napisał(a) blatko » 01.09.2021 15:25
Odnośnie kwestii śmieciowej - jeszcze mnie nie po...ło, żeby śmieci z wakacji targać z powrotem.
Odnośnie TEMATU WĄTKU - koszt urlopu w Chorwacji:
- ostatnie siedem dni sierpnia '21 = łącznie 3500 zł za 4 osoby (3+1)
Szczegóły:
Podróż: Warszawa - Istria - Warszawa = 2450 km, Pb95 (śr. spalanie z całej trasy 6,2l/100km), 860 zł + winietki CZ/AT/SLO, 240 zł = 1100 zł
Noclegi: Namiot typu bungalow na campingu typu moloch = 2200 zł (łącznie z podatkiem klimatycznym).
Jedzenia oraz zużytych środków czystości przywiezionych z PL nie doliczam do kosztów wakacji, ponieważ to samo zużylibyśmy w domu.
Piwa (lekko droższe), wina (dużo tańsze), pizza/burger/świnia z frytkami w knajpach (lekko droższe) też nie wliczam, bo i w PL lubimy sobie zjeść coś na mieście lub zamówić z dowozem.
Zakładam, że spożywka kupiona w Lidlu w Porec jest o 30 % droższa od tej z Lidla w PL, więc doliczę tą nadwyżkę do kosztu wakacji - 200 zł (zakładam, że w PL wydałbym 700 zł za to samo co w CRO kosztowało mnie 900 zł).
Nie wliczam sup-a/masek/rurek/płetw/mat do leżenia na betonowych istryjskich "plażach" itp. kupionych w zeszłych latach.
Podsumowanie: podróż 1100 zł + noclegi 2200 zł + 200 zł za "przepłaconą" spożywkę = 3500 zł
PS. Nie doliczyłem kremu z filtrem (nie zużyłbym go siedząc w tym czasie w PL).