Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

GDZIE, KTO i CO TO JEST- czyli fotozagadka

Rozmowy na tematy fotograficzne. Porady odnośnie techniki fotografowania, wyboru sprzętu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mmar
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mmar » 13.02.2013 23:08

Bułgaria , Burgas?
SgwdYrEira
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SgwdYrEira » 13.02.2013 23:13

W Burgas.
Edit: za późno ... :(
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 13.02.2013 23:44

Taka mała sugestia dla nowych, chcących się pobawić. :wink:
Ukrywajcie lub wymazujcie ze zdjęcia to, co natychmiast naprowadza na miejsce wykonania. :wink:
Nie chodzi już o to, że na pirata nie ma mocnych, ale... w takich przypadkach, gdy podajecie ewidentne skierowanie na samym zdjęciu- za chwilę jest po zabawie...
Specjalnie wspomniałem o tym w naszym regulaminie (str. 1 wątku).
Pozdr.
mmar
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) mmar » 13.02.2013 23:59

Oczywiście masz rację , aczkolwiek dzięki takim podpowiedzą czasami można wyprzedzić nawet Pirata :D ( Puszkin cyrylicą był dużym ułatwieniem), natomiast małe podpowiedzi typu Soproni na parasolach wyłapują tacy specjaliści jak Ty lub Pirat, innych mają naprowadzić na kierunek poszukiwań. Ja oczywiście postaram się unikać takich wpadek jak z J.Joycem.
Pozdr.
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 14.02.2013 00:20

To kto daje dalej?
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 14.02.2013 07:22

Oczywiście to Burgas. :) Niepotrzebnie zastanawiałem się czy nie będzie za trudne.. :P
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 14.02.2013 07:55

To ja może teraz tak od innej strony. Mam zdjęcie, mniej więcej wiem gdzie było ono zrobione, ale nie wiem dokładnie (a chciałbym wiedzieć ;)). Zobaczymy czy uda się odgadnąć. Oto ono:

Obrazek
SgwdYrEira
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SgwdYrEira » 14.02.2013 08:08

Fatamorgana napisał(a):Taka mała sugestia dla nowych, chcących się pobawić. :wink:
Ukrywajcie lub wymazujcie ze zdjęcia to, co natychmiast naprowadza na miejsce wykonania. :wink:
Nie chodzi już o to, że na pirata nie ma mocnych, ale... w takich przypadkach, gdy podajecie ewidentne skierowanie na samym zdjęciu- za chwilę jest po zabawie...
Specjalnie wspomniałem o tym w naszym regulaminie (str. 1 wątku).
Pozdr.

Właśnie, warto poukrywać pewne rzeczy :) aczkolwiek parasol Soproni był niewyraźny ale jeśli się pod takim przesiadywało to się nie zapomina :)
Eee tam nie ma na mnie mocnych - są i to wielu - czasami mi się udaje
Pozdav

Pytanie do zagadki: czy to w Polsce?
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 14.02.2013 08:21

Fatamorgana napisał(a):Taka mała sugestia dla nowych, chcących się pobawić. :wink:

Szczerze przyznam, że nawet nie pomyślałem, żeby usunąć nazwisko osobnika.. ;) Wręcz zastanawiałem się, czy nie dodać drugiego zdjęcia poglądowego parku, w którym on stoi. ;) Przy kolejnych zagadkach nie będę się już zastanawiał czy nie będą zbyt trudne, bo zapewne nie będą. ;)

SgwdYrEira napisał(a):Pytanie do zagadki: czy to w Polsce?

Tak. Mógłbym podać rejon, ale dla zabawy na razie niech będzie wiadomo tylko, że w Polsce. :)
SgwdYrEira
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) SgwdYrEira » 14.02.2013 09:51

Spróbujmy jednak ustalić region, bo szukanie kupy kamieni w lesie/parku trochę jest męczące.
Wielkopolska?
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 14.02.2013 09:57

Dokładnie nie potrafię określić. To było tak, że jechaliśmy z Kielc do Poznania. Po drodze ktoś wymyślił, żeby sobie coś pooglądać i zatrzymaliśmy się w kilku miejscach. W jednym z nich zrobiliśmy to zdjęcie - gdzieś na odcinku Kielce - Kalisz, ale co, jak i gdzie to nie wiem (wracaliśmy z targów ;)).

Jeśli kamloty w lesie okażą się zbyt trudne to dawajcie następne. ;)
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 14.02.2013 10:01

To może jeszcze jedno zdjęcie tego miejsca.. :)

Obrazek
DCK
Mistrz Ekstraklasy

Nieprzeczytany postnapisał(a) DCK » 14.02.2013 10:07

Ruiny pieca w Bobrzy?
razpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) razpol » 14.02.2013 10:10

Patrząc na zdjęcia w internecie myślę, że to nie to - na pewno ruiny nie były aż takie duże..
DCK
Mistrz Ekstraklasy

Nieprzeczytany postnapisał(a) DCK » 14.02.2013 10:22

razpol napisał(a):Patrząc na zdjęcia w internecie myślę, że to nie to - na pewno ruiny nie były aż takie duże..

to było bliżej Kielc czy Kalisza?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do FotoCroClub - dyskusja

GDZIE, KTO i CO TO JEST- czyli fotozagadka - strona 964
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone