napisał(a) typ » 12.02.2009 20:09
Jeśli chodzi o "śledztwo", to na podstawie zapisu kamery filmowej mogę na 95% potwierdzić, że to coś pomarańczowego to reklamówka.
Ale jest też coś ciekawego co znalazłem na zdjęciach. Niestety niczego to nie przesądza, choć fajnie że to znalazłem. Teraz żałuje, że mam starego eosa z 6mln pikseli. Gdyby to było 12mln można byłoby lepiej powiększyć...
Poniższe zdjęcia zostały zrobione w odstępie kilkudziesięciu sekund. Na jednym z nich widać "kogoś" biegnącego w stronę namiotu. W tym miejscu gdzie go złapał obiektyw leżą rzeczy Maika, więc może też być tak, że biegnie po swoje rzeczy. Na drugim zdjęciu... z jednej strony mam "zwidy" i widzę kogoś w lewym górnym rogu (człowiek z czymś na plecach, może z przewieszoną kurtką, a może tylko kamień), ale z drugiej strony nie jestem pewny czy w cieniu namiotu nie widać granatowego koloru......
Więcej zdjęć, które można tak "przesadnie" zbliżyć nie mam. Powiększyłem to które wskazywał Kamil i drugie zrobione nieco wcześniej...
To samo bardziej powiększone, lecz mniej ostre:
Tym samym kończę wątek Maika tak jak go zacząłem, czyli że nie ma niczego pewnego, są tylko przypuszczenia.