec?Rovinj (nie za duże???), coś koło Labin(widzę tam już jakieś górki nawet
Więcej życzeń nie mam, piszcie konkrety.
No mogę tez jechac na Krk który dobrze znam (np. Krk lub Baska) - spoko dla mnie na rower ale czy reszta będzi emiała gdzie połazić ...szlaki , zwiedznie itp. ....trudno powiedzieć.
ps. o oplaże nei pytam bo nie wiem czy się bedzie dało wleźć do wody.

.png)
.png)
.png)
.png)