.png)
piekara114 napisał(a):Tylko to Klek, mało kto wybiera taką miejscówkę na wakacje. No i rachunek sprzed 8 miesięcy, a to tez dużo zmienia... Wartościowy post to ten Wioli, która pisze o zmianie cen w ciągu kilku tygodni o 30-50%, a to nie był sezon...
SebastianM napisał(a):piekara114 napisał(a):Tylko to Klek, mało kto wybiera taką miejscówkę na wakacje. No i rachunek sprzed 8 miesięcy, a to tez dużo zmienia... Wartościowy post to ten Wioli, która pisze o zmianie cen w ciągu kilku tygodni o 30-50%, a to nie był sezon...
Dlatego ja zawsze wybieram małe miejscowości , wsie generalnie, z dala od dużych kurortów. Po pierwsze nie przepadam za tłumami (miałem to całe dzieciństwo i lata młodzieńcze nad polskim morzem w Gdańsku) po drugie można tam za przyzwoite pieniądze znaleźć apartament i restaurację, pogoda i morze jest takie samo w Klek jak i w Makarskiej. W tym roku także "dziura a jakże i nie spodziewam się rachunków powyżej 100 € za obiad dla 4 osób. Jest wielce prawdopodobne, że w czerwcu będę kilka dni w Chorwacji i sprawdzę na własnej skórze.
.png)
piekara114 napisał(a):W mojej opinii (po 14 pobytach w Cro) oceniam, że Pag jest dość tani w porównaniu do reszty wybrzeża.
.png)
marecky81 napisał(a):Tu bym polemizował, Byliśmy w małej dziurze na Korculi koło Vela Luki i lokalna konoba była bardzo droga. To samo na zadoopiu na Hvarze niedaleko Milny, właściciel apartamentu miał też knajpkę i w 2015 burger z frytkami i dodatkami kosztował tam 140 kun. Z kolei miło mnie zaskoczyły ceny w Novalji na Pagu, która jest sporym kurortem ja na tamte strony. No może dlatego, że to był pierwszy rok pandemii i wiele restauracji obniżyło mocno ceny, aby przyciągnąć klientów.

.png)
marecky81 napisał(a):Zdjęć menu nie robię, szacun za inicjatywę, ale pamiętam, że bardzo tania była konoba Mid, też przy nadmorskim deptaku. No i jedzenie mieli bardzo dobre.
.png)
.png)
empire13 napisał(a):https://biznes.wprost.pl/finanse-i-inwestycje/11177773/chorwacja-po-trzech-miesiacach-z-euro-ceny-25-proc-produktow-spadly.html
.png)
SebastianM napisał(a):empire13 napisał(a):https://biznes.wprost.pl/finanse-i-inwestycje/11177773/chorwacja-po-trzech-miesiacach-z-euro-ceny-25-proc-produktow-spadly.html
Na portalach już się rozpoczęło straszenie 30%, 50% wszystko w górę . Nagonka na biura podróży i zostanie w Polsce rozpoczęła się.
https://wydarzenia.interia.pl/zagranica/news-polacy-zrezygnuja-z-wakacji-w-chorwacji-nawet-o-40-procent-d,nId,6713246?fbclid=IwAR24LU2ni5qAGcZEtTU7gQktqlaRpL2tSHE9A0DBe97HAYz2HUwC58en1OE
.png)
.png)
tbrek napisał(a):8 lat jeździmy do tych samych gospodarzy, sympatyczna mieścinka, 1 linia brzegowa, sypialnia, korytarz, łazienka, pokój dzienny z aneksem + taras z pięknym widokiem na zatokę. Rok rocznie 55 eur/apt na 2tyg., tylko 1szy raz pytałem się ile zapłacę - przed rezerwacją, kolejne lata tylko rezerwowałem bez pytania o cenę, ostatniego roku usłyszałem że tą cenę mam już ostatni raz i w przyszłym roku będzie podwyżka, pokiwałem głową że to zrozumiałe i jak co roku zabookowałem też kolejny rok w tym samym terminie. Spodziewałem się tego patrząc na skoki cen jakie wszędzie były. Jak co roku zawsze w święta dodatkowo potwierdzałem pobyt przy okazji życzeń wielkanocnych, otrzymałem info że cena z 55 idzie na 68 eur, ucieszyłem się bo liczyłem że min 80 będzie, szczególnie że znajomi poprosili o zablokowanie terminu przed naszym przyjazdem i dostali cenę 85... Chyba warto być stałym i bezproblemowym klientem
.png)
Za ile osób taka cena? i w jakim okresie?tbrek napisał(a): otrzymałem info że cena z 55 idzie na 68 eur, ucieszyłem się bo liczyłem że min 80 będzie, szczególnie że znajomi poprosili o zablokowanie terminu przed naszym przyjazdem i dostali cenę 85... Chyba warto być stałym i bezproblemowym klientem
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne