.
.
.
.
No chyba że terminal nie działa
.
.
.
.
.
Albo akurat nie mają takiej winiety jaką potrzebujesz
Nie straszę
.png)
.png)
Koenig napisał(a):W Antosovicach bez problemu zapłacisz kartą.
.
.
.
.
No chyba że terminal nie działa
.
.
.
.
.
Albo akurat nie mają takiej winiety jaką potrzebujesz
Nie straszęNigdy tam nie miałem problemów, ale wiem, że niektórzy mieli. Dobrze mieć jakieś wyjście awaryjne. W ubiegłym roku w tym temacie były podane inne stacje na których awaryjnie można kupić winiety.
.png)
Bondi13 napisał(a):Płacę kartą i chyba będzie wszystko ok. Czy mogę mieć jakieś niespodzianki?.
.png)
epmkk napisał(a):Witam,
tak czytam ten wątek, ale nie odszukałem informacji. A potrzebuję dwie:
- na której najbliższej stacji benzynowej na granicy Czechy - Austria mogę kupić winietę na Austrię? Rok temu kupowałem w Hobersdorfie, ale w 2018 w Austrii oddali chyba nowy odcinek autostrady w kierunku Wiedni i przez to miasto raczej się nie przejeżdża.
- gdzie kupię winietę na Słowenię? Na której stacji benzynowej w pobliżu granicy Austria-Słowenia.
.png)
epmkk napisał(a):Dzięki za pomoc. Sprawdziłem jeszcze mapę i co sądzicie o zakupie winiet na tych stacjach:
- Austria: BP Tankstelle Eva Gartner zaraz za granicą Czechy-Austria goo.gl/KzeHnj
- Słowania: Petrol BS Šentilj AC zaraz za granicą Austria-Słowania goo.gl/ZRQVZM
Są to 1-sze stacje paliw za granicą danego kraju, gdzie winieta jest wymagana. Czy odpowiednie służby nie nałożą żadnej kary za to, że 1km wjadę do danego kraju bez winiety i kupię je niezwłocznie na najbliższej stacji paliw?
.png)
epmkk napisał(a):Dzięki za pomoc. Sprawdziłem jeszcze mapę i co sądzicie o zakupie winiet na tych stacjach:
- Austria: BP Tankstelle Eva Gartner zaraz za granicą Czechy-Austria goo.gl/KzeHnj
- Słowania: Petrol BS Šentilj AC zaraz za granicą Austria-Słowania goo.gl/ZRQVZM
Są to 1-sze stacje paliw za granicą danego kraju, gdzie winieta jest wymagana. Czy odpowiednie służby nie nałożą żadnej kary za to, że 1km wjadę do danego kraju bez winiety i kupię je niezwłocznie na najbliższej stacji paliw?
Jadę standardową trasą przez Gorzyczki - Ostrava - Brno - Mikulov - Wiedeń - Graz i potem Słowenia do granicy z Cro.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi