Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Goran Bregović - koncert w Bielsku-Białej 22.05.2009

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty
Goran Bregović - koncert w Bielsku-Białej 22.05.2009

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.04.2009 17:49

Witam!

Jak podają oficjalne źródła - między innymi miesięcznik "Pełna Kultura" oraz portal www.bielsko.biala.pl - w dniu 22.05.2009 na inauguracji "Dni Bielska-Białej" ma zagrać Goran Bregović z zespołem.

Godzina 20:00 na Placu Ratuszowym. Wstęp wolny.
Pozdrawiam.
:papa:
cerlicht
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerlicht » 30.04.2009 17:58

Witam. Jak na placu to lornetka się przyda :lol:
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 30.04.2009 17:58

No to do zobaczenia! :D :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.04.2009 18:07

shtriga napisał(a):No to do zobaczenia! :D :papa:

O tak, tak... i to do zobaczenia jeszcze przed. Mam nadzieję że mnie nie udusisz jak się zjawię :( Wiesz za co...

Zaśmiecam wątek... ale możesz mi podać maila albo napisać coś na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl - pogubiłem wszelkie kontakty i adresy.
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 30.04.2009 18:12

Eeeee nie, nie uduszę :lol: :lol: :lol: Miło będzie się spotkać. Zaraz się odezwę na maila.

Mam nadzieję, że ściagniemy na Plac całe towarzystwo cromaniackie z Bielska, Żywca, Cieszyna, Oświęcimia i okolic dalszych i bliższych też :lol: :lol: :lol: (To tak żeby było trochę w temacie - poza prywatą :D ).
Pozdrawiam!
Adam.B
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam.B » 30.04.2009 18:17

Interseal napisał(a):Witam!

Jak podają oficjalne źródła - między innymi miesięcznik "Pełna Kultura" oraz portal www.bielsko.biala.pl - w dniu 22.05.2009 na inauguracji "Dni Bielska-Białej" ma zagrać Goran Bregović z zespołem.

Godzina 20:00 na Placu Ratuszowym. Wstęp wolny.
Pozdrawiam.

znowu myślałem że Goran Karan !:((
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 30.04.2009 19:02

shtriga napisał(a):.... ściagniemy na Plac całe towarzystwo cromaniackie z Bielska, Żywca, Cieszyna, Oświęcimia i okolic dalszych ...

No to okolica "dalsza", czyli Kraków też już plany czyni, coby się zameldować!!!
Dzięki wielkie z info. Gorana uwielbiamy, więc jeśli się uda, to obowiązkowo się stawimy, wysłuchamy i poszalejemy... :D
A wiecie jaki repertuar się szykuje?
Czy to będzie osobny koncert Bregovica, czy też zagra tylko kilka utworów w ramach Dni Bielska-Białej, a potem będą jakieś rodzime kocopoły... :(
Mam nadzieję, że to będzie solidny koncercik!
pozdrav

PS
A czy łatwo trafić na ten Plac wjeżdżając od strony Krakowa? Bo zupełnie nie znam Bielska... :oops:

PS2
Na portalu www.bielsko.biala.pl nie udało mi się znaleźć wzmianki o Goranie... :( :roll:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.04.2009 19:35

Informacja na stronie miasta:
http://www.bielsko.biala.pl/index.php?m ... zi&id=2404
nie jest zbyt obfita.

trochę więcej jest tutaj ale jak na złość nie chodzi teraz:
http://web2.um.bielsko.pl/pk/Wydarzenia.jsp

Ul. Krakowska w Bielsku stromo schodzi w dół i krzyżuję się "światłami" z dwujezdniową drogą "Żywiecką" - tam trzeba skręcić w lewo a następnie od razu w prawo na kolejnych światłach w ul. Stojałowskiego. Na kolejnych światłach w lewo i po kilkudziesięciu metrach po prawej widać parkingi pod ratuszem i wzdłuż ulicy... tyle że w tym dniu może być zmiana w organizacji ruchu.
Pozdrawiam
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 30.04.2009 20:50

Mariusz - fajnie,że się "odrodziłeś" :D na forum :D :D
Do Nędzy się wybierasz ? (Sorry za OT :D )
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 30.04.2009 21:07

wojan napisał(a):Mariusz - fajnie,że się "odrodziłeś" :D na forum :D :D
Do Nędzy się wybierasz ? (Sorry za OT :D )

Witam! Witam!

Dowiedziałem się o zlocie dopiero dziś od Shtrigi. Na dzień dzisiejszy nie. Zaskoczył mnie termin, że to już tuż tuż. :)
Ale blisko jest... hmmm... Kusisz! :D
Pozdrawiam!
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 01.05.2009 19:26

Vidimo se u Bielsku :D
Tadeusz57
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tadeusz57 » 02.05.2009 14:46

http://www.najnovijitracevi.com/najnovi ... 3/04/2009/
Może rodowici Chorwaci coś więcej napiszą na ten temat.

:?:
J@dranka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) J@dranka » 02.05.2009 16:31

shtriga napisał(a): Mam nadzieję, że ściagniemy na Plac całe towarzystwo cromaniackie z Bielska, Żywca, Cieszyna, Oświęcimia i okolic dalszych i bliższych też :lol: :lol: :lol:

Żywiec rusza na 100% i już odlicza dni to tego wydarzenia !!!:D
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 21.05.2009 07:22

Wyciągam temat do góry, bo to już jutro, a z tej i owej strony przychodzą do Bielska pytania z forum o miejsce, godzinę i takie tam :lol: :lol: :lol:

Na pewno się odnajdziemy!!! Do zobaczenia!!! :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.05.2009 17:33

... a w Bielsku burza...
mnie niestety nie będzie, więc z ciekawością będę czekał na relacje.
Pozdrawiam!
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.