Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

GDZIE, KTO i CO TO JEST- czyli fotozagadka

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 30.08.2012 22:43

romuald22 napisał(a):Największe wrażenie robi dziura basenu do skoków - 5 metrów.

Doskonale Cię rozumiem.

W Dolinie Popradu takich miejsc jest sporo. Ech - szkoda mówić. Ilekroć przejeżdżam przez Żegiestów, to trochę serce się kraje... :(
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 30.08.2012 22:55

Dobrze? Strzelałem. Fuks. Skojarzyłem Twoje miejsce zamieszkania z "kurortem", o którym niedawno czytałem :). Intrygujące miejsce, lubię takie (co nie znaczy, ze mi się podobają). Prawie jak zrujnowane państwowe hotele w Chorwacji...

Co to za miejsce i gdzie?

Obrazek
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 30.08.2012 23:07

Przy stadionie? :wink:
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 30.08.2012 23:08

PETERENZO napisał(a):
romuald22 napisał(a):Największe wrażenie robi dziura basenu do skoków - 5 metrów.

Doskonale Cię rozumiem.

Byłem tam dzisiaj na rowerze. Prócz zgliszczy zobaczyłem tam robiącą sobie zdjęcia Młodą Parę w pełnym rynsztunku :D . Wewnątrz i na zewnątrz. Wiekowo na sentyment żywiących do tych miejsc (jak ja) nie wyglądali.
Oryginalność to podstawa :wink: .
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 31.08.2012 06:06

romuald22 napisał(a):Oryginalność to podstawa :wink: .

Żadna orginalność. Stary i oklepany już trend wykorzystywania jako plener ruin zamków, pałaców czy obiektów industrialnych. Młode pary już dawno nie fotografują się w parkach.
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 31.08.2012 06:20

marze_na napisał(a):Młode pary już dawno nie fotografują się w parkach.

E tam. Przy takiej pogodzie to ciężko o czysty kadr, w którym jakaś młoda para by nie wlazła przed obiektyw.
To już nudne się zrobiło, bo w czasie ostatniego spaceru szwendali mi się na moście, na nabrzeżu Wisły, zatrzymywali samochody na Wisłostradzie, łazili po Parku Traugutta, po Łazienkach ...
Zwłaszcza w Łazienkach tego pełno :D

Inna sprawa, że w takich industrialnych miejscach to ciężko o sztafaż ludzki i nikt nie przeszkadza, ani w kadr nie wchodzi, więc może stąd ta popularność takich miejsc?

PS Swoją drogą, kiedyś, w Płocku, widziałem dziewuchę włażącą w ślubnej sukni do Wisły.
Dla jednej, niedawno, taka oryginalność skończyła się tragicznie :(

Melbourne ?
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 31.08.2012 07:14

Przyznaję, że Młode Pary można teraz spotkać wszędzie. Miejsca dotychczas uważane za totalny slums aktualnie stały się doskonałym plenerem. Tak moje osiedle jak i sąsiedni Nikiszowiec jest regularnie oblegany przez takie pary - nie tylko w weekendy :wink:
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 31.08.2012 08:26

Nie. Ani stadion, ani Melbourne.

W Europie.
fiedler
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) fiedler » 31.08.2012 08:51

Miasteczko Sztuki i Nauki, Walencja
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 31.08.2012 09:07

PETERENZO napisał(a):Miejsca dotychczas uważane za totalny slums aktualnie stały się doskonałym plenerem. Tak moje osiedle jak i sąsiedni Nikiszowiec jest regularnie oblegany przez takie pary -

to dzięki staraniom takich ludzi [*] "stare" staje się piękne :)
http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... ciela.html
PETERENZO
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PETERENZO » 31.08.2012 09:54

bonar napisał(a):
PETERENZO napisał(a):Miejsca dotychczas uważane za totalny slums aktualnie stały się doskonałym plenerem. Tak moje osiedle jak i sąsiedni Nikiszowiec jest regularnie oblegany przez takie pary -

to dzięki staraniom takich ludzi [*] "stare" staje się piękne :)
http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... ciela.html

Przyznaję - Krystynę Bochenek znałem osobiście - "dusza człowiek", większość swojego życia poświęciła innym. Brakuje jej na Śląsku :(
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 31.08.2012 10:47

PETERENZO napisał(a):Tak moje osiedle jak i sąsiedni Nikiszowiec

Gdzieś tu jest relacja z Nikiszowca - czasami wystarczy chcieć i nie marudzić, a wszystko nabiera nowego blasku :)

Wygrzebałem taki plener.
A fotograf wymyślił sobie (fotograf, albo młodzi :)), że fajnie będzie jak będą takie coś robili :)

Mz to "Miasteczko Sztuki i Nauki, Walencja" się zgadza. Fiedler chyba może dawać dalej?
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 31.08.2012 11:04

weldon napisał(a):Wygrzebałem taki plener.
A fotograf wymyślił sobie (fotograf, albo młodzi :)), że fajnie będzie jak będą takie coś robili :)

Takiego to nie widziałam :roll: , a widziałam wiele, bo plenery ślubne to swego czasu był taki mój konik :lol: .
Bardzo podobały mi się np. scenerie torów kolejowych i dworców, ale ta ulica - zdecydowanie nie mój kilmat.
Ciekawe czy to pomysł młodych? My mieliśmy lepszy :mrgreen: .
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 31.08.2012 11:24

marze_na napisał(a): My mieliśmy lepszy :mrgreen: .

W ... się poprzewracało ;)

Za moich czasów, wystarczała zasłonka w studio i wszyscy byli szczęśliwi :mrgreen:

No, ale nie da się okryć, że tu panna młoda się nieźle prezentuje ;)

Nie jest źle ...

:D
Krzychooo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzychooo » 31.08.2012 11:50

Tak jest, to Miasto Sztuki i Nauki w Walencji. Fiedler, Twoja kolej!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

GDZIE, KTO i CO TO JEST- czyli fotozagadka - strona 643
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone