Re: Gdzie spać w drodze do HR i z powrotem; polecamy i odrad
napisał(a) barti75 » 18.05.2015 07:27
Lednice napisał(a):barti75 napisał(a):madi-ad napisał(a):Ja rezerwowałem 2 miesiące temu mailowo i ne było problemu od razu dostałem zwrotkę z potwierdzeniem rezerwacji tak jak zawsze tylko telefon w dniu przyjazdu, może spróbuj ponownie przez formularz na ich stronie

Dzięki Lednice robiłem to z tej strony którą podałeś, raz jeszcze dziś próbowałem rezerwować i formularz nie puszcza dalej i jest inaczej niż w przypadku blokowania środków na karcie np. przy wypożyczeniu auta na lotnisku bo w Oekotelu poza nr karty, imieniem i nazwiskiem z karty, oraz datą jej ważności co w zupełności wystarcza do tego aby hotel skontaktował się z Visą czy MasterCard w celu potwierdzenia autentyczności danych z karty i zablokował środki ) chcą dodatkowe 3 cyfry które są na odwrocie karty

( a te podaje w przypadku zakupów internetowych i ściągnięcia środków z karty a nie blokady) rozumiem żeby suma jaka wyskakuje na formularzu za 2 pokoje tytułem rezerwacji była np 20-30euro to ok niech mi to ściągną z karty jak nie przyjadę, a jak przyjadę to dopłacam różnice , ale jak wół mi wyskakuje płatność 100euro za (4 osoby i 2 pokoje) więc nie jest to według mnie blokada środków na karcie a zapłata za noclegi z góry

,dlatego mam opory by podczas rezerwacji podać te 3 cyfry z odwrotu karty, bo zamiast blokady może się okazać że pokoje są opłacone, rozumiem że jak wprowadzili coś takiego to można u nich już płacić kartą

Napisz do nich

Napisałem oto odpowiedź wrzucę ją może się przydać następnym co będą chcieli rezerwować
"Dear Mr. ................
We would like to inform you that we have rooms available for the requested period.
We can offer for you (4 adults ) 2 double rooms = € 100,- incl. breakfast.
You have two possibilities to book your room:
1.) Book your requested rooms now and pay by credit card:
For a fix reservation, we kindly ask you to fill in our reservation form on our homepage at
http://www.oekotel.com. Online payments can be done by payment with credit card (MasterCard, Visa). Easy and quick check-in upon arrival is possible until 9 p.m.!
To jest właśnie ten nowy formularz niby rezerwacji z ich strony tak jak myślałem nie jest to zaliczka czy blokowanie środków a opłata za pokoje z góry
od razu, dlatego formularz nie puszcza dalej jak się nie poda 3 ostatnich cyfr z rewersu karty kredytowej
, kiedyś mi sie zdarzyło tak zapłacić z góry za pobyt i pomimo odwołania przyjazdu z chyba z 30 dniowym wyprzedzeniem czekałem kolejne prawie 30 dni na zwrot kasy na kartę 2.) Reserve now and pay upon arrival:
We kindly ask you to confirm this email and pay upon arrival. We accept cash (no credit cards!!!). Your reservation will be held until 4 p.m. on the day of arrival. Later arrivals have to be confirmed in calling our reception on the day of arrival, otherwise automatic cancellation!
Awaiting your reservation, we remain with best regards
I to jest wariant który funkcjonował od lat dobrze że go zostawili tylko utrudnili dostęp do rezerwacji z większym naciskiem na opłatę z góry
, fajnie że tego choć nie zmienili i nadal jest trzymanie rezerwacji do 16:00 i jej automatyczne anulowanie po 16:00 w przypadku braku telefonu o której się przyjedzie, szkoda tylko żeby się do niego dostać trzeba korzystać z formularza dla grup czy zniżek dla dzieci, czyli 95% rezerwujących trochę się zdziwi część zapłaci od razu inni będą się zastanawiać. Więc podkreślę aby zarezerwować pokój/pokoje i nie płacić od razu tak jak to było dotychczas tylko na trzymanie rezerwacji i jej telefoniczne potwierdzenie z trasy do 16:00 trzeba skorzystać z formularza dostępnego tu http://www.oekotel.com/en/locations/gra%20...%20y-kalsdorf niezależnie czy się rezerwuje 1 pokój czy 4 oczywiście na miejscu nadal tylko płatność gotówką Vanja Gajst
OEKOTEL Kalsdorf/Graz
Forsterstr. 70
8401 Kalsdorf
Tel.: +43 3135/57600
Fax: +43 3135/56222
http://www.oekotel.comadres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl