napisał(a) z_byszek » 18.08.2014 20:47
Wydaje mi się, iż nikt do tej pory nie pisał o nowym punkcie , gdzie można kupić winiety po stronie polskiej na autostradzie A1 jadąc w kierunku Ostrawy. Jest to kantor zlokalizowany na nowej stacji BP, na tyle co otwartym MOP Mszana. Jest to w chwili obecnej ostatnia stacja benzynowa przed granicą. Jest to kantor czeski usytuowany w budynku stacji benzynowej w rejonie toalet. Można tam kupić winiety na Czechy, Austrię i Słowację w cenach nominalnych. Płaci się w koronach, złotówkach lub w euro. Ceny w każdej z tych walut są wywieszone w okienku. Niestety nie ma możliwości placenia kartą. Tak przynajmniej było 28 lipca gdy kupowałem tam winietę czeską, miesięczną , która kosztowała 440 koron a więc jest to cena nominalna. Kantor jest obsługiwany przez dwie kobiety: Polkę i Czeszkę. Niezbyt im to sprawnie idzie, ale to początek funkcjonowania tego kantoru.
Nie zwróciłem tylko uwagi w jakich godzinach ten kantor jest otwarty bo nie wydaje mi się aby funkcjonował całą dobę, ale mogę się mylić.